Uncategorized

Ikke la deg lure

Tags:  

Akkurat ankommet Tromsø by, Nordens Paris..Synes alltid det er litt rart å komme til Tromsø. Bodde her fra jeg var 18 til jeg var 22. Mange minner , både gode og vonde. Men nå er jeg her for å holde kurs for Nordlys sine lesere, totalt 80 stykk skal være med på kurs. Kursene ble faktisk fylt opp første dag, og det er venteliste. Utrolig artig at det er så stor interesse for EKTE mat.

Det flotte er at jeg slår to fluer i ett smekk med denne turen, for jeg skal også feire 40 års dagen til en god venn. Punk party, hey hey!!

Dagen i dag har blitt brukt til å forberede kurset og flinke meg kom meg på trening. I dag ble det styrke. Etter trening fikk jeg lyst på noe mat og dro innom favoritt butikken min. Først vurderte jeg en grillskive fra varmedisken, siden jeg har ei lang brødliste over ting jeg styrer unna pga lekk tarm/candida spurte jeg om hvilke krydder de hadde brukt. Det viste han ikke, men han skulle se på forpakningen. De var faktisk halvfabrikata, og marinaden inneholdt glukose, msg E-621 etc, kyllinglår og laksefiletene inneholdt også msg. Er det mulig??

I tillegg fant jeg disse «mørke» sjokoladene som jeg tipper mange dras mot? Er de nødvendigvis et bra alternativ?

Faktisk inneholdt begge sjokoladene rundt 50 gram karbo pr 100, det er bare litt mindre enn  i vanlig melkesjokolade. Hvor mange tror du ikke blir lurt med at det lanseres som MØRK sjokolade, som assosieres med noe sunt?

Litt positivt jeg fant en kokosmelk uten tilsetning, tommelen opp for naturlige ting.

Kokosmelk

Smil fra

Line Holdal

  30 COMMENTS

 • Janicke februar 3, 2011 Reply

  Kos deg og lykke til med kurset!! Den kokosmelka skal jeg leite etter. Hvor fant du den? Kjøper bare sjokolade som det står 86% og sjekker alltid karboinnholdet, men mange blir nok lurt av «mørk sjokolade».

  • Veronica februar 3, 2011 Reply

   Vet Ica har mye Go-Tan, og har også kjøpt Go-Tan-produkter (de har mye krydder og sauser) på Ultra. Det er jo samme kjede som Meny – men jeg husker virkelig ikke om det er så mye der..

   Tips fra meg 😉

   • Veronica februar 3, 2011 Reply

    Åh så først nå at hun hadde svart under!! Jaja, sjekk de butikkene!

    • Janicke februar 3, 2011 Reply

     Tusen takk Veronica, skal sjekke i helga da jeg skal på vift 😀

   • line februar 3, 2011 Reply

    Takk:)

 • line februar 3, 2011 Reply

  Takk søte du. Kjøpte det på Eurospar.

 • Kristine E. februar 3, 2011 Reply

  Den der nye sjokolademousse-sjokoladen fra Freia skal jeg prøve uansett! Den ser så god ut at det kunne vært tjue prosent kakao i den for min del 😀

 • line februar 3, 2011 Reply

  He he:), kos deg med melkesjokoladen du:)

 • Tonje februar 3, 2011 Reply

  Så koselig at du er i byen «min.» Håper den er god mot deg i helga! 😉

 • line februar 3, 2011 Reply

  Ja det er koselig:), og ja den må være snill med meg. Ble det ikke kurs på deg? L:)

  • Tonje februar 3, 2011 Reply

   Niks, kun for nordlys-abonnenter (privat husholdning). Skikkelig kjipe Nordlys! 😛 Stemmer for at du må ha kurs i Tromsø utenom Nordlys jeg. Virker jo som om det er ENORM interesse! (er det noe rart sier jeg bare) 😀

   • line februar 3, 2011 Reply

    Så kjedelig da:), ja kanskje vi må få til et kurs:)- hadde vært artig.

    • Tonje februar 3, 2011 Reply

     JA! 🙂 Veldig interessert! 🙂

     • line februar 3, 2011 Reply

      :):)

 • Kathrine februar 3, 2011 Reply

  Hei Line,

  jeg blir veldig inspirert av å lese alle oppskriftene dine, alt ser så godt ut! Jeg spiser ikke lavkarbo, men jeg vil nå prøve å kutte ned på karbohydrater, og vil prøve meg på flere av oppskriftene dine. Det jeg ser er at du bruker en del «ukjente» ingredienser. Jeg lurer derfor på om du kan lage et innlegg om basis-varer som er lurt å ha i skapene og hvor disse er kjøpt, og evt. når du skriver oppskrifter, om du da kanskje kan skrive hvor disse «ukjente» indrediensene er å få kjøpt? Skjønner at en del er kjøpt på helsekost, men orker liksom ikke å løpe byen rundt å lete etter varene..hadde vært veldig enkelt og lettvint å vite hvor man får tak i de forskjellige..

  Smil 🙂

  • Tonje februar 3, 2011 Reply

   Lite tips: Det meste som du ikke finner i vanlig matvarebutikk, finner du nok på helsekost! Feks sukrin, sukrinmelis, fiberhusk, kokosmel. Lykke til! 🙂

   Line kommer nok med et godt svar til deg, skal du se. Hun har full oversikt, den dama! 😉

   • Cathrin februar 3, 2011 Reply

    Hvis du har en «innvandrer-butikk» i nærheten kan det lønne seg å sjekke utvalget der. Jeg har kjøpt kokosmel der til kr 16,-. På helsekost koster kokosmel 129,-. Og 1 liter Tyrkisk yoghurt koster 39,-, på Meny koster 1/2 liter 49,-. Kokosolje og masse utvalg av nøtter og grønnsaker er også greit å kjøpe der.

    • Tonje februar 3, 2011 Reply

     Kokosmel-tipset var jo glimrende! 🙂 Jeg synes av en eller annen merkelig grunn at tyrkisk yoghurt som jeg kjøpte på «innvandrerbutikk» ikke var like god, men det var ikke samme merke som jeg vanligvis kjøper. Så det er sikkert smak og behag.. 🙂

    • line februar 3, 2011 Reply

     Supert tips:), takk!

   • line februar 3, 2011 Reply

    Takk for hjelp Tonje:)

  • line februar 3, 2011 Reply

   Takk for koselig tilbakemelding:). Skal få laget et slikt innlegg. Smil fra meg

 • hannem februar 3, 2011 Reply

  Debatten på tv i kveld sier meg at den der rapporten kan de bruke til opptenning. Programlederen etterlyste da også matgleden i den. Da burde de besøke bloggen din og bli inspirert. 🙂 Har laga masse av oppskriftene dine (og noen av de andre lavkarbo-bloggerne sine), og jeg har kosa meg med å lage mye mat fra grunnen av (i motsetning til tidligere). Gleder meg til kurs i helga, trenger å bli mer oppdatert på bl.a. GI. 🙂

  • line februar 3, 2011 Reply

   Ha ha den kommentaren likte jeg Hanne, opptenning he he:). Og takk søte du for koselig tilbakemelding:). Matglede er lykke! Sees

 • Veronica februar 3, 2011 Reply

  Ikke lett å kjøpe ferdigmat. Jeg kjenner det lukter glutamat mange steder – da vet jeg at jeg styrer unna!! Aldri sett laks med glutamat?? Så sært. Marinert kylling holder jeg meg langt unna, spesielt uten innholdsfortegnelse. Om det er noe i ferskdisken fra f eks Prior med skikkelig lapp så kanskje.

  Ferskvarediskene er håpløse med innholdsfortegnelser.

  Og Freia med «mousse» blir vel noe sånt som Ritter Sport med «mousse» – kvalmt piss. Øh de er så grusomme de. Gitt flere av dem en sjanse, bl a cappuccino-mousse og andre fristende smaker. Alle smakte nøyaktig det samme, kliss og æsj.

  • line februar 3, 2011 Reply

   De brukte sitronpepper, inneholder msg..

   ja det er mye kliss, god helg V:)

 • ja jeg trodde faktisk de derre sjokkisene var litt sunnere! o0.. velkommen til tromsø foressten! 😀

  • line februar 3, 2011 Reply

   Takk:):)

 • katarina februar 3, 2011 Reply

  hei igjen line!
  takk for at du sjekket ut det her med kokosmelken. jeg sjekket også ut på nettet om Go Tan kokosmelk og der står det 75%kokosmelk, altså ikke fra ekstrakt. men da jeg skulle kjøpe den i butikken står det på boksen 75% kokosekstrakt. står det ikke eksrakt på din? nå blir jeg veldig fortvilet=( hva skal jeg stole på?håper du kan svare på det!

  klem

  • line februar 3, 2011 Reply

   Skal undersøke:-)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - With memories like this i my heart, body and soul, you can bring the autumn on.. - #liveterbestute #mittlekeland #hiking #visithelgeland #yoga #visitnorway
 • - On TOP - #lifequotes #liveterbestute #mittlekeland #hiking #visithelgeland
 • - Bodø right now, NO filter🆘😭💥❤️-#visitbodø
 • - Just what I needed tonight, grounding and silence at the beach. And yes it is in Bodø- #lilalife #bodø #yoga #nofilter #selfie #lilalife#visitbodø #elskerbodø #liveterbestute #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #runandrelax #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #ic_landscape #yogis #yogadaily #ig_namaste
 • - No filter needed in this scenery. I am glad you showed your best side Mother Nature, because this is the roughest hike I ever had» #vasstinden1037 #visithelgeland #helgelandskysten #liveterbestute #hiking
 • - To handle yourself, use your head😜to handle others, use your heart- #yoga #sup #mo #visitnorway #liveterbestute #summer
 • - Amazing hike today💥 with @bjornchr_7 - #moirana #melkåtinden #visitnorway #liveterbestute #hiking #alpinebabes #tv_living #mittnorge #hike #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #ic_landscape #yogis #mountainyoga #nrknordland
 • Hiking is my favourite thing to do, it makes my me soooo happy! Oils make my hikes even better, and happy 😆these three are my favourites: 
1. Lavender really keeps the bugs away😍
2. Terrashield does the same, but I prefer the smell of lavender. In july its a lot of flies in Norway so then I use both😂
3. Peppermint gives me so much energy! It opens my system, and yes it is proven by sience that it increases oxygen uptake 💥💥🌿🌿🌿🌿 @doterra #essentialoils #doterra #litletinden #visitnorway #visitbodø #elskerbodø #liveterbestute #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #runandrelax #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #ic_landscape #yogis #mountainyoga #nrknordland #bodø