Uncategorized

Ikke la deg lure

Tags:  

Akkurat ankommet Tromsø by, Nordens Paris..Synes alltid det er litt rart å komme til Tromsø. Bodde her fra jeg var 18 til jeg var 22. Mange minner , både gode og vonde. Men nå er jeg her for å holde kurs for Nordlys sine lesere, totalt 80 stykk skal være med på kurs. Kursene ble faktisk fylt opp første dag, og det er venteliste. Utrolig artig at det er så stor interesse for EKTE mat.

Det flotte er at jeg slår to fluer i ett smekk med denne turen, for jeg skal også feire 40 års dagen til en god venn. Punk party, hey hey!!

Dagen i dag har blitt brukt til å forberede kurset og flinke meg kom meg på trening. I dag ble det styrke. Etter trening fikk jeg lyst på noe mat og dro innom favoritt butikken min. Først vurderte jeg en grillskive fra varmedisken, siden jeg har ei lang brødliste over ting jeg styrer unna pga lekk tarm/candida spurte jeg om hvilke krydder de hadde brukt. Det viste han ikke, men han skulle se på forpakningen. De var faktisk halvfabrikata, og marinaden inneholdt glukose, msg E-621 etc, kyllinglår og laksefiletene inneholdt også msg. Er det mulig??

I tillegg fant jeg disse «mørke» sjokoladene som jeg tipper mange dras mot? Er de nødvendigvis et bra alternativ?

Faktisk inneholdt begge sjokoladene rundt 50 gram karbo pr 100, det er bare litt mindre enn  i vanlig melkesjokolade. Hvor mange tror du ikke blir lurt med at det lanseres som MØRK sjokolade, som assosieres med noe sunt?

Litt positivt jeg fant en kokosmelk uten tilsetning, tommelen opp for naturlige ting.

Kokosmelk

Smil fra

Line Holdal

  30 COMMENTS

 • Janicke februar 3, 2011 Reply

  Kos deg og lykke til med kurset!! Den kokosmelka skal jeg leite etter. Hvor fant du den? Kjøper bare sjokolade som det står 86% og sjekker alltid karboinnholdet, men mange blir nok lurt av «mørk sjokolade».

  • Veronica februar 3, 2011 Reply

   Vet Ica har mye Go-Tan, og har også kjøpt Go-Tan-produkter (de har mye krydder og sauser) på Ultra. Det er jo samme kjede som Meny – men jeg husker virkelig ikke om det er så mye der..

   Tips fra meg 😉

   • Veronica februar 3, 2011 Reply

    Åh så først nå at hun hadde svart under!! Jaja, sjekk de butikkene!

    • Janicke februar 3, 2011 Reply

     Tusen takk Veronica, skal sjekke i helga da jeg skal på vift 😀

   • line februar 3, 2011 Reply

    Takk:)

 • line februar 3, 2011 Reply

  Takk søte du. Kjøpte det på Eurospar.

 • Kristine E. februar 3, 2011 Reply

  Den der nye sjokolademousse-sjokoladen fra Freia skal jeg prøve uansett! Den ser så god ut at det kunne vært tjue prosent kakao i den for min del 😀

 • line februar 3, 2011 Reply

  He he:), kos deg med melkesjokoladen du:)

 • Tonje februar 3, 2011 Reply

  Så koselig at du er i byen «min.» Håper den er god mot deg i helga! 😉

 • line februar 3, 2011 Reply

  Ja det er koselig:), og ja den må være snill med meg. Ble det ikke kurs på deg? L:)

  • Tonje februar 3, 2011 Reply

   Niks, kun for nordlys-abonnenter (privat husholdning). Skikkelig kjipe Nordlys! 😛 Stemmer for at du må ha kurs i Tromsø utenom Nordlys jeg. Virker jo som om det er ENORM interesse! (er det noe rart sier jeg bare) 😀

   • line februar 3, 2011 Reply

    Så kjedelig da:), ja kanskje vi må få til et kurs:)- hadde vært artig.

    • Tonje februar 3, 2011 Reply

     JA! 🙂 Veldig interessert! 🙂

     • line februar 3, 2011 Reply

      :):)

 • Kathrine februar 3, 2011 Reply

  Hei Line,

  jeg blir veldig inspirert av å lese alle oppskriftene dine, alt ser så godt ut! Jeg spiser ikke lavkarbo, men jeg vil nå prøve å kutte ned på karbohydrater, og vil prøve meg på flere av oppskriftene dine. Det jeg ser er at du bruker en del «ukjente» ingredienser. Jeg lurer derfor på om du kan lage et innlegg om basis-varer som er lurt å ha i skapene og hvor disse er kjøpt, og evt. når du skriver oppskrifter, om du da kanskje kan skrive hvor disse «ukjente» indrediensene er å få kjøpt? Skjønner at en del er kjøpt på helsekost, men orker liksom ikke å løpe byen rundt å lete etter varene..hadde vært veldig enkelt og lettvint å vite hvor man får tak i de forskjellige..

  Smil 🙂

  • Tonje februar 3, 2011 Reply

   Lite tips: Det meste som du ikke finner i vanlig matvarebutikk, finner du nok på helsekost! Feks sukrin, sukrinmelis, fiberhusk, kokosmel. Lykke til! 🙂

   Line kommer nok med et godt svar til deg, skal du se. Hun har full oversikt, den dama! 😉

   • Cathrin februar 3, 2011 Reply

    Hvis du har en «innvandrer-butikk» i nærheten kan det lønne seg å sjekke utvalget der. Jeg har kjøpt kokosmel der til kr 16,-. På helsekost koster kokosmel 129,-. Og 1 liter Tyrkisk yoghurt koster 39,-, på Meny koster 1/2 liter 49,-. Kokosolje og masse utvalg av nøtter og grønnsaker er også greit å kjøpe der.

    • Tonje februar 3, 2011 Reply

     Kokosmel-tipset var jo glimrende! 🙂 Jeg synes av en eller annen merkelig grunn at tyrkisk yoghurt som jeg kjøpte på «innvandrerbutikk» ikke var like god, men det var ikke samme merke som jeg vanligvis kjøper. Så det er sikkert smak og behag.. 🙂

    • line februar 3, 2011 Reply

     Supert tips:), takk!

   • line februar 3, 2011 Reply

    Takk for hjelp Tonje:)

  • line februar 3, 2011 Reply

   Takk for koselig tilbakemelding:). Skal få laget et slikt innlegg. Smil fra meg

 • hannem februar 3, 2011 Reply

  Debatten på tv i kveld sier meg at den der rapporten kan de bruke til opptenning. Programlederen etterlyste da også matgleden i den. Da burde de besøke bloggen din og bli inspirert. 🙂 Har laga masse av oppskriftene dine (og noen av de andre lavkarbo-bloggerne sine), og jeg har kosa meg med å lage mye mat fra grunnen av (i motsetning til tidligere). Gleder meg til kurs i helga, trenger å bli mer oppdatert på bl.a. GI. 🙂

  • line februar 3, 2011 Reply

   Ha ha den kommentaren likte jeg Hanne, opptenning he he:). Og takk søte du for koselig tilbakemelding:). Matglede er lykke! Sees

 • Veronica februar 3, 2011 Reply

  Ikke lett å kjøpe ferdigmat. Jeg kjenner det lukter glutamat mange steder – da vet jeg at jeg styrer unna!! Aldri sett laks med glutamat?? Så sært. Marinert kylling holder jeg meg langt unna, spesielt uten innholdsfortegnelse. Om det er noe i ferskdisken fra f eks Prior med skikkelig lapp så kanskje.

  Ferskvarediskene er håpløse med innholdsfortegnelser.

  Og Freia med «mousse» blir vel noe sånt som Ritter Sport med «mousse» – kvalmt piss. Øh de er så grusomme de. Gitt flere av dem en sjanse, bl a cappuccino-mousse og andre fristende smaker. Alle smakte nøyaktig det samme, kliss og æsj.

  • line februar 3, 2011 Reply

   De brukte sitronpepper, inneholder msg..

   ja det er mye kliss, god helg V:)

 • ja jeg trodde faktisk de derre sjokkisene var litt sunnere! o0.. velkommen til tromsø foressten! 😀

  • line februar 3, 2011 Reply

   Takk:):)

 • katarina februar 3, 2011 Reply

  hei igjen line!
  takk for at du sjekket ut det her med kokosmelken. jeg sjekket også ut på nettet om Go Tan kokosmelk og der står det 75%kokosmelk, altså ikke fra ekstrakt. men da jeg skulle kjøpe den i butikken står det på boksen 75% kokosekstrakt. står det ikke eksrakt på din? nå blir jeg veldig fortvilet=( hva skal jeg stole på?håper du kan svare på det!

  klem

  • line februar 3, 2011 Reply

   Skal undersøke:-)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - I am me and that’s more than good enough. It «only» took me 40 years to understand that- .
.
Det perfekte finnes ikke, og FUCK flink pikesyndromet! Små pupper, store pupper, flat mage, hengemage, vi er alle like mye verdt. Når alt kommer til alt så er det følelsen du har med deg selv som er avgjørende.
.
.
Jeg har øvet mye på å like meg selv, jeg øver faktisk hver dag. Når jeg gjør noe bra, ja da sier jeg «jævla» bra jobbet Line. Når jeg ser meg i speilet, så roser jeg meg selv. Du ler sikkert litt nå, men det er helt seriøst.
.
.
Alt dette har blitt lettere etter at jeg har fått helsen på plass. Jeg har bevisst jobber med å bygge opp tarmen, immunsystemet mitt som har vært overstimulert og reversere betennelser. Det har tatt tid, men det har vært så verdt det. Anyway alt handler om balanse, en Line i balanse har gjort meg sikrer og tryggere på den jeg er. Og da mener jeg den jeg virkelig er.
.
.
Før var jeg styrt av forventninger fra andre, nå har jeg en indre motivasjon til å ta vare på min egen helse. Jeg går på fjellet for at jeg blir glad av det, ikke for at jeg må for å holde meg tynn. Jeg gjør yoga for at det gir meg en ro, jeg spiser naturlig mat for det balanserer meg. Jeg bruket eteriske oljer for det tilfører meg noe. Og jeg tar meg vin og sjokolade når jeg føler for det, det gjør meg glad og det skal man ikke kimse av.
.
.
Tema på neste Lilalive 👉🏼Bra nok! ❤️ #40 #goodenough #loveyourself #lilalive #trust
 • - Happy friday IG friends😘😘😘- #bodø #visitnorway #liveterbestute #gonatural #visitbodø #hike #havapoo #dogsofinstagram
 • - Dette er den verste fjellturen jeg noen gang har vært på. Jeg husker hvert et sekund av turen, hvert et skritt var en utfordring. Ulendt terreng, med bregner høyere enn meg, myr, null sti, bratt, rett og slett et slit, og flere ganger tenkte jeg går dette bra? Da luktet jeg litt ekstra på balance og lavendel. Nå som turen er litt på avstand, tenker jeg WOW for en fantastisk tur, utsikt vakrere enn dette skal man lete lenge etter. Og følelsen av å mestre, er ubetalelig. Jeg er ikke i tvil om at magien, ja den oppstår utenfor komfortsonen💥 #norway #hiking #nature #magic #happy #yolo #lurøy #visitnorway #life #essentialoils #doterra
 • - It’s the last day of October, it’s dark and honestly not my favourite time of the year. But there are always some beauty in nature, and time spent in nature is never wasted time - #bodø #nature #october #liveterbestute #visitbodø
 • - Mange gode grunner til å smile!!! En av dem 🙌🏼 BOGO braker løs i morgen, kjøp en få en! Dette er eneste gangen jeg åpner opp for at du som ikke har egen oljekonto kan teste oljene ved å kjøpe enkeltoljer. Hver eneste dag i frem til fredag kommer det nye tilbud. Vil du være med på en morsom, lærerik uke med masse tilbud 👉🏼 link i bio💁‍♀️
.
.
Jeg har akkurat testet ut en ny variant av blomkålpizza, se storyen min for mer info😍😍.
.
.
Og en god jentekveld JA det får frem smilet! Takk @marianneangelsen @frkalbertine og alle dere andre👯‍♀️💅🏻🙇🏼‍♀️#doterra #essentialoils #natural #pizza #love #life #glutenfree #dairyfree #girls
 • - Yes finally back in Norway! Just landed in Oslo, only one flight left to Bodø. I love Italy, but I love Norway and Bodø more -#norway #italy #amalfi #positano #ravello #vacation #travel
 • - My best travel «buddie»! En oljeblanding som inneholder fantastiske bitterstoffer som er et must for fordøyelsen! Why? Helsen vår styres i stor grad av fordøyelsen, nok magesyre, balanse i bakterieflora med mere. På reise endres også bakteriefloraen og da er det ekstra viktig med support. Jeg bruker zengest/digeszen daglig, og alltid på reise. Og etter etter IS, VIN og tidenes beste lunsj i dag er den GOD å ha😍 ! #lilalife #essentialoils #doterra #natural #naturallife #digestion #supportdigestion #digestzen #zengest #amalfi #italy #italy🇮🇹 #praiano
 • - Crazy tourist in #napoli - #italy#pizzatime #vacation #lilalife #yogagirl #yogaeverywhere #campania #crazygirl #life