Uncategorized

Ikke la deg lure

Tags:  

Akkurat ankommet Tromsø by, Nordens Paris..Synes alltid det er litt rart å komme til Tromsø. Bodde her fra jeg var 18 til jeg var 22. Mange minner , både gode og vonde. Men nå er jeg her for å holde kurs for Nordlys sine lesere, totalt 80 stykk skal være med på kurs. Kursene ble faktisk fylt opp første dag, og det er venteliste. Utrolig artig at det er så stor interesse for EKTE mat.

Det flotte er at jeg slår to fluer i ett smekk med denne turen, for jeg skal også feire 40 års dagen til en god venn. Punk party, hey hey!!

Dagen i dag har blitt brukt til å forberede kurset og flinke meg kom meg på trening. I dag ble det styrke. Etter trening fikk jeg lyst på noe mat og dro innom favoritt butikken min. Først vurderte jeg en grillskive fra varmedisken, siden jeg har ei lang brødliste over ting jeg styrer unna pga lekk tarm/candida spurte jeg om hvilke krydder de hadde brukt. Det viste han ikke, men han skulle se på forpakningen. De var faktisk halvfabrikata, og marinaden inneholdt glukose, msg E-621 etc, kyllinglår og laksefiletene inneholdt også msg. Er det mulig??

I tillegg fant jeg disse «mørke» sjokoladene som jeg tipper mange dras mot? Er de nødvendigvis et bra alternativ?

Faktisk inneholdt begge sjokoladene rundt 50 gram karbo pr 100, det er bare litt mindre enn  i vanlig melkesjokolade. Hvor mange tror du ikke blir lurt med at det lanseres som MØRK sjokolade, som assosieres med noe sunt?

Litt positivt jeg fant en kokosmelk uten tilsetning, tommelen opp for naturlige ting.

Kokosmelk

Smil fra

Line Holdal

  30 COMMENTS

 • Janicke februar 3, 2011 Reply

  Kos deg og lykke til med kurset!! Den kokosmelka skal jeg leite etter. Hvor fant du den? Kjøper bare sjokolade som det står 86% og sjekker alltid karboinnholdet, men mange blir nok lurt av «mørk sjokolade».

  • Veronica februar 3, 2011 Reply

   Vet Ica har mye Go-Tan, og har også kjøpt Go-Tan-produkter (de har mye krydder og sauser) på Ultra. Det er jo samme kjede som Meny – men jeg husker virkelig ikke om det er så mye der..

   Tips fra meg 😉

   • Veronica februar 3, 2011 Reply

    Åh så først nå at hun hadde svart under!! Jaja, sjekk de butikkene!

    • Janicke februar 3, 2011 Reply

     Tusen takk Veronica, skal sjekke i helga da jeg skal på vift 😀

   • line februar 3, 2011 Reply

    Takk:)

 • line februar 3, 2011 Reply

  Takk søte du. Kjøpte det på Eurospar.

 • Kristine E. februar 3, 2011 Reply

  Den der nye sjokolademousse-sjokoladen fra Freia skal jeg prøve uansett! Den ser så god ut at det kunne vært tjue prosent kakao i den for min del 😀

 • line februar 3, 2011 Reply

  He he:), kos deg med melkesjokoladen du:)

 • Tonje februar 3, 2011 Reply

  Så koselig at du er i byen «min.» Håper den er god mot deg i helga! 😉

 • line februar 3, 2011 Reply

  Ja det er koselig:), og ja den må være snill med meg. Ble det ikke kurs på deg? L:)

  • Tonje februar 3, 2011 Reply

   Niks, kun for nordlys-abonnenter (privat husholdning). Skikkelig kjipe Nordlys! 😛 Stemmer for at du må ha kurs i Tromsø utenom Nordlys jeg. Virker jo som om det er ENORM interesse! (er det noe rart sier jeg bare) 😀

   • line februar 3, 2011 Reply

    Så kjedelig da:), ja kanskje vi må få til et kurs:)- hadde vært artig.

    • Tonje februar 3, 2011 Reply

     JA! 🙂 Veldig interessert! 🙂

     • line februar 3, 2011 Reply

      :):)

 • Kathrine februar 3, 2011 Reply

  Hei Line,

  jeg blir veldig inspirert av å lese alle oppskriftene dine, alt ser så godt ut! Jeg spiser ikke lavkarbo, men jeg vil nå prøve å kutte ned på karbohydrater, og vil prøve meg på flere av oppskriftene dine. Det jeg ser er at du bruker en del «ukjente» ingredienser. Jeg lurer derfor på om du kan lage et innlegg om basis-varer som er lurt å ha i skapene og hvor disse er kjøpt, og evt. når du skriver oppskrifter, om du da kanskje kan skrive hvor disse «ukjente» indrediensene er å få kjøpt? Skjønner at en del er kjøpt på helsekost, men orker liksom ikke å løpe byen rundt å lete etter varene..hadde vært veldig enkelt og lettvint å vite hvor man får tak i de forskjellige..

  Smil 🙂

  • Tonje februar 3, 2011 Reply

   Lite tips: Det meste som du ikke finner i vanlig matvarebutikk, finner du nok på helsekost! Feks sukrin, sukrinmelis, fiberhusk, kokosmel. Lykke til! 🙂

   Line kommer nok med et godt svar til deg, skal du se. Hun har full oversikt, den dama! 😉

   • Cathrin februar 3, 2011 Reply

    Hvis du har en «innvandrer-butikk» i nærheten kan det lønne seg å sjekke utvalget der. Jeg har kjøpt kokosmel der til kr 16,-. På helsekost koster kokosmel 129,-. Og 1 liter Tyrkisk yoghurt koster 39,-, på Meny koster 1/2 liter 49,-. Kokosolje og masse utvalg av nøtter og grønnsaker er også greit å kjøpe der.

    • Tonje februar 3, 2011 Reply

     Kokosmel-tipset var jo glimrende! 🙂 Jeg synes av en eller annen merkelig grunn at tyrkisk yoghurt som jeg kjøpte på «innvandrerbutikk» ikke var like god, men det var ikke samme merke som jeg vanligvis kjøper. Så det er sikkert smak og behag.. 🙂

    • line februar 3, 2011 Reply

     Supert tips:), takk!

   • line februar 3, 2011 Reply

    Takk for hjelp Tonje:)

  • line februar 3, 2011 Reply

   Takk for koselig tilbakemelding:). Skal få laget et slikt innlegg. Smil fra meg

 • hannem februar 3, 2011 Reply

  Debatten på tv i kveld sier meg at den der rapporten kan de bruke til opptenning. Programlederen etterlyste da også matgleden i den. Da burde de besøke bloggen din og bli inspirert. 🙂 Har laga masse av oppskriftene dine (og noen av de andre lavkarbo-bloggerne sine), og jeg har kosa meg med å lage mye mat fra grunnen av (i motsetning til tidligere). Gleder meg til kurs i helga, trenger å bli mer oppdatert på bl.a. GI. 🙂

  • line februar 3, 2011 Reply

   Ha ha den kommentaren likte jeg Hanne, opptenning he he:). Og takk søte du for koselig tilbakemelding:). Matglede er lykke! Sees

 • Veronica februar 3, 2011 Reply

  Ikke lett å kjøpe ferdigmat. Jeg kjenner det lukter glutamat mange steder – da vet jeg at jeg styrer unna!! Aldri sett laks med glutamat?? Så sært. Marinert kylling holder jeg meg langt unna, spesielt uten innholdsfortegnelse. Om det er noe i ferskdisken fra f eks Prior med skikkelig lapp så kanskje.

  Ferskvarediskene er håpløse med innholdsfortegnelser.

  Og Freia med «mousse» blir vel noe sånt som Ritter Sport med «mousse» – kvalmt piss. Øh de er så grusomme de. Gitt flere av dem en sjanse, bl a cappuccino-mousse og andre fristende smaker. Alle smakte nøyaktig det samme, kliss og æsj.

  • line februar 3, 2011 Reply

   De brukte sitronpepper, inneholder msg..

   ja det er mye kliss, god helg V:)

 • ja jeg trodde faktisk de derre sjokkisene var litt sunnere! o0.. velkommen til tromsø foressten! 😀

  • line februar 3, 2011 Reply

   Takk:):)

 • katarina februar 3, 2011 Reply

  hei igjen line!
  takk for at du sjekket ut det her med kokosmelken. jeg sjekket også ut på nettet om Go Tan kokosmelk og der står det 75%kokosmelk, altså ikke fra ekstrakt. men da jeg skulle kjøpe den i butikken står det på boksen 75% kokosekstrakt. står det ikke eksrakt på din? nå blir jeg veldig fortvilet=( hva skal jeg stole på?håper du kan svare på det!

  klem

  • line februar 3, 2011 Reply

   Skal undersøke:-)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 • - Grateful! Jeg elsker det som skjer med meg, jeg er under utvikling, og opplever nye fantastiske ting hver dag. Lilalife blomstrer, kjærligheten blomstrer og familien blomster. Det er lett å tenke at gresset er grønnere på andre siden, at det må STORE tiltak for en forandring. Men små ting, små endinger har gjort underverker. Bare det å skrive dagbok 10-20 minutter hver morgen hvor jeg ramser opp alle ting jeg er takknemlig for har gjort en forskjell, det har åpnet øynene mine for alt jeg har. Livet er fint, alt faller på plass @bjornchr_7 og hurra podcasten min er oppe på itunes og spotify #lifequotes #lovequotes #podcast #lilalife
 • I’m in love with cauliflower. You can use it to almost everything, and yes tortilla and pizza too. The best part (besides that it’s healthy), it’s so easy to make💥💥, and easier to LOVE! -
Disse "tortillalefsene" av blomkål er super gode : 💁‍♀️Til taco
💁‍♀️Til å fylle med avokado, salat, noen gode proteiner og parmesan som du ser på bildet under
💁‍♀️Til å fylle med akkurat det du vil
💁‍♀️Lefsene kan til og med brukes til pizzabunn

Og i Lila stil: .
🍃Enkle å lage
🍃Enklere å like
🍃Leken mat
🍃Som gjør hele deg glad

På Lilalife.no finner du oppskrift på både blomkåltortilla og sunnere pizza 123😘😘😘 Photo: @marthemolstre 
#lilalife #natural #healthyfood #hormonebalance #guthealth 
XOXO
 • - Take action, and motivation will come to you! - Mange går å venter på motivasjon skal komme, jeg har også vært der. Men jeg har aldri opplevd at motivasjon bare kom min vei. Men derimot har jeg tatt «action» for eksempel gått en tur, så har jeg automatisk fått mer motivasjon til en ny tur, spise litt sunnere, ta bedre valg. #lilalife #loveyourself #yoga #grancanaria #everyday #daily #motivation #life
 • - Grey hair and and smiling wrinkles I have hated you! But I have decided to love you, and think of you as a good memories of living! Wrinkles merely indicate where smiles have been.
#life #naturalliving #lilalife #loveyourself #40 #selflove
 • - There’s and oils for that.., is it? I was challanged by @barelittblogg to share 5 «fun» facts about me..., and I will do it in norwegian😜

1️⃣ Jeg er eldst av 6 søsken og kunne vært moren til yngste søsteren min😜
2️⃣Frem til jeg var 15 var jeg en skikkelig guttejente med kort hår som spilte fotball, og stort sett hadde en eller to blåveiser til enhver tid. Ofte for jeg snublet i en stein eller i egne føtter. 
3️⃣Jeg har alltid vært ekstremt glad i mat, noe som var et problem 🤣 I følge mamma måtte vi på bilferie snu i Trondheim( planen var Oslo), men jeg hadde spist opp budsjettet (før jeg fikk bulemi🙈)
4️⃣Før jeg la om kostholdet mitt hadde jeg mye 💨💨i magen. Og jeg var mye hos @chrfiore og familien, de brukte bare si: Line vi lukter at du er her. Matvrak og 💨💨💨full, jeg var en lekkerbisk🤣 
5️⃣Jeg var ekstremt forelsket i @mortenharket, det var den tiden telefonkatalogen eksisterte, sorry at telefonen din glødet Morten👰🏼
@heleneragnhild @improvinglives @celineheldrup jeg er nysgjerrig på dere jeg🙇🏼‍♀️
 • - You are like a snowflake, 100 % unique! Sammenligner du deg med andre? Stopp med det. Kun du er du, gjør det på din måte og STOL på deg. Se og hør på andre, bli motivert og inspirert, men aldri la andre sin kreativitet, kunnskap, styrke og skjønnhet dra deg ned❤️ #unique #nature #selflove #grow #lilalife #lifequotes #yourock #loveyourself
 • - Ta din plass, din stemme er akkurat like mye verdt som alle andre sin! #lilalife #selflove #selfcare #loveyourself #yourock #bekind
 • Jeg ser sterk ut sant? Men jeg som du kan også være «svak», sårbar, og har mine nedturer. Og tro meg jeg har nok ting som kunne holdt meg nede, men jeg har valgt å bruke mine nedturer, traumer, og sykdom til min styrke. 👇🏼
Jeg har lovet ærlighet i 2019, og utvikling uansett hva det gjelder i livet aldri rett opp og rett frem. Å utvikle seg og endre vaner er både skummelt og krevende. Det er alltid mer behagelig å være i komfortsonen. 👇🏼
Det høres kanskje rart ut men vin er litt «komfortsone» for meg, et glass rødvin har gjennom mange år vært en flukt fra hverdag og problemer, og så er det jooo så godt! Som jeg har skrevet tidligere, jeg elsker vin, kroppen min hater vin. Utenom gluten er det ingenting som trigger immunsystemet mitt mer. 👇🏼
Selv kom jeg opplagt og glad hjem fra 2 uker på Gran Canaria hvor jeg knapt har rørt vin og holdt meg helt unna vanlige melkeprodukter. Så gikk jeg på en skikkelig vin og ostesmell i helgen. Jeg som knapt ser TV til vanlig så 6 episoder av Greys Anatomy i ett strekk, skrek en bøtte tårer og ditto snørr🤣
👇🏼 Akkurat der og da var det fantastisk å være langt ned i den biodynamiske vinen min, men for meg så kommer den sure svie etter den søte kløe. Eller for meg litt omvendt så kommer den sure kløe, for det er det som skjer når jeg drikker vin👉🏼 lichen sqlerose min autommine sykdom blusser opp og jeg klør og klør.
👇🏼 Men gang på gang går jeg på disse smellene, og dagene etter er litt tøffe. Men samtidig er jeg blitt flinkere til å se det store bilder. For til tross et skritt bak, så har jeg siden 2003 tatt flere tusen skritt frem, og noen få bak. Ingenting er perfekt, og det vil alltid være noen bumper i veien. Helsen min er MYE bedre enn noen gang, og det er det jeg må klappe meg selv på skulderen for! .
👇🏼
Vi er uten tvil vår egen verste fiende, og den som lettest kan sette kjepper i hjulene på egen utvikling. Men tro meg det er utenfor komfortsonen magien skjer, lets do it!!!! . 👇🏼
Men av og til må jeg under pleddet og langt ned i en vinflaske for å kjenne på hvor jeg ikke vil være🤪
🆘👯‍♀️🆘
Er du klar for å rocke 2019 med meg? 😍