Frokost Kraft Lunsj Middag Salat, Wok, Suppe Snacks

Hvor får vi kraften fra?

Tags:                 

 

 

Kreftsyke Per Fugelli skrev i fjor en juleappell til oss nordmenn. Han skrev om hvordan vi mennesker har syv flokker som kan bygge oss opp, eller rive oss ned. De syv flokkene er familie-, barnehage/skole-, arbeids-, nærmiljøflokken, flokken Norge, menneskeheten på jorden, og ånder og guder.  Han skrev om hvordan det nye sosialdemokratiet dyrker styrke. Om hvordan vi skal bli nummer én, prestere, produsere og vinne gull i konkurranseøkonomien. Og om hvordan flokken blir lite raus, trygg og rettferdig av å dyrke styrke.

 

 

Frida K

Frida Kahlo er kvinnen som brukte motgangen i livet som en kraft til å skape fantastisk uttrykksfull kunst.

 

 

I fysikken sier vi at KRAFT = ENERGI/VEI. Når veien blir tøff, trengs mer energi for å ha kraft. I et samfunn hvor flokken består av glansbilder (noe vår mye omtalte ”Fotballfrua” promoterer og tjener penger på) og overmennesker, lengter mange etter at vi skal rekke hverandre hendene og bry oss om hverandre underveis. For å klare å leve nøysomt, rettferdig og bry oss om andre, må vi ha nok energi til å stå imot alle som prøver å stoppe og pushe oss utenfor våre grenser, veien er tøff. Veien er tøff når deler av flokken går rundt med dollartegn i øynene, i stedet for god samvittighet. Veien er tøff når vi driver rovdrift av naturen, som er vår biologiske flokk. Mennesket er ikke bare en biologisk, men også en eksistensiell og sosial skapning, men dersom det krever mye styrke å stå i mot mye av det eksistensielle og sosiale miljøet i flokken, er det også vår egen biologiske styrke vi må støtte oss til.

 

 

Som ME-syk, er det energien det er mangel på, energisvikt kaller noen det. Noen ME-syke har ikke nok energi til å stå opp av senga, eller til å svelge. Eller til å omgjøre lyssignalene som kommer mot øyet raskt nok, noe som fører til at de kollapser i for eksempel sollys. Som ME-syk, blir man ekspert på å kjenne etter hva som gir energi, og hva som tar energi, og man blir også god på energibudsjettering.

 

 

Så til alle dere hvor energien har sviktet, eller dere som kjenner at dere trenger ekstra kraft for å holde dere oppe i hverdagen. Eller til dere som ser verdien av et forebyggende næringsrikt kosthold, uten at det skal bli noe konkurransepreg over å spise sunnest. Fra gammelt av brukte vi noe som heter kraft i maten vår. Noen bruker det fortsatt, ikke buljong, men kraft. Og kraft gir krefter (og mange andre positive helseeffekter). Jeg skriver ikke dette for å være et overmenneske, men et medmenneske, som i mange år har lett etter det kostholdet som gir meg energi. Kostholdet som gir stor nok kraft til å tåle veien og alle de forpliktende handlingene som kreves for å leve i tråd med verdiene sine. Svikter det biokjemiske, er det svært lite man får gjort med drømmen man hadde om å være et medmennesket som strekker ut hånden.

 

 

 

 

 

KOKE KRAFT?

 

 

Jegere og bønder sitter igjen med masse kraftbein (og innmat!) etter jaktsesongen. Snakk med dem, alle kjenner noen?! På Ultra på Brynsenteret i Oslo får du bestilt kyllingkrås og føtter fra Holte gård til å koke deilig kraft på. Duggurd selger flotte kraftbein og margbein, kalkunhalser mm. Eller så finner vi også heldigvis fortsatt kraftbein i mange frysedisker rundt omkring. Kraftbein er som innmat, nesten gratis, og MÅ sånn jeg ser det, inn i kostholdet vårt igjen. Alt du putter egenkokt kraft i smaker himmelsk. Helt seriøst.

 

IMG_6760

 

 

Slik går du frem:

1. Sleng kraftbeinene i en stor kjele.
2. Bløtlegg kraftbeinene i kaldt vann med ½-1 dl eddik, i noen timer, for å åpne porene.
3. Hell av eddikvannet, og fyll på nytt vann.
4. Sett kjelen på komfyren, kok opp, og skum av.
5. La kraftbeinene stå å trekke på lav temperatur på komfyren i alt fra 10 timer til flere døgn. Skru for eksempel av plata når du legger deg, og skru den på så fort du står opp igjen. Eller sett gryta i ovnen på 80 grader over natten. Eventuelt si deg raskt ferdig dersom du ikke skal være så mye hjemme.
6. Kraften siles deretter fra beinene og er klar til bruk. Kraften kan fryses ned og tas opp til bruk i supper, farser, sauser og lignende. Eller så drikker mange kraftbevisste en varm kopp kraft til frokost eller lunsj.

 

 

Kraftkjele

 

 

Kilde:

http://www.dagbladet.no/2012/12/22/kultur/debatt/kronikk/jul/helse/24950999/

 

 

 

Med dette, ønsker jeg dere alle en riktig god jul!

 

 

Rita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rita Linjordet Sørensen

    4 COMMENTS

  • Bente Linjordet desember 4, 2013 Reply

    Godt skrevet Rita !!!

    • Rita desember 4, 2013 Reply

      Takk mamma!! <3

  • anita.borkamo desember 4, 2013 Reply

    Kjære Line. Takk for nok et flott blogginnlegg. Du er topp:)

    • Line desember 4, 2013 Reply

      Tusen takk for det Anita. Dette flotte innlegget er det Rita som har skrevet. Har fått med med Alex og Rita på laget, det er jeg så glad for. http://www.lilalife.no/2013/10/09/ny-vending/. Ønsker deg en fortsatt fin adventsstid <3.

       

      Line

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  • Use your smile to change your world
Don`t let your world change your smile

Marina makes me smile! Thank you so much for having me! I already miss the amazing energy and atmosphere. The smiles from the people working at the hotel, the lovely breakfast, the flowers, the sauna and the swimming pool. I hope to be back really soon!

Jeg får mange spørsmål om jeg har flyttet og hvordan jeg har råd til å reise så mye. Jeg har ikke flyttet, men vurderer det seriøst. Jeg og familien stortrives på Gran Canaria så vi får se hva fremtiden bringer. 
Det å jobbe i eget firma gir mange fordeler, en av dem er fleksibilitet. Jeg er sjef og bestemmer selv hva og hvor. Siden i 2017 har jeg stått på for å bygge opp Lilalife og det har gitt resultater. Det gir meg også økonomisk frihet til å kunne gjøre ting som dette, men samtidig er jeg veldig bevisst og spar. 
Jeg har prøvd mange jobber opp gjennom årene og det å kunne kombinere Lilalife og doTERRA har vært helt unikt. Jeg har aldri jobbet for et mer seriøst selskap enn doTERRA og jeg er oppriktig stolt av å få være en del av noe så stort og meningsfullt. Jeg må si at før jeg startet med doTERRA var jeg super skeptisk til liknende selskap, men de har motbevist på alle punkter der jeg var skeptisk. Og for første gang i en jobb føler jeg at jeg blir sett, hørt, jeg kan jobbe kreativitet, integrere min kunnskap som ernæringsterapeut uten at noen pirker på hvordan jeg gjør det. Det har gjort at jeg har blomstret, og har klart å skape meg en god inntekt. 
Alle som har en doTERRA konto kan jobbe med oljene. Men det er et MUST at du elsker oljene og kjenner effekten. Jeg anbefaler også at du er trygg i hvordan oljene skal brukes, det er magiske men potente dråper. 
Det som driver meg er ikke pengene, det er mine WHY! Og hva mener jeg med det? Mine why er det som får meg opp om morgenen, som gjør at jeg er super motivert til å jobbe. Livet går opp og ned, og alle har vi dårlige dager. Men selv på dårlige dager har jeg oppriktig lyst å jobbe, for at mitt WHY er så strerkt; jeg har en brennende ønske om å gjøre en forskjell. #marinaexperience #grancanaria #puertorico #travel #doterra #lilalife #designyourlife #myboss #natural #team
  • - Remember when you wanted, what you currently have - På norsk er det ordtak; mye vil ha mer... I 2019 er målet mitt å bruke mer tid på å reflektere og være takknemlig for det jeg har og de jeg har i livet mitt. Fra å starte dagen med å sjekke nyheter og sosiale medier, skriver jeg dagbok og hører på en motiverende podcast. Oilpuller, drikker sitronvann og gjør meg klar for dagen.

Det er så lett å tro at ytre faktorer vil hjelpe på selvfølelsen og gjøre ting bedre. Men tro meg den må komme innenfra. Min erfaring er at mindre ting=mindre bekymringer, og det er de små tingene som gjør meg glad. Som å kunne sitte på trappen i Spania med ullester strikket av mamma, usminket, just living in the moment.

Jeg jobber daglig med å utvikle meg, men det er ikke drevet av at jeg vil ha mer, men av at jeg vil ha det så bra som jeg kan ha det i mitt liv. Være sjef over egen helse og samtidig motiver på min vei.

Hva har du i ditt liv som du er fornøyd med? Del med meg og tagg en eller flere som du er glad for å ha i livet ditt.

#marinaexperience #spain #grancanaria #reflection #lifequotes #natural #lovemarina
  • - Hurray for all amazing women today! Be proud  og who you are and never forget that you are unique. Lets lift, support and empower each other. Hand stands for me means so much more for than just showing of with a picture. It symbolize something I am very proud of. In the roughest time of my life I needed something else to think of. It was so much noise and it was no room for meditation. Practice handstands became my meditation. This is 5 years ago, I survived, and almost nailed hand stands😅 Now its also room for meditation in my life. I turned pain into strenght. What are you proud of, share with me🤗 # beyou #grancanaria #unique #smile  #handstand #yoga #selfempowerment #empowerment #strong
  • - I love to just walk around without a plan, explore, take photos and imagine the story «behind». That’s the best meditation I can get. All alone when the boys went shopping😅 What makes you smile and relaxed? #mogan #puertodemogan #grancanaria #meditation #silence #energy #sea #sunset #happy #smiling
  • Jeg er opptatt av å ivareta egen helse, men samtidig er jeg vel så opptatt av å nyte, leve og glede. Men det ene utelukker virkelig ikke det andre…
.
.
Alt handler om hvordan vi møter ting, tankesett, og YES det handler om å se muligheter og være kreativ. Jeg elsker chips, men jeg vil ikke spise vanlig chips, og grunnene til det er mange. Fettet det er stekt i inneholder mye omega 6 som trigger betennelser. Alt av smakstilsetninger, sukker, ja SUKKER, det brukes sukker i alle kreative varianter.
.
.
Det er alltid en løsning og 
her kommer oppskrift på…

LILA GRØNNKÅLCHIPS
Dette trenger du:
Grønnkål (gjerne økologisk)
1⁄2 ss nøytral kokosolje
Ingefærolje eller fersk ingefær
1 ss Kokosaminos
+ litt salt
.
.
Her kan du fint være kreativ og tilsette dine favoritter. Vet mange liker næringsgjær, og det sammen med litt sennep og hvitløk, yumm sier jeg bare!

Slik gjør du:
Vask og tørk grønnkål.
Ta bladene av stilken med en kniv, og kutt opp i biter.
Legg på et stekebrett, ha på overnevnte ingredienser, bruk fingrene og bland godt. Tørk i ovnen på 45-50 grader til kålen er blitt litt sprø, men samtidig litt seig. Så her er det lov å smake underveis i prosessen.
NYT!!!
#natural #kale #glutenfree #lilalife #snacks #healthyfood #stabilebloodsugar #hormones foto: @marthemolstre
  • - This is me summer 2008, just graduated yogateacher. I was happy but at the same time very unhappy. I realized that I still was sick after 20 years with eating disorder. In one month I lost 10 kilos as you can see on the next picture. But that was a turning point! Lilalife was born, and I was ready for å playful life. In my newest episode on my podcast, I share my story. How I turned, and made years of struggel to my strenght. Link to the episode in bio. Lots of love to you #lilalife #neverstopfighting #yoga #eatingdisorderrecovery #natural #positivthinking #podcast
  • - Ecstatic to be back @marinagrancanaria, really love to be here! I have shared some pictures on my story, and lots of you wonder where I am👉🏼#marinabayview #puertorico #spain #grancanaria #lilalife #marinasuites #marinagrancanaria #sailaway #comeabord #lovemarina #marinastripes
  • - Stockholm love! Takk for meg Stockholm og @marlenbakke @whatsbalance! .
.
.
Vi trenger virkelig ikke dra langt for helt andre «vibber» enn i Norge. En by som virkelig vibrerer, med et hav av ting å se og ikke minst så mange Lila alternativer. Naturlig mat, produkter og spiseplasser. .
.
.
Jeg er så takknemlig for at jeg turte stole på meg selv: sa opp sikker jobb, og fulgte hjertet. Jeg er sjef i eget liv og med hele verden som min arbeidsplass! .
.
.
Er du fornøyd? Elsker du det du gjør? Hvis ikke: husk du lever nå, design ditt eget drømmeliv. Jeg kan anbefale boken 15 laws of growht with @johncmaxwell, hørte boken på et blunk på @storytel.no Har tenkt å høre igjen og også kjøpe boken i papirform! Nå venter Las Palmas, hvor vi skal tilbringe vinterferien😍#stockholm #team #doterrateam #doterra #travel #lilalife #natural