Tags:    

I dag har Frida snuppa mi 9 års dag, hipp hurra for henne. !!

I går var det feiring sammen med familien og i den anledning laget jeg hjortestek. Etter mye om og men ble det sinnsykt godt. Det var første gangen jeg lagde steik, og tro meg jeg lærte masse. Hadde det ikke vært for mamma hadde det blitt rå steik. Jeg var brennsikker på at kjøttet på 1,5 kilo skulle stekes 30 minutter, men for sikkerhets skyld brukte jeg steketermometer. Etter 30 minuttervar det ikke antydning til stigning, og jeg var sikker på at termometeret var ødelagt og som alltid klar som et egg  for å spise. Men så viste det seg at hjorten skulle stekes 30 minutter pr kilo, ergo i overkant av 45 minutter.
Lot den stå 20 minutter til, tok steken da kjerne tempen var ca 67 grader.
Lot den hvile sg i 10 minutter under folie. Voila- den ble perfekt!

Dette trenger du:

Dette er tilpasset en stek på 1,5 kilo

1 hjortestek, c(a 125-200 gram pr person)

Stekepose

1 Gulrot

1 Kinesisk hvitløk

Charlottenløk

Salt, pepper, timian, urtesalt

Tips:

Smør gjerne steken inn med urter, salt, pepper og hvitløk dagen før. Putt gjerne fedd med hvitløk godt inn i steken.

Slik gjør du:

Brun steken s(om er krydret )på alle sidene i meierismør. Legg steken i en stekepose sammen med restene fra pannen, oppkuttet gulrot, og den løken du ønsker. Sett i steketermometer, og klipp et lite hull i hjørnet på posen. ( må stå opp, så ikke kraften renner ut). La steken stå i ovnen til den har fått en kjerne temperatur på 67-68 grader. Ta den ut og la den hvile under folie i ca 10 minutter. Gjem kraft og grønnsakene.

12april-2010-005

Saus:

Kraften fra kjøttet

Grønnsakene fra stekeposen

Fløte

Creme fraiche

Hvitløk

2 sjampignon

Urtesalt

Pepper

Timian

Sopp krydder

Slik gjør du:

12april-2010-006

Mos grønnsakene med en stavmikser. Stek finhakket hvitløk og sjampignon i meierismør, tilsett de moste grønnsakene. Spe med fløte. Smak deg frem med creme fraice, salt, pepper, sopp krydder og timian. Synes du sausen blir for tykk, spe med vann.

12april-2010-007

12april-2010-008

Kjøttet serverte jeg med fløtebakt søtpotet og masse stekte grønnsaker.

12april-2010-013

Forbered deg på nytelse, mmm!!

Smil fra Line

Line Holdal

    4 COMMENTS

  • Frida april 12, 2010 Reply

    Åh, himmel! Dette ser jo helt fantastisk ut Line! Får vann i munnen bare av å lese oppskriften. Og det finnes vel knapt noe bedre enn viltkjøtt.

    • line april 12, 2010 Reply

      Ja det ble ikke så verst til å være første gang jeg lager stek. Det er ikke ofte jeg lager stek, lammelår, pinnekjøtt, ribbe etc. Men skal bli flinkere til det. Chili ribben som du laget for ei tid tilbake så fantastisk ut. Men i dag blir det fiskegratengen med kokos, i morgen fiskepinnene dine-gleder meg.

      PS, sausen til steken ble himmelsk:)

  • Frida april 12, 2010 Reply

    Og hipp hurra for datter forresten 🙂

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
  • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
  • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
  • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg  her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
  • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
  • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
  • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
  • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto  #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle  #rsa_ladies #instagram #ig_nature  #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature  #royalsnappingartist  #mittlofoten