Småmat, Tapas

Hjemmelaget rødkål

Tags:  

Her er oppskrift på nydelig rødkål, som passer perfekt som tilbehør sammen med hjemmelagede medisterekaker, kvalitetspølser eller ribbe.
Inspirasjon til denne varianten har jeg fått av den O´store Hellstrøm!

Hjemmelaget rødkål.

Dette trenger du:

1 middels stor rødkål

3-4 sjarlottløk

1 dl solbærsaft. Jeg laget av solbær plukket fra egen hage, søtet med kokosblostsukker

1 ss honning

4 ss solbær

Cocosa, uten smak

4 toppede ts karve

1 ss kokosblomstsukker

Slik gjør du:

Finsnitt kål, og finhakk løk. Varm opp en kjele, surr løk og kål i cocosa. Tilsett saft, bær, kokosblomstsukker, karve og honning. La dette surre på middels varme under lokk og omrøring i ca 25 minutter. Smak til med salt og pepper.

Min første ribbe SMAKTE himmelsk!

 

Smil fra

Line Holdal

  24 COMMENTS

 • lovelyliller.com desember 14, 2017 Reply

  Mmm elsker både rødkål og surkål 😀

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Ja det er super godt, spesiellt hjemmelaget:)

 • Anita desember 14, 2017 Reply

  hørtes veldig god ut,skal prøves 🙂

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Spiste rester i dag, nesten enda bedre:)

 • Irene desember 14, 2017 Reply

  Ja, det er koselig med adventstid og enda mer spennende er det å se hva du legger ut her på bloggen. Det er jo som å åpne sin egen kalender.
  Hjemmelaget rødkål har jeg laget en gang for mange år siden(føles som hunder :)) og gleder meg til å prøve ut din. Flott blogg. Dagen blir ikke den samme uten!

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Tusen takk for det Irene, veldig koselig at jeg kan inspirere.

   Rødkålen må du lage, den var mmm:)

 • Sanna desember 14, 2017 Reply

  Wow, dette hørtes godt ut.
  Men det var den solbærsaften da. Tror jeg må gå på jakt etter usukret, karbo\»fri\» saft da. Vet du om det finnes?

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Se på helsekost om de har noe lurt:). Mulig man kan kjøpe frosne solbær på butikken:)

 • Hege desember 14, 2017 Reply

  Det høres deilig ut!

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Ja ikke sant:)

 • Liv desember 14, 2017 Reply

  Skal prøve hjemmelaget i år!

 • Elin I. desember 14, 2017 Reply

  Nydelig farge på resultatet! Antioksidantene lyser. 😉

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Ja ikke sant, herlig!

 • Maj-Renée desember 14, 2017 Reply

  I og med at det er mannen i huset her som lager ribba til jul, skal jeg herved overbringe han oppskriften på denne rødkålen, så kanskje jeg også spiser det til ribba i år ;o)

  <3

  • Line desember 14, 2017 Reply

   He he, heldiggrisen du:). Spiste restene av rødkålen i dag, himmelsk!

 • Linda Bråthen desember 14, 2017 Reply

  Denne så veldig god ut. Litt flere ingredienser enn den jeg har prøvd. Må lages 🙂
  God kveld til deg!

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Lykke til, og god kveld:)

 • Berit desember 14, 2017 Reply

  Dette ser kjempegodt ut, har solbær i fryseren. Skal prøves!

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Åh så bra. Jeg plukket solbær i sommer, men hadde ikke anelse hva jeg skulle bruke det til. Men nå angrer jeg på at jeg ikke plukket mer. Ble så godt:)

 • -m- desember 14, 2017 Reply

  Veldig lekker farge på rødkålen:)

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Ja ikke sant, mm!

 • Marlen Johnsen desember 14, 2017 Reply

  Skal ha familien hjemme hos oss på julaften og tenkte å prøve meg på hjemmelaget rødkål. Googlet rødkål og fant oppskriften din, må prøves ut:)
  Og Sarah Bernhard kakene… nam

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Så koselig. Rødkålen må testes, den ble så frisk og god. Lykke til med matlaging juleaften:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 • - Grateful! Jeg elsker det som skjer med meg, jeg er under utvikling, og opplever nye fantastiske ting hver dag. Lilalife blomstrer, kjærligheten blomstrer og familien blomster. Det er lett å tenke at gresset er grønnere på andre siden, at det må STORE tiltak for en forandring. Men små ting, små endinger har gjort underverker. Bare det å skrive dagbok 10-20 minutter hver morgen hvor jeg ramser opp alle ting jeg er takknemlig for har gjort en forskjell, det har åpnet øynene mine for alt jeg har. Livet er fint, alt faller på plass @bjornchr_7 og hurra podcasten min er oppe på itunes og spotify #lifequotes #lovequotes #podcast #lilalife
 • I’m in love with cauliflower. You can use it to almost everything, and yes tortilla and pizza too. The best part (besides that it’s healthy), it’s so easy to make💥💥, and easier to LOVE! -
Disse "tortillalefsene" av blomkål er super gode : 💁‍♀️Til taco
💁‍♀️Til å fylle med avokado, salat, noen gode proteiner og parmesan som du ser på bildet under
💁‍♀️Til å fylle med akkurat det du vil
💁‍♀️Lefsene kan til og med brukes til pizzabunn

Og i Lila stil: .
🍃Enkle å lage
🍃Enklere å like
🍃Leken mat
🍃Som gjør hele deg glad

På Lilalife.no finner du oppskrift på både blomkåltortilla og sunnere pizza 123😘😘😘 Photo: @marthemolstre 
#lilalife #natural #healthyfood #hormonebalance #guthealth 
XOXO
 • - Take action, and motivation will come to you! - Mange går å venter på motivasjon skal komme, jeg har også vært der. Men jeg har aldri opplevd at motivasjon bare kom min vei. Men derimot har jeg tatt «action» for eksempel gått en tur, så har jeg automatisk fått mer motivasjon til en ny tur, spise litt sunnere, ta bedre valg. #lilalife #loveyourself #yoga #grancanaria #everyday #daily #motivation #life
 • - Grey hair and and smiling wrinkles I have hated you! But I have decided to love you, and think of you as a good memories of living! Wrinkles merely indicate where smiles have been.
#life #naturalliving #lilalife #loveyourself #40 #selflove
 • - There’s and oils for that.., is it? I was challanged by @barelittblogg to share 5 «fun» facts about me..., and I will do it in norwegian😜

1️⃣ Jeg er eldst av 6 søsken og kunne vært moren til yngste søsteren min😜
2️⃣Frem til jeg var 15 var jeg en skikkelig guttejente med kort hår som spilte fotball, og stort sett hadde en eller to blåveiser til enhver tid. Ofte for jeg snublet i en stein eller i egne føtter. 
3️⃣Jeg har alltid vært ekstremt glad i mat, noe som var et problem 🤣 I følge mamma måtte vi på bilferie snu i Trondheim( planen var Oslo), men jeg hadde spist opp budsjettet (før jeg fikk bulemi🙈)
4️⃣Før jeg la om kostholdet mitt hadde jeg mye 💨💨i magen. Og jeg var mye hos @chrfiore og familien, de brukte bare si: Line vi lukter at du er her. Matvrak og 💨💨💨full, jeg var en lekkerbisk🤣 
5️⃣Jeg var ekstremt forelsket i @mortenharket, det var den tiden telefonkatalogen eksisterte, sorry at telefonen din glødet Morten👰🏼
@heleneragnhild @improvinglives @celineheldrup jeg er nysgjerrig på dere jeg🙇🏼‍♀️
 • - You are like a snowflake, 100 % unique! Sammenligner du deg med andre? Stopp med det. Kun du er du, gjør det på din måte og STOL på deg. Se og hør på andre, bli motivert og inspirert, men aldri la andre sin kreativitet, kunnskap, styrke og skjønnhet dra deg ned❤️ #unique #nature #selflove #grow #lilalife #lifequotes #yourock #loveyourself
 • - Ta din plass, din stemme er akkurat like mye verdt som alle andre sin! #lilalife #selflove #selfcare #loveyourself #yourock #bekind
 • Jeg ser sterk ut sant? Men jeg som du kan også være «svak», sårbar, og har mine nedturer. Og tro meg jeg har nok ting som kunne holdt meg nede, men jeg har valgt å bruke mine nedturer, traumer, og sykdom til min styrke. 👇🏼
Jeg har lovet ærlighet i 2019, og utvikling uansett hva det gjelder i livet aldri rett opp og rett frem. Å utvikle seg og endre vaner er både skummelt og krevende. Det er alltid mer behagelig å være i komfortsonen. 👇🏼
Det høres kanskje rart ut men vin er litt «komfortsone» for meg, et glass rødvin har gjennom mange år vært en flukt fra hverdag og problemer, og så er det jooo så godt! Som jeg har skrevet tidligere, jeg elsker vin, kroppen min hater vin. Utenom gluten er det ingenting som trigger immunsystemet mitt mer. 👇🏼
Selv kom jeg opplagt og glad hjem fra 2 uker på Gran Canaria hvor jeg knapt har rørt vin og holdt meg helt unna vanlige melkeprodukter. Så gikk jeg på en skikkelig vin og ostesmell i helgen. Jeg som knapt ser TV til vanlig så 6 episoder av Greys Anatomy i ett strekk, skrek en bøtte tårer og ditto snørr🤣
👇🏼 Akkurat der og da var det fantastisk å være langt ned i den biodynamiske vinen min, men for meg så kommer den sure svie etter den søte kløe. Eller for meg litt omvendt så kommer den sure kløe, for det er det som skjer når jeg drikker vin👉🏼 lichen sqlerose min autommine sykdom blusser opp og jeg klør og klør.
👇🏼 Men gang på gang går jeg på disse smellene, og dagene etter er litt tøffe. Men samtidig er jeg blitt flinkere til å se det store bilder. For til tross et skritt bak, så har jeg siden 2003 tatt flere tusen skritt frem, og noen få bak. Ingenting er perfekt, og det vil alltid være noen bumper i veien. Helsen min er MYE bedre enn noen gang, og det er det jeg må klappe meg selv på skulderen for! .
👇🏼
Vi er uten tvil vår egen verste fiende, og den som lettest kan sette kjepper i hjulene på egen utvikling. Men tro meg det er utenfor komfortsonen magien skjer, lets do it!!!! . 👇🏼
Men av og til må jeg under pleddet og langt ned i en vinflaske for å kjenne på hvor jeg ikke vil være🤪
🆘👯‍♀️🆘
Er du klar for å rocke 2019 med meg? 😍