Småmat, Tapas

Hjemmelaget rødkål

Tags:  

Her er oppskrift på nydelig rødkål, som passer perfekt som tilbehør sammen med hjemmelagede medisterekaker, kvalitetspølser eller ribbe.
Inspirasjon til denne varianten har jeg fått av den O´store Hellstrøm!

Hjemmelaget rødkål.

Dette trenger du:

1 middels stor rødkål

3-4 sjarlottløk

1 dl solbærsaft. Jeg laget av solbær plukket fra egen hage, søtet med kokosblostsukker

1 ss honning

4 ss solbær

Cocosa, uten smak

4 toppede ts karve

1 ss kokosblomstsukker

Slik gjør du:

Finsnitt kål, og finhakk løk. Varm opp en kjele, surr løk og kål i cocosa. Tilsett saft, bær, kokosblomstsukker, karve og honning. La dette surre på middels varme under lokk og omrøring i ca 25 minutter. Smak til med salt og pepper.

Min første ribbe SMAKTE himmelsk!

 

Smil fra

Line Holdal

  24 COMMENTS

 • lovelyliller.com desember 14, 2017 Reply

  Mmm elsker både rødkål og surkål 😀

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Ja det er super godt, spesiellt hjemmelaget:)

 • Anita desember 14, 2017 Reply

  hørtes veldig god ut,skal prøves 🙂

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Spiste rester i dag, nesten enda bedre:)

 • Irene desember 14, 2017 Reply

  Ja, det er koselig med adventstid og enda mer spennende er det å se hva du legger ut her på bloggen. Det er jo som å åpne sin egen kalender.
  Hjemmelaget rødkål har jeg laget en gang for mange år siden(føles som hunder :)) og gleder meg til å prøve ut din. Flott blogg. Dagen blir ikke den samme uten!

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Tusen takk for det Irene, veldig koselig at jeg kan inspirere.

   Rødkålen må du lage, den var mmm:)

 • Sanna desember 14, 2017 Reply

  Wow, dette hørtes godt ut.
  Men det var den solbærsaften da. Tror jeg må gå på jakt etter usukret, karbo\»fri\» saft da. Vet du om det finnes?

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Se på helsekost om de har noe lurt:). Mulig man kan kjøpe frosne solbær på butikken:)

 • Hege desember 14, 2017 Reply

  Det høres deilig ut!

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Ja ikke sant:)

 • Liv desember 14, 2017 Reply

  Skal prøve hjemmelaget i år!

 • Elin I. desember 14, 2017 Reply

  Nydelig farge på resultatet! Antioksidantene lyser. 😉

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Ja ikke sant, herlig!

 • Maj-Renée desember 14, 2017 Reply

  I og med at det er mannen i huset her som lager ribba til jul, skal jeg herved overbringe han oppskriften på denne rødkålen, så kanskje jeg også spiser det til ribba i år ;o)

  <3

  • Line desember 14, 2017 Reply

   He he, heldiggrisen du:). Spiste restene av rødkålen i dag, himmelsk!

 • Linda Bråthen desember 14, 2017 Reply

  Denne så veldig god ut. Litt flere ingredienser enn den jeg har prøvd. Må lages 🙂
  God kveld til deg!

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Lykke til, og god kveld:)

 • Berit desember 14, 2017 Reply

  Dette ser kjempegodt ut, har solbær i fryseren. Skal prøves!

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Åh så bra. Jeg plukket solbær i sommer, men hadde ikke anelse hva jeg skulle bruke det til. Men nå angrer jeg på at jeg ikke plukket mer. Ble så godt:)

 • -m- desember 14, 2017 Reply

  Veldig lekker farge på rødkålen:)

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Ja ikke sant, mm!

 • Marlen Johnsen desember 14, 2017 Reply

  Skal ha familien hjemme hos oss på julaften og tenkte å prøve meg på hjemmelaget rødkål. Googlet rødkål og fant oppskriften din, må prøves ut:)
  Og Sarah Bernhard kakene… nam

  • Line desember 14, 2017 Reply

   Så koselig. Rødkålen må testes, den ble så frisk og god. Lykke til med matlaging juleaften:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 • - Husker du å leke? Viktig å leke, le, leve👯‍♀️ Jeg nærmer meg 7000 følgere og jeg er så takknemlig for at akkurat du følger meg på veien mot et lekent liv. Passerer jeg 7000 i dag hopper jeg til havs i kveld😂 Vil du se meg bade i isvann er det bare en ting å gjøre👉🏼dele🙋‍♀️ Alle som deler på sin story og tagger @lila_life er med i trekning av en peppermynte olje fra doterra, skriv gjerne : følg for en leken hverdag🙋‍♀️Og tradisjon tro, yoga i psysj😆 #yoga #life #laugh #livet #lilalife #selfie #yogadaily
 • - If it costs you your peace it’s too expencive- #lilalife #yoga #nature #visitnorway #visitbodø #elskerbodø #hiking #selfie
 • - Days like this! Moment like this! Totally love. Mange spørr meg mediterer du, JA når jeg går i fjellet. For meg slår det så og si alt, og jeg måtte spist 1 tonn fermentert kål, drukket 1000 liter KRAFT for at det skal være i nærheten i å måle seg helsemessig (for meg) Do what you love, it’s pure medicine!!!! #hiking #nature #gildeskål #lilalife #nature #life #chill #medicine
 • Yoga, is og «ballskjørt»👉🏼 det er lekent det👯‍♀️ Jeg har fredagsfølelsen, og «tyvstarter» helgen med en ny episode på podcasten👉🏼 Et lekent liv med Lilalife🥰

Oppskrifen på is finner du på lilalife.no, podcasten på Itunes, spotify og appene podcast (iPhone) og podbean for android💁‍♀️ #podcast #lilalife #dream #life #natural #playful #yoga #yogagirl
 • - I dag føler jeg meg litt sånn, jeg har fått min første ansatte i Lilalife, velkommen @barelittblogg 😍🌟
.
.
I 2017 sa jeg opp fast jobb i og sto på bar bakke uten en eneste krone i inntekt.

Siden da har jeg jobbet målrettet dag etter dag, og har faktisk ikke hatt ferie. Når du elsker det du gjør er overgangen mellom jobb og fritid glidene, and I Love it! .
.
.
I 2018 omsatte jeg ( Lilalife) for 1,5 millioner (og med er hjemmekontor er det lite utgifter 😅) Som jeg har sagt flere ganger før er det ikke pengene som driver meg. Men for å vokse, nå ut til flere, hjelpe flere er en inntekt avgjørende. .
.
Ref Boken 👉🏼Jeg skal fortelle deg en hemmelighet @petterstordalen « kanskje er det sånn at det er idiotene som tør å satse. Sånne som meg, som ikke helt har selvinnsikten til å innse sine egne begrensninger. Som ikke tenker ordentlig gjennom konsekvensene før man hopper utfor stupet»

Det er to store dager i livet den dagen du ble født og den dagen du skjønner hvorfor. Mitt hvorfor er min «dumskap» og driven for å nå ut med mitt budskap har gjort at jeg ikke har sett meg tilbake. Jeg har heller ikke tvilt og jeg vet at min reise og Lilalife akkurat har startet. .
.
Jeg gleder meg sånn til fortsettelsen, til å dele kunnskap og energi, inspirere, og kunne gjøre en forskjell for miljøet.

Podcasten har akkurat startet sin reise, og jeg lover deg mange spennende inspirerende gjester. Og gjett hvem som er min drømmegjest🌟? #followyourheart #followyourdreams #lifequotes#justdoit #lilalife #petterstordalen #podcast #work
 • « Your life is not permanent,
you are not stuck.
You have choices.
You are allowed to grow and change»

Til tross for sol og strålende vær i nord, ble det en rolig innedag på meg. Jeg er blitt mye flinkere å lytte til hva jeg trenger. I dag var det en rolig yogaøkt og å gjøre ting i et rolig tempo Line trengte.

Helse er ferskvare, og valgene man tar påvirker. Det er så lett å glemme og tenke at hey jeg takler alt😅

Dere vet jeg har skrevet om at jeg elsker vin, men at vin ikke elsker meg😆 Biodynamisk vin går faktisk ganske bra, men med cashew derimot😂

Jeg elsker cashewnøtter, men hey they don’t like me! Du har kanskje hørt om antinæringsstoff? Lektiner er en liten rakker, og et anrinæringsstoff som cashew er loaded med det (min flaks 🙃) Lektiner er planteproteiner som binder seg til visse sukkermolekyler på overflaten av celler.

Enkelt forklart disse trigger immunforsvaret, påvirker næringsopptak (negativt) og trigger slimhinnene i tarmen.. Og ja det er en sammenheng mellom lekk tarm, inflammasjoner og autoimmunitet. 
Og med 3 autoimmune sykdommer er det ikke så lurt å knaske cashew, eller peanøtter, noe jeg har gjort i helgen🙈 Jeg merker så og si en umiddelbar reaksjon, både fysisk og psykisk. 
Blir rett og slett litt smådeppa av cashew som jeg elsker så høyt😆😆😆 Lyst å lære mer om lektiner? Det er utrolig spennende👯‍♀️😍😍😍😍😍 #autoimmune #lectins #natural #lilalife #learningbydoing #upsanddowns #yoga #reflections #health #healthyfood
 • Jeg elsker livet! ⠀
Er livet mitt perfekt? Langt fra! ⠀
Jeg elsker livet!⠀
Har jeg utfordringer?⠀
Mange, og ja som de fleste møter jeg utfordringer hver en dag! ⠀
Men jeg har tatt et valg, å gjøre utfordringer til min styrke! ⠀
Livet går opp, og ned...⠀
Men hver dag er en ny start, og hvordan jeg og du velger å møte denne dagen har alt å si.⠀
Jeg har kastet opp mat og ditto følelser i mange år..⠀
Jeg har flere ganger tenkt at nå orker jeg ikke mer⠀
I perioder kuttet jeg meg selv⠀
Jeg har hatet livet⠀
Jeg har hatet Line⠀
De dagene er over!⠀
Jeg elsker livet!⠀
Men som med alt man vil bli god på, må man investere tid, energi og kjærlighet. ⠀
Jeg øver hver dag på å være en livskunstner, ⠀
og elske alle de små men åhhh så store tingene i livet.⠀
Jeg elsker livet! #life #lilalife #upsanddowns #lovelife #nature #hiking #nrknordland #bodø #visitbodo #elskerbodø
 • - Jeiii elsker fredag! Nyt dagen, vær en livskunstner! Og vil du lære mer om «hæren» som supporter hele deg, så er episode 8 på podcasten (link i bio) tilgjengelig nå i «alle kanaler» PS: se storyen på hva jeg nå, impulsivt og så digg på @larsenmatogvinbar 🙌🏼 #livsnyter #friday #lilalife #lovefood #bodø #glutenfree #dairyfree #naturalfood #love