Uncategorized

Hjemmelaget ripsgelè.

 

Ikke alltid ting går som planlagt på kjøkkenet mitt.Men det ordner seg alltid på en eller annen måte. Ripsggelèen som jeg skulle lage til viltmiddagen ble til ordentlig barnebursdaggelè, kan love at det iallefall var 2 stk i familien som var glad for at mamma bommet litt..


Men det skal sies at den ble veldig god!

Hjemmelaget ripsgelè.

Dette brukte jeg:

6 dl kokt vann


1-2 ss rårørsukker


1 ts sukrinplus (stevia og sukrin blandet)


5 dråper stevia vanilla cream


10 gode ts 
gelatin


Kan også bestilles her.


6 dl rips og litt vann til å få blandet det i blenderen

Deilig sammen med nyrørt ripssyltetøy.

 

Slik gjør du:

Kok opp vann, tilsett søtning og gelatin og rør rundt. Hell i de knuste bærene og rør alt sammen. Sil hele blandingen gjennom et finmasket dørslag/nøttepose/ eller klede rett i en serveringsbolle. La stå noen timer til det stivner til gelè. Da gjenstår bare å nyte!

Kort om hvorfor bruke gelatin:

Gelatin fra fiske- og kjøttkraft har i årtusener blitt brukt som universalmiddel mot alt fra hud- og leddproblemer til fordøyelsesplager, infeksjonssykdommer og hjertelidelser. Gelatin består av delvis nedbrutt kollagen, som er det vanligste proteinet i dyreriket. Kollagen utgjør en tredjedel av alt protein i kroppen, der det danner et nettverk av sterke fibre i binde-, brusk- og beinvev. Vi finner masse av det i skinn, leddbånd, sener og hinner. Derfor inneholder kraft kokt på dyreføtter særlig mye gelatin.


Blant de viktigste aminosyrene i kollagen (og gelatin) er glycin og prolin. Kroppen kan selv lage disse, men trolig er det bare friske personer som har evnen til å danne nok. Mennesker med stive ledd, hudsykdommer og andre lidelser knyttet til brusk- og bindevev kan mangle disse aminosyrene. Derfor mener en rekke forskere at både glycin og prolin er nødvendig å tilføre gjennom maten – særlig i perioder med mye stress.

Kilde mat og helse, her kan du lese resten av artikkelen.

I nyeste utgave av VOF finner du også en fin fin artikkel om kraft og gelatin.

 

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Instagram has returned invalid data.