Middag

Hjemmelaget pizza, LilaSTYLE

Tags:   

Jeg er utrolig glad i mat. Når jeg legger meg kan jeg få en STOR lykkefølelse i kroppen ved å tenke på frokosten jeg har planlagt, og kaffen jeg skal drikke. På fjelltur kan jeg sette inn det ekstra giret ved tanke på middagen jeg skal spise når jeg kommer hjem. Men noe har endret seg før levde jeg kun for å spise, nå har jeg heldigvis funnet så mye annet å leve for.

Her kommer oppskrift på min variant av hjemmelaget pizza, som er så NYDELIG!

Bunn, som jeg startet med på morgenen.

4 dl Emmer (urkorn)

1,5 dl kaldt vann

2 ss Eplecidereddik, jeg bruke denne

2 klyper med salt

Bland alt dette til en fast masse, og la stå. Grunnen til at jeg lar det stå i flere timer er for å bryte ned antinæringsstoffene.

1 time før jeg har har planlagt å spise tilsetter jeg 1/3 av en pose gjær, 1 dl varmt vann og 2 ss klarnet smør eller olivenolje. Bruk fingrene eller en tresleiv til å bland massen godt. La den stå på et lunt sted å heve i 30-45 minutter.

Sett på ovn, jeg bruker pizzafunksjon og 250 grader.

Saus

Dette trenger du:

1 løk

2-3 fedd hvitløk(surr i klarnet smør)

1 ts karri

2 ts timian

2 ts oregano

2 ta paprikaoulver (surr sammen men løk, for å få smakene ekstra frem)

1 boks økologisk hakkede tomater

Salt

Pepper

La dette stå å putre iallefall 3-4 timer under lokk. Jo lengre jo bedre. Mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

 

 

 

 

 


Fremgangsmåte:

Ha bakepapir på et stekebrett og fordel deigen godt utover. Om den er litt bløt bruk litt emmer til å fordel utover. Smør et godt lag med saus utover, ha på stekt kjøttdeig og revet ost. På toppen liker jeg å supplere med pølse, pepperoni, løk og basilikum. Men her er det bare å bruke fantasien.

Stek 10-15 minutter, nest nederst i ovnen. Følg med at bunnen ikke blir svidd.

Server med en god salat og kanskje litt god pesto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snapbildet, ikke av beste kvalitet men frister likevel meg :-p

Her en enklere variant med skinke, sopp og rødløk.

 

Smil fra Line-Lilalife

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Instagram has returned invalid data.