Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen Uncategorized

Her kommer oppskrift på paien, og litt om hemmeligheten min fra i sommer

 

Jeg elsker sjokolade, jeg elsker smør og jeg elsker kokos, en pai med alle disse ingrediensene kunne ikke bli annet enn en suksess. Det at de andre i familien også likte den varmet selvfølgelig hjertet mitt. Til nå har jeg bare fristet med bildet av paien, men i dag kommer endelig oppskriften.

Crispy sjokolade og kokospai.

Dette trenger du:

200 gram kokosmasse

4 ss smør, jeg brukte klarnet.

Fyll:

225 gram mørk sjokolade

1 1/2 dl kokosfløte eller fløte

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 175 grader. Bland 1/3 av kokosmassen sammen med smøret i en kjøkkenmaskin, la stå 1-2 minutter. Bruk fingrene og tilsett resten av kokosmassen, bland det godt sammen. Fordel massen i en paiform på ca 22 cm, bruk fingrene og fordel utover. Lag en forhøyning slik at paien får en skrorpe. Dekk til rundt skorpen de 10 første minuttene av stekingen. Jeg klipte til bakepair. Fjern og stek de siste minuttene uten. Bunnen er ferdig når den er gylden.

 

 

Fyll:

 

Smelt sjokoladen i et vannbad på svak varme. Rør inn kokosfløten forsiktig når sjokoladen er smeltet. Ha fyllet i paibunnen. La kaken avkjøles minst 1 time i kjøleskap.

 

 

Opplevde at den var litt “ryen” første dagen, men derimot dag nummer 2 var den PERFEKT!

Og hemmeligheten, kommer i et eget innlegg om litt…

PS: legger ut litt bilder nå og da på Instagram om det er av interesse, lilalife12.

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Instagram has returned invalid data.