Jeg har fått DILLA på havre, havregrøt, havre+quinoagrøt, havrerundstykker og nå en ny favoritt HAVRELAPPER.
Jeg er en kreativ sjel og det popper stadig vekk opp nye ideer. Siden jeg har dilla på havre, og elsker lapper/pannekaker tenkte jeg at det må bli den perfekte kombinasjonen, og hey det ble super godt!
Lila havrelapper
Dette trenger du:
1 dl havre, dette er min favoritt
4 dl vann
2 egg
2 ss kokosmel eller Cassavamel
2 ts fiberhusk
1-2 ss kokosblomstsukker
1 liten klype salt
1 klype ekte vanilje
2 ss kollagen
Smør/klarnet smør til steking
Slik gjør du:
Kok havre sammen med 4 dl vann i 20 minutter (bløtlegg gjerne over natten), pisk eggene og tilsett de tørre ingrediensene. Rør så inn den ferdige havregrøten. Stek på middels varme i smør eller klarnet smør. Gi lappene litt tid til å sette seg og stivne før du snur. Server den med ønsket topping. Selv elsker jeg bruke ostehøvel og kutte skiver med rørossmør, og strø rikelig med kanel og kokoblomstsukker over.
Hvorfor havre?
Jeg har holdt meg unna korn i mange år, men havre er en av tingene jeg har reintrodusert med stor hell og LYKKE. Havre er naturlig glutenfri, og denne varianten som er steel cut og også urkorn er mer blodsukkervennlig og naturlig sunt alternativ som er lite bearbeidet. Havre inneholder en spesiell type fiber som er prebiotisk det vil si at det nærer de gode tarmbakteriene, og har soppdrepende egeskaper. Den litt slimete konsistensen er faktisk GULL for en smilende tarm ;), ikke ofte slim er GULL he he.
Nå sitter jeg å venter på massasje, har vært å kjøpt meg ny pysjamas med masse hjerter og namaste logo. Så jeg er skikkelig klar for en CHILLE helg. Har du planer?
Vil du følge meg på snap finner du meg under lilapaleo og instagram lila_life
Smil fra Line-Lilalife