Tags:    

Hei .

Fantastisk verden vi lever i. Jeg kom meg ikke til Tønsberg på forelesning på grunn av vulkanutbruddet på Island. Man nå følger jeg faktisk forelesningene live via et web system som skolen har innstalert. Utrolig! Skulle svært gjerne vært der nede, men dette er absolutt er supert alternativ.

Temaet i dag er pH, syre/base balanse, og viktigheten med det opp mot en god helse. Dette er et svært interessant tema. Når jeg forstår meg  mer på det selv, skal jeg uten dele med dere.

Søndags formiddag i Bodø, 18.april. Når jeg ser ut av vinduet kunne det like gjerne vært 18.februar..I løpet av natta er det kommet 20 cm med ny snø. Ikke misforstå meg er glad i vinter, men var så innstilt på vår.
I går var det vår, i dag vinter, håper på sommer i morgen da.

Kjenner at jeg er klar for litt gulrotkake i dag, og her kommer min favorittoppskrift som har fulgt meg gjennom flere år. Dette er nok ikke det sunneste man spiser, men likevel et bedre alternativ enn mye annet. Dessuten er nytelse viktig, så et stykke kake i ny og ne skader ikke..

Gulrotkake

12april-2010-019

Dette trenger du:

4 egg

3 dl sukrin. Hvis jeg skal servere kaken til gjester som ikke er vant til sukrin,bruker jeg ofte halvt om halvt med  sukrin/rårørssukker.

3 dl speltmel. Her vil jeg tro at det er mulig å kutte litt ned på mengden, og erstatte litt med mandelmel.

2 ts natron

2 ts kanel

Litt salt

1 ts vaniljesukker

1 1/2 dl rapsolje eller smeltet meierismør

5-6 dl raspet gulrot.

Slik gjør du:

Lag eggedosis av eggene og sukrin/rårørssukkeret. Bland alt det tørre. Sikt det tørre og rør forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Rør deretter inn smøret/oljen og gulrota. Ha røren i en smurt form. Passer både i rund og firkantet form. Stek på 180 grader midt i ovnen, ca 45 -60 min. Her prøver jeg meg frem. Bruk en strikkepinne, når røren ikke fester seg er kaken ferdig.

Fyll:

200 gram philadelphia ost naturell

2 ts vaniljesukker, kan droppes

100 gram meierismør

250 gram sukrinmelis, eventuelt halvt om halvt.

Slik gjør du:

Bruk romtemperert meierismør, og bland alt sammen til du har fått en glatt masse. Her kan du gjerne bruke miksmaster.

12april-2010-025

Smil fra Line

Line Holdal

    10 COMMENTS

  • Emma april 18, 2010 Reply

    Hvor stor form bruker du til denne kaken? 🙂

    • line april 18, 2010 Reply

      Den «firkantete» 17X24, runde 24 cm.

      L:)

  • Geirr april 18, 2010 Reply

    Flott innstilling, Line 🙂

    Og en oppskrift som skal prøves ut.
    Vi har hatt noen uker på lavkarbo-diett,
    og det funker, selv om savnet etter gml. vaner er sterke 🙂

    Har fått i hus både sukrin og fiber HUSK 🙂
    Her i Oslo er det ikke lange vegen til opptil flere
    «helsekost»-forretninger i gangavstand.

    Fortsett med smil når det føles riktig 🙂

    • line april 18, 2010 Reply

      Takk Geirr!!!:)).

      Så flink dere er. Gamle vaner vil alltid savnes i en start. Men etter hvert blir nye vaner «gammel» og de gamle gamle glemt;), he he. Nå som du har fiberhusk i hus, må solsikkerutene prøves , mmmm! Husk å ha litt salt i, og kremost kan erstattes med cottage chees som moses med stavmikser. jeg tredobler oppskriften, da får jeg til en helt stekebrett.

      Lykke til med kaka, den er enda en mmm!

      Klem

  • Liv Torill april 18, 2010 Reply

    Hei, denne Gulrotkaken var bare helt super. Jeg brukte halvt om halvt med spelt og mandelmel. Kaken ble riktig lekker og smakfull. Takk for flotte opskrifter og oppmuntrende tips.

    • line april 18, 2010 Reply

      Så bra, da vet jeg at det fungerer! Skal justere oppskriften.

      L:)

  • weronica april 18, 2010 Reply

    Synes kaka er enda bedre med snøfrisk istedenfor philadelfia 🙂

    Prøver av og til litt fra oppskriftene dine, selv om jeg ikke lever lavkarbo – myye godt 🙂 , spesielt fiskeoppskriftene.

    • line april 18, 2010 Reply

      åh takk for tips, det skal jeg teste.

      Så godt at du finner litt inspirasjon:). klem

  • min favorittkake!

    • line april 18, 2010 Reply

      Me 2:-)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
  • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
  • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
  • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg  her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
  • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
  • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
  • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
  • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto  #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle  #rsa_ladies #instagram #ig_nature  #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature  #royalsnappingartist  #mittlofoten