Uncategorized

Pesto og mandelaks på grillen

Tags:      

Reprise på en favoritt..

Grill Glede..

Sommeren er her og det er høysesong for grilling. Grille kan man i teorien gjøre hvor som helst, og man trenger ikke ha en fancy gassgrill for å lykkes. Engangsgrill kan brukes hvor som helst, men husk og slokk den etter deg og kast den i egnet avfallsdunk. På grillen kan man i trylle frem de lekreste retter og i teorien kan man grille alt. Kjøtt, fisk, skalldyr, grønnsaker, her er det bare å la fantasien løpe løpsk.

Grillet laks med pesto, soltørkede tomater og hakka mandler.

laks1

Til 4 personer

1 kilo laksefilet

Pesto

2-3 ts hakkede soltørkede tomater

1 neve mandler

Fjern alle bein fra fisken, krydre med salt og pepper. Smør et godt lag med pesto over hele fisken, ha de soltørkede tomatene og mandlene over.

Pakk fisken inn i folie, legg på grillen og la den ligge 20-30 minutter.

Hjemmelaget pesto, til fisken og som dressing

75 gram pinjekjerner

1 basilikumplante

1 kinesisk hvitløk

100gram parmesan

Ca 2 dl ekstra virgin olivenolje

Kjør alt sammen i en blender eller foodprocessor, smak til med salt og pepper

Fridas blomkålsalat, med en liten Line tvist..

blomkal

Til 4 personer

1 blomkålhode

1/2 liten rødløk – finhakket

½ kinesisk hvitløk – finhakket

100 gram nepe – hakket

1/2 chili uten frø – finhakket

4 ss vårløk- finhakket

1 hardkokte egg – hakket

1 ts edikk

2-3 ss hakkede sylteagurker

1 ss Dijon sennep

1/2 boks seterrømme

1 1/2 dl ekte majones

litt sukrin

salt & pepper

1 ts paprikapulver

Kok blomkålen i 3-5 minutter, den skal fortsatt være fast. Kutt opp det som skal kuttes og bland sammen de andre ingrediensene.
Avkjøl blomkålen, og skjær den i biter. Bland blomkålbitene med resten.
Pynt med litt vårløk og serv er til laksen.

Lines Sommersalat

salat

Til 4 personer

1 pakke ruccola

4-5 blad issalat

12-15 cherrytomater

1 nepe

100 gram kikerter

1 liten rødløk

4-5 ss vårløk

100 gram fetaost

3 ss hakka soltørret tomat

Godt med olivenolje og eventuelt litt urtesalt over

Vask alle grønnsakene godt. Ruccolaen bruker jeg å la stå under rennende vann en god stund, både for å få bort sprøytemidler og får å få den sprø.Kutt opp alle grønnsakene, skyll kikertene å ha i salaten. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med olje og urtesalt.

Lines tips:

blogg2

1.Mangler du salatsentrifuge og sliter meg å få bort vannet fra salaten? Legg salaten i en kopphåndduk, lukk, ta tak så det er helt tett. Gå ut på verandaen eller stå over vasken og sving rundt fort. Da vil vannet komme ut.

2.Nå får man kjøpt pølser fri for gluten, laktose og tilsetningsstoffer på Rema 100.
De har 2 varianter Italian sausage og Spicy sausage. Et veldig godt alternativ når man vil grille noe kjapt, men ikke ønsker vanlige grillpølser. Og et perfekt alternativ for deg med cøliaki eller laktoseintoleranse.

Andre ting som er godt på grillen:

·Grove fiskekaker med grov tortillalefse og salat

·Foliebakt torsk i en symfoni av grønnsaker

·Grønnsaker i folie med ost og smør

Disse oppskriftene finner du på www.lilalife.no

Stort smil fra Line

 

Line Holdal

  11 COMMENTS

 • Marianne juni 13, 2012 Reply

  Hei på deg! :o) For en superfin blogg, med mange herlige oppskrifter og masse inspirasjon. Har ikke vært innom her før idag, men dette blir nok en av favorittene framover! :o)

  • line juni 13, 2012 Reply

   Åh tusen takk for super tilbakemelding. Klem fra Line

 • Kine juni 13, 2012 Reply

  mm dette så nydelig ut!:)

 • Caroline B juni 13, 2012 Reply

  Hei Line!:)

  Må bare si at jeg digger bloggen din! Jeg er relativt ny på lavkarbo, så jeg sluker alt jeg finner av inspirasjon på ulike nettsteder/blogger. Bloggen din er en drømmeverden av oppskrifter, tips og råd for en lavkarbo-nybegynner som meg:)

  I dag lagde jeg middag til meg, mannen min og broren min, og det var etter inspirasjon fra deg. Jeg lagde nemlig sommerkoteletter med grønn salat og blomkålsalat (gutta fikk fløtepoteter i tillegg, det holdt jeg meg unna:)). Blomkålsalaten var utroli god! Jeg hadde ikke alle ingrediensene i hus, og siden vi akkurat har vært på lang ferie lagde jeg en billigere variant av det jeg hadde i hus. Jeg brukte ett blomkålhode, majones, creme fraiche, en dæsj tyrkisk yoghurt, finkuttet rødløk, hvitløk og grillkrydder. Dette ble utrolig godt! Mens jeg spiste fikk jeg ideen om å bruke blomkål i stedet for pasta i pastasalater (planen er å leve på ganske strikt lavkarbo, der selv fullkornpasta er fy fy). Jeg elsker pastasalater, og tror det vil smake nydelig å bare bytte ut pastaen med blomkål. Kanskje du allerede har prøvd det?:)

  Jeg vil fortsette å følge bloggen din, du er til stor inspirasjon:)Stå på videre!

  HIlsen Caroline B

  • line juni 13, 2012 Reply

   Tusen takk for super tilbakemelding:):).

   Jeg er også som du, jeg tar det jeg har i kjøleskapet- og stort sett fungerer det perfekt! Stort sett i alle oppskrifter som skal være pasta og ris bytter jeg det ut med grønnsaker. Squash som strimles med ostehøvel fungerer optimalt. Blomkålris til wok, og ja blomkål i pastasalater høres glimrende ut:)- kikke prøvd.

   Lykke til, håper vi høres masse på bloggen. Stort smil fra Line

 • Julie S Hagesæter juni 13, 2012 Reply

  For sprø salat 20 min i vann med noen sliter i. Så en runde i salatslynga

 • Julie S Hagesæter juni 13, 2012 Reply

  Her skulle det stå isbiter 😉

 • Elin I. juni 13, 2012 Reply

  Det så bare utrolig godt ut, Line! 😀
  Og så mange supre tips!

  • Line juni 13, 2012 Reply

   :-). God helg søta!

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - I am me and that’s more than good enough. It «only» took me 40 years to understand that- .
.
Det perfekte finnes ikke, og FUCK flink pikesyndromet! Små pupper, store pupper, flat mage, hengemage, vi er alle like mye verdt. Når alt kommer til alt så er det følelsen du har med deg selv som er avgjørende.
.
.
Jeg har øvet mye på å like meg selv, jeg øver faktisk hver dag. Når jeg gjør noe bra, ja da sier jeg «jævla» bra jobbet Line. Når jeg ser meg i speilet, så roser jeg meg selv. Du ler sikkert litt nå, men det er helt seriøst.
.
.
Alt dette har blitt lettere etter at jeg har fått helsen på plass. Jeg har bevisst jobber med å bygge opp tarmen, immunsystemet mitt som har vært overstimulert og reversere betennelser. Det har tatt tid, men det har vært så verdt det. Anyway alt handler om balanse, en Line i balanse har gjort meg sikrer og tryggere på den jeg er. Og da mener jeg den jeg virkelig er.
.
.
Før var jeg styrt av forventninger fra andre, nå har jeg en indre motivasjon til å ta vare på min egen helse. Jeg går på fjellet for at jeg blir glad av det, ikke for at jeg må for å holde meg tynn. Jeg gjør yoga for at det gir meg en ro, jeg spiser naturlig mat for det balanserer meg. Jeg bruket eteriske oljer for det tilfører meg noe. Og jeg tar meg vin og sjokolade når jeg føler for det, det gjør meg glad og det skal man ikke kimse av.
.
.
Tema på neste Lilalive 👉🏼Bra nok! ❤️ #40 #goodenough #loveyourself #lilalive #trust
 • - Happy friday IG friends😘😘😘- #bodø #visitnorway #liveterbestute #gonatural #visitbodø #hike #havapoo #dogsofinstagram
 • - Dette er den verste fjellturen jeg noen gang har vært på. Jeg husker hvert et sekund av turen, hvert et skritt var en utfordring. Ulendt terreng, med bregner høyere enn meg, myr, null sti, bratt, rett og slett et slit, og flere ganger tenkte jeg går dette bra? Da luktet jeg litt ekstra på balance og lavendel. Nå som turen er litt på avstand, tenker jeg WOW for en fantastisk tur, utsikt vakrere enn dette skal man lete lenge etter. Og følelsen av å mestre, er ubetalelig. Jeg er ikke i tvil om at magien, ja den oppstår utenfor komfortsonen💥 #norway #hiking #nature #magic #happy #yolo #lurøy #visitnorway #life #essentialoils #doterra
 • - It’s the last day of October, it’s dark and honestly not my favourite time of the year. But there are always some beauty in nature, and time spent in nature is never wasted time - #bodø #nature #october #liveterbestute #visitbodø
 • - Mange gode grunner til å smile!!! En av dem 🙌🏼 BOGO braker løs i morgen, kjøp en få en! Dette er eneste gangen jeg åpner opp for at du som ikke har egen oljekonto kan teste oljene ved å kjøpe enkeltoljer. Hver eneste dag i frem til fredag kommer det nye tilbud. Vil du være med på en morsom, lærerik uke med masse tilbud 👉🏼 link i bio💁‍♀️
.
.
Jeg har akkurat testet ut en ny variant av blomkålpizza, se storyen min for mer info😍😍.
.
.
Og en god jentekveld JA det får frem smilet! Takk @marianneangelsen @frkalbertine og alle dere andre👯‍♀️💅🏻🙇🏼‍♀️#doterra #essentialoils #natural #pizza #love #life #glutenfree #dairyfree #girls
 • - Yes finally back in Norway! Just landed in Oslo, only one flight left to Bodø. I love Italy, but I love Norway and Bodø more -#norway #italy #amalfi #positano #ravello #vacation #travel
 • - My best travel «buddie»! En oljeblanding som inneholder fantastiske bitterstoffer som er et must for fordøyelsen! Why? Helsen vår styres i stor grad av fordøyelsen, nok magesyre, balanse i bakterieflora med mere. På reise endres også bakteriefloraen og da er det ekstra viktig med support. Jeg bruker zengest/digeszen daglig, og alltid på reise. Og etter etter IS, VIN og tidenes beste lunsj i dag er den GOD å ha😍 ! #lilalife #essentialoils #doterra #natural #naturallife #digestion #supportdigestion #digestzen #zengest #amalfi #italy #italy🇮🇹 #praiano
 • - Crazy tourist in #napoli - #italy#pizzatime #vacation #lilalife #yogagirl #yogaeverywhere #campania #crazygirl #life