Middag

Godsaker fra dypet.

Atskillige meter under havoverflaten svømmer det mange godsaker. Som for eksempel ueren.

 

Våren nærmer seg, og et tydelig tegn for meg er at jeg vil ha lettere mat med masse smak og farger. Sushi, koriander, chili, gode salater og wok er for tiden favoritter.

 

 

Her om dagen kjøpte jeg inn koriander for å bruke i en karriwok.  Etter å ha spist woken var min første tanke at det manglet noe. Og jeg hadde helt rett, for korianderen stod urørt på kjøkkenbenken. Middagen til dagen etter var allerede tatt opp, uerfilet. Min første tanke var at koriander og uerfilet, ikke var en god kombinasjon.  Men jeg  ga det en sjanse, og det angrer jeg ikke på.

 

Med litt kreativitet, gode råvarer og kjærlighet kan det lett trylles på kjøkkenet.

 

Lines asiatiske uerfilet.

 

DSC_0351

 

Dette trenger du:

 

4 porsjoner

 

6-700 gram uerfilet

Smør

½ squash

2 tomater

1/3 purre

1 koriander

Salt

Pepper

Sitron

 

1 lite hode sellerirot

½ blomkål

½ Chili, fjern frø om du ikke vil ha den for sterk

1-2 ss fersk ingefær

2 fedd hvitløk

Olje eller smør

Salt

Pepper

 

DSC_0356

 

Slik gjør du:

 

Legg fiskefileten som er skjært i passelige biter i en ildfast form, ha på salt og pepper. Kutt opp squah, purre og tomat. Fres squash og purre gylne i litt smør og tilsett tomatene.  Smak til med salt, pepper og sitron. Rør inn halvparken av korianderen, og ha denne blandingen over fisken. Stek på 225 grader i ca 12 minutter.

 

Sellerirotmos

 

Kutt opp sellerirot i biter og kok, etter 5 minutter kan du ha blomkålbitene i samme vann. Kok til det er blitt mørt. Hell av alt vann,mos med en stavmikser. Tilsett revet ingefær, finhakket chili og hvitløk. Ha også litt smør eller en god olje i. Smak til med salt og pepper.

 

Server fisken på mosen og rikelig med fersk koriander på toppen.

 

Alle varer levert av Eurospar på Trekanten.

 

Jeg kommer dessverre til å være sykemeldt en langt stund fremover. Men nå og da kan det dukke opp et lite innlegg fra meg.

 

Ønsker alle en fin påske.

 

Line Holdal

  6 COMMENTS

 • Gry Hammer mars 22, 2013 Reply

  Å vann i munnen Line! Kjekt å ha deg til bake 🙂

 • HanneM mars 22, 2013 Reply

  Hei! 

  Så godt å se at det er livstegn her. Har savna deg. Håper det går bra med deg.

  Klem fra HanneM

 • Silje M mars 22, 2013 Reply

  God Påske:)

   

  Håper du har det bra!!

 • Hanne mars 22, 2013 Reply

  Dette så kjempe godt ut! God bedring og god påske 🙂

 • Finn K mars 22, 2013 Reply

  Hallo Line!

  Godt å ha deg tilbake. Håper du har det bra.

  Sjømat har, som du vet, aldri vært blant mine favoritter på matbordet, så dette er egentlig bare for å hilse på å fortelle deg at du har vært sterkt savnet. Livet uten Lilalife blir grått og trist:)

  Klem fra

  Finn.

 • elisabeth mars 22, 2013 Reply

  så fint å se deg tilbake, håper du blir frisk fort.. klem

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Virker som om dette var i går, time flies 👉🏼10 years since my stay in Yogaville ⭐️- #yoga #yogalove #yogaville #virginia #usa #yogalife #lilalife #naturallife
 • - My kinda sugar 😜👉🏼#Sugarpeak #grancanaria #sukkertoppen #lilalife #naturalliving
 • - Jeg er blitt flinkere å leve i øyeblikket, ta en dag om gangen. Det er lett at tankene våre styres mot minner og fremtid. Det eneste vi faktisk har er her og nå. Men jeg synes det er godt å drømme, sette meg mål, ha noe å se frem til. Det motiverer meg. Onsdag suser jeg til #puertodemogan, i juni arrangere jeg tur til Lofoten og da skal Ryten som jeg er på bildet bestiges. Og sist men ikke minst i september 👉🏼USA and @doterra here I come 😍can’t wait - #life #lilalife #doterralove #lofoten #liveterbestute #toplofotenphoto #hiking
 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi