Tags:  

«Godteri» full av sunne næringsstoffer, som smaker godt. Kan det bli bedre? Enda ikke for sent å lage det som helgekos. Rekker du det ikke, null stress! Disse er så sunne at de kan inntas hver dag og det med verdens beste samvittighet.

Gele hjerter.

Dette trenger du:

2 ss gelatin

1 dl vann

0,5 dl sitronsaft (gjerne fra økologisk sitron)

5-6 bringebær/jordbær

1-2 ts daddelsukker eller maple sirup

1 ts honning

Kok opp vann, tilsett søtning og gelatin og rør rundt. Ha i bærene og rør det hele sammen. Til slutt  tilsetter du 1 ts rå honning for å ikke ødelegge den gode næringen og enzymene i rå honning. Sil så hele blandingen gjennom et finmasket dørslag/nøttepose/klede rett i et dl mål, og hell så i former. La stå kjølig til det har stivnet.

Nydelig, frisk og ikke minst EKTE smak!!!

Og for deg som lurer på om gelatin er ok? Les dette:

Gelatin fra fiske- og kjøttkraft har i årtusener blitt brukt som universalmiddel mot alt fra hud- og leddproblemer til fordøyelsesplager, infeksjonssykdommer og hjertelidelser. Gelatin består av delvis nedbrutt kollagen, som er det vanligste proteinet i dyreriket. Kollagen utgjør en tredjedel av alt protein i kroppen, der det danner et nettverk av sterke fibre i binde-, brusk- og beinvev. Vi finner masse av det i skinn, leddbånd, sener og hinner. Derfor inneholder kraft kokt på dyreføtter særlig mye gelatin. Blant de viktigste aminosyrene i kollagen (og gelatin) er glycin og prolin. Kroppen kan selv lage disse, men trolig er det bare friske personer som har evnen til å danne nok. Mennesker med stive ledd, hudsykdommer og andre lidelser knyttet til brusk- og bindevev kan mangle disse aminosyrene. Derfor mener en rekke forskere at både glycin og prolin er nødvendig å tilføre gjennom maten – særlig i perioder med mye stress.

 

Med andre ord gelehjertene, er «hjertemat». Gelatin og kollagen er også perfekt å tilsette i kaffe, te, supper med mere.

 

Smil fra

Line Holdal

    20 COMMENTS

  • Tine oktober 28, 2018 Reply

    Dem så nydelig ut!

    Eg bruke a lage gele av løsvekt frukt te 🙂 blir også nydelige smaker 🙂 bruker da 100g te på 1l vann, 6 plater gelatin eg søtning etter smak!

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Takk og selv takk for supert tips 🙂

  • Marianne oktober 28, 2018 Reply

    Herlig at gelegodtet sprer seg! De er så gode, og er fast innslag på lørdagene her. Tror nesten ikke det blir lørdag uten 🙂 I dag har vi laget to varianter, en med blåbær og en med appelsin. Mor er like fornøyd som datter´n!

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Ja ikke sant. Blåbær og appelsin hørtes fristende ut, skal teste:)

  • HanneM oktober 28, 2018 Reply

    Så da kan man lage ripsgele uten å måtte putte i masse sukker. Når man bruker rips, trenger man ikke å renske bæra, det er nok å skylle den. Man kan bruke sukrin/stevia som søtning, og så koker man det opp. Vann kan tilsettes i den grad det er nødvendig. Deretter siler man det, og til slutt rører man inn gelatin. Evt kan man la de to siste bytte plass, slik du gjør i oppskrifta di. Hvis man bruker rips som er lite moden, trenger man mindre gelatin. 🙂 

    Selv har jeg plukka et par liter tyttebær som skal røres og fryses ned. Tror jeg prøver med sukrin+ denn gangen. 🙂

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Tusen takk for at du deler din kunnskap:)

  • Chamomilla oktober 28, 2018 Reply

    Så fint med de hjerteformene! Det har jeg jo noen av fra tidligere sjokoladeproduksjon..

    Skal testes – med aroniajuice som trenger å få bein å gå på. Gelatin er noe jeg vil ha mer av i kostholdet også både for meg og familien.

    Ps! Skumkake er også en genial måte å få i seg gelatin på om man i tillegg har eggehviter til overs! 😉 Og så digg med mørk sjokolade over! Funket fint å søte med sukrin og litt stevia (hentet fra boka Fristende Lavkarbo).

    Du har en kjempebra blogg!

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Åh tusen takk for tips, skumkaker skal testes.

       

      Så koselig at du liker bloggen min:)

  • […] er samme retten servert med Miracel Noodle. Hvis du vurderer bestille fra iherb og det er din første gang får du 5 dollar i […]

  • Gelehjerter | Kraftkost oktober 28, 2018 Reply

    […] er hentet fra http://www.lilalife.no/ og i oppskriften her ,står det litt om gelatin for de som lurer på […]

  • Siv Såmundsen oktober 28, 2018 Reply

    Hei! Har prøvd meg 2 ganger på gelé hjertene, men de vil ikke stivne. Hva gjør jeg feil? Bruker great lakes gelatin fra iherb.

    Mvh Siv 

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Er det denne? http://no.iherb.com/pr/Great-Lakes-Gelatin-Co-Collagen-Hydrolysate-Collagen-Joint-Care-Beef-16-oz-454-g/52774

      • Siv Såmundsen oktober 28, 2018 Reply

        Tusen takk for svar:)

        Ja det stemmer, er den feil å bruke? 

        • Line oktober 28, 2018 Reply

          Det er collagen og stivner ikke. Denne funker http://no.iherb.com/pr/Great-Lakes-Gelatin-Co-Beef-Hide-Gelatin-Collagen-Joint-Care-Unflavored-16-oz-454-g/52775 og denne http://no.iherb.com/pr/Now-Foods-Real-Food-Beef-Gelatin-Powder-1-lb-454-g/400 🙂

          • Siv Såmundsen oktober 28, 2018 Reply

            Tusen takk, nå fikk jeg det til <3 De smaker helt fantastisk:):) 

             

          • Line oktober 28, 2018 Reply

            Supert 🙂

  • Marielle oktober 28, 2018 Reply

    Hei og takk for fantastisk blogg og kunnskap 🙂

    Kan disse hjertene fryses? Hvor lenge holde de evt i kjøleskap/ romtemperatur og hva er best å oppbevare dem i? Lurer på det samme angående "ritas lakrisfudge".  Jeg lurer også på hvor mye stevia du brukes i disse lakrisene og hvilken type du bruker. 

    Ha en fin dag! 

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Takk forr koselig tilbakemelding 🙂

      Ja de kan fryses. Bruker oppbevare min i glass med lokk, og erfaringsmessig holder de en til to uker. 

      Jeg har brukt denne http://no.iherb.com/pr/Planetary-Herbals-Stevia-Powder-3-5-oz-99-2-g/1600 rett og slett for den er mest mulig naturlig. Dråpene har vært igjennom en lang rekke kjemiske prosesser. Jeg smaker meg frem 🙂

      Lykke til

       

  • Svanhild Fivelstad oktober 28, 2018 Reply

    Når du heller blandingen over dørslag, vil det si at bærene ikke blir med? Vil det bli nok smak da? 🙂

    Ellers tusen takk for gode oppskrifter når man er søtsugen og craver noe godt 🙂

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Stemmer det :), mulig du kan ha bærene med men da blir konsistens annerledes. L:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  • - In Tune with nature - #lilalife #bodø #visitbodo #yogadaily #yogainspiration #hiking #nothernnorway #runandrelax #doterra #doterralife #visitbodø #yogacertified
  • - Be grateful for what you have, and work for what you want! - Endelig tilbake i Bodø, kjoler og høye hæler er gjemt i skapet, joggesko og natur is the best( og pysj😂) #bodø #visitnorway #visitbodo #lilalife #hiking #yogadaily #yogalove #yogainspiration #doterra ##nature #hike #love #life
  • When things change inside you, things change around you #lilalife #life #yogadaily #yogainspiration #yogalove #travel #düsseldorf #germany #grow #nature #learning #doterra #doterralife #bluediamond
  • - Worrier or a Warrior? I have decided to be a warrior after several years beeing a real worrier. Day by day, step by step, learning and growing on my way. And I have really enjoyed celebratipn in Dusseldurf with my doTERRA family. Next year in Rome, and as you can see I, @plant_based_wisdom and @henriettekalgraff had planned this😉🇮🇹Look forward to doTERRA Europe convention 2020 in Italy😍😍😍😍😍 #doterra #doterraeurope #lilalife #germany #italy #düsseldorf #rome #bluediamond
  • - The power of nature! Jeg elsker oljene mine, og håper at alle alle alle skal få oppleve effekten og gleden av dråpene! .
.
Det å få være på convention å lære mer og mer om kjemien i oljene, hvordan de virker, og hvordan de kan gjøre en forskjell for deg og meg= pur lykke! 
doTERRA sourcing the best, helping the most! For meg har det å ha et åpent sinn endret livet 100 %. Benjamin Franklin sier: When you are finished changing, you are finished. .
.
Tidligere hadde jeg en liten konkurranse i forbindelse med aktiv mai, gratulerer  @jomfrulillevik 2 oljer er på vei til deg🥰
  • - Happy birthday Norway❤️🇳🇴 Even though I feel blessed travelling and learning at the @doterraeurope convention. It feels a little sad not beeing home. You all have to celebrate a little extra for me🎈- #norway #birthday #17mai #doterraconvention #doterra #essentialoils #travel #dusseldorf #lilalife #yoga #yogainspiration #yogadaily #yogalove #hiking
  • Jeg elsker frokost, og ingenting er bedre enn å spise en laaaang frokost og bare slumre etterpå. Med familien, kjæresten, eller hjertevenner.
🥰 .
👉🏼Det trenger heller ikke være vanskelig å trylle frem en leken frokost som: .
.
💝Smaker godt
💝Holder blodsukkeret stabilt
💝Er bra for hormonene dine
💝Rett og slett hele deg.. .
.
👉🏼Jeg fikk servert denne frokosten av en veldig god venninne i Stockholm for noen dager siden. Kjenner enda smaken i munnen, og følelsen av glede i hele kroppen. Sharing is caring så her kommer fremgangsmåte:
.
Søtpotetrøsti

1/2 relativ stor søtpotet
Salt
Pepper
Slik gjør du: .

Skrell søtpotet, rasp og klem ut det vannet du får ut med hendene dine. Bland inn litt salt opp pepper med hendene dine. Ha smør i en panne, fordel massen i en god stekepanne. Stek på middels varme til røren har stivnet, snu og stek på andre siden.
Server med:
.

Hakket løk og champignon som du surrer i smør (tåler du ikke smør kan du velge ghee, kokosfett eller olivenolje), smak til med salt og litt sitron. Stek et egg, og kutt opp en halv avokado. Strø litt sesam og valmuefrø for pynt, og litt urter er alltid godt og fint 🙂 Du kan fint også feks bruke en dråpe eterisk olje, feks basilikum. . #naturalfoods #friends #prana #paleo #lovefood #lilalife #hormonehealth #stabilebloodsugar #doterra @whatsbalance ❤️
  • Yoga har vært en stor del av livet mitt i snart 20 år, og det er så mye mer enn den fysiske delen; asanas. Pust, tilstedeværelse, takknemlighet... De siste årene har vært fantastiske, men travle. Yoga har ikke blitt glemt, men har fått en mindre plass i livet mitt.

Jeg har forelsket meg dagene i Stockholm, rett og slett i yoga. Og jeg gleder meg til å fordype meg i tiden fremover.

I dag var jeg på to fantastiske timer med @rkm_acharya_yoga og mellom timene delte han så mye spennende blant annet fra ayurveda. Og jeg gleder meg til å ha han med som gjest på podcasten.

Nok en gledings; ny episode med yogini, isbader, og superdamen @trineberge_ er nå tilgjengelig🥰👉🏼 Gled deg❤️ #yoga #stockholm #urbanom #yogadaily #yogalove #travel