Tags:  

«Godteri» full av sunne næringsstoffer, som smaker godt. Kan det bli bedre? Enda ikke for sent å lage det som helgekos. Rekker du det ikke, null stress! Disse er så sunne at de kan inntas hver dag og det med verdens beste samvittighet.

Gele hjerter.

Dette trenger du:

2 ss gelatin

1 dl vann

0,5 dl sitronsaft (gjerne fra økologisk sitron)

5-6 bringebær/jordbær

1-2 ts daddelsukker eller maple sirup

1 ts honning

Kok opp vann, tilsett søtning og gelatin og rør rundt. Ha i bærene og rør det hele sammen. Til slutt  tilsetter du 1 ts rå honning for å ikke ødelegge den gode næringen og enzymene i rå honning. Sil så hele blandingen gjennom et finmasket dørslag/nøttepose/klede rett i et dl mål, og hell så i former. La stå kjølig til det har stivnet.

Nydelig, frisk og ikke minst EKTE smak!!!

Og for deg som lurer på om gelatin er ok? Les dette:

Gelatin fra fiske- og kjøttkraft har i årtusener blitt brukt som universalmiddel mot alt fra hud- og leddproblemer til fordøyelsesplager, infeksjonssykdommer og hjertelidelser. Gelatin består av delvis nedbrutt kollagen, som er det vanligste proteinet i dyreriket. Kollagen utgjør en tredjedel av alt protein i kroppen, der det danner et nettverk av sterke fibre i binde-, brusk- og beinvev. Vi finner masse av det i skinn, leddbånd, sener og hinner. Derfor inneholder kraft kokt på dyreføtter særlig mye gelatin. Blant de viktigste aminosyrene i kollagen (og gelatin) er glycin og prolin. Kroppen kan selv lage disse, men trolig er det bare friske personer som har evnen til å danne nok. Mennesker med stive ledd, hudsykdommer og andre lidelser knyttet til brusk- og bindevev kan mangle disse aminosyrene. Derfor mener en rekke forskere at både glycin og prolin er nødvendig å tilføre gjennom maten – særlig i perioder med mye stress.

 

Med andre ord gelehjertene, er «hjertemat». Gelatin og kollagen er også perfekt å tilsette i kaffe, te, supper med mere.

 

Smil fra

Line Holdal

    20 COMMENTS

  • Tine oktober 28, 2018 Reply

    Dem så nydelig ut!

    Eg bruke a lage gele av løsvekt frukt te 🙂 blir også nydelige smaker 🙂 bruker da 100g te på 1l vann, 6 plater gelatin eg søtning etter smak!

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Takk og selv takk for supert tips 🙂

  • Marianne oktober 28, 2018 Reply

    Herlig at gelegodtet sprer seg! De er så gode, og er fast innslag på lørdagene her. Tror nesten ikke det blir lørdag uten 🙂 I dag har vi laget to varianter, en med blåbær og en med appelsin. Mor er like fornøyd som datter´n!

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Ja ikke sant. Blåbær og appelsin hørtes fristende ut, skal teste:)

  • HanneM oktober 28, 2018 Reply

    Så da kan man lage ripsgele uten å måtte putte i masse sukker. Når man bruker rips, trenger man ikke å renske bæra, det er nok å skylle den. Man kan bruke sukrin/stevia som søtning, og så koker man det opp. Vann kan tilsettes i den grad det er nødvendig. Deretter siler man det, og til slutt rører man inn gelatin. Evt kan man la de to siste bytte plass, slik du gjør i oppskrifta di. Hvis man bruker rips som er lite moden, trenger man mindre gelatin. 🙂 

    Selv har jeg plukka et par liter tyttebær som skal røres og fryses ned. Tror jeg prøver med sukrin+ denn gangen. 🙂

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Tusen takk for at du deler din kunnskap:)

  • Chamomilla oktober 28, 2018 Reply

    Så fint med de hjerteformene! Det har jeg jo noen av fra tidligere sjokoladeproduksjon..

    Skal testes – med aroniajuice som trenger å få bein å gå på. Gelatin er noe jeg vil ha mer av i kostholdet også både for meg og familien.

    Ps! Skumkake er også en genial måte å få i seg gelatin på om man i tillegg har eggehviter til overs! 😉 Og så digg med mørk sjokolade over! Funket fint å søte med sukrin og litt stevia (hentet fra boka Fristende Lavkarbo).

    Du har en kjempebra blogg!

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Åh tusen takk for tips, skumkaker skal testes.

       

      Så koselig at du liker bloggen min:)

  • […] er samme retten servert med Miracel Noodle. Hvis du vurderer bestille fra iherb og det er din første gang får du 5 dollar i […]

  • Gelehjerter | Kraftkost oktober 28, 2018 Reply

    […] er hentet fra http://www.lilalife.no/ og i oppskriften her ,står det litt om gelatin for de som lurer på […]

  • Siv Såmundsen oktober 28, 2018 Reply

    Hei! Har prøvd meg 2 ganger på gelé hjertene, men de vil ikke stivne. Hva gjør jeg feil? Bruker great lakes gelatin fra iherb.

    Mvh Siv 

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Er det denne? http://no.iherb.com/pr/Great-Lakes-Gelatin-Co-Collagen-Hydrolysate-Collagen-Joint-Care-Beef-16-oz-454-g/52774

      • Siv Såmundsen oktober 28, 2018 Reply

        Tusen takk for svar:)

        Ja det stemmer, er den feil å bruke? 

        • Line oktober 28, 2018 Reply

          Det er collagen og stivner ikke. Denne funker http://no.iherb.com/pr/Great-Lakes-Gelatin-Co-Beef-Hide-Gelatin-Collagen-Joint-Care-Unflavored-16-oz-454-g/52775 og denne http://no.iherb.com/pr/Now-Foods-Real-Food-Beef-Gelatin-Powder-1-lb-454-g/400 🙂

          • Siv Såmundsen oktober 28, 2018 Reply

            Tusen takk, nå fikk jeg det til <3 De smaker helt fantastisk:):) 

             

          • Line oktober 28, 2018 Reply

            Supert 🙂

  • Marielle oktober 28, 2018 Reply

    Hei og takk for fantastisk blogg og kunnskap 🙂

    Kan disse hjertene fryses? Hvor lenge holde de evt i kjøleskap/ romtemperatur og hva er best å oppbevare dem i? Lurer på det samme angående "ritas lakrisfudge".  Jeg lurer også på hvor mye stevia du brukes i disse lakrisene og hvilken type du bruker. 

    Ha en fin dag! 

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Takk forr koselig tilbakemelding 🙂

      Ja de kan fryses. Bruker oppbevare min i glass med lokk, og erfaringsmessig holder de en til to uker. 

      Jeg har brukt denne http://no.iherb.com/pr/Planetary-Herbals-Stevia-Powder-3-5-oz-99-2-g/1600 rett og slett for den er mest mulig naturlig. Dråpene har vært igjennom en lang rekke kjemiske prosesser. Jeg smaker meg frem 🙂

      Lykke til

       

  • Svanhild Fivelstad oktober 28, 2018 Reply

    Når du heller blandingen over dørslag, vil det si at bærene ikke blir med? Vil det bli nok smak da? 🙂

    Ellers tusen takk for gode oppskrifter når man er søtsugen og craver noe godt 🙂

    • Line oktober 28, 2018 Reply

      Stemmer det :), mulig du kan ha bærene med men da blir konsistens annerledes. L:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  • Use your smile to change your world
Don`t let your world change your smile

Marina makes me smile! Thank you so much for having me! I already miss the amazing energy and atmosphere. The smiles from the people working at the hotel, the lovely breakfast, the flowers, the sauna and the swimming pool. I hope to be back really soon!

Jeg får mange spørsmål om jeg har flyttet og hvordan jeg har råd til å reise så mye. Jeg har ikke flyttet, men vurderer det seriøst. Jeg og familien stortrives på Gran Canaria så vi får se hva fremtiden bringer. 
Det å jobbe i eget firma gir mange fordeler, en av dem er fleksibilitet. Jeg er sjef og bestemmer selv hva og hvor. Siden i 2017 har jeg stått på for å bygge opp Lilalife og det har gitt resultater. Det gir meg også økonomisk frihet til å kunne gjøre ting som dette, men samtidig er jeg veldig bevisst og spar. 
Jeg har prøvd mange jobber opp gjennom årene og det å kunne kombinere Lilalife og doTERRA har vært helt unikt. Jeg har aldri jobbet for et mer seriøst selskap enn doTERRA og jeg er oppriktig stolt av å få være en del av noe så stort og meningsfullt. Jeg må si at før jeg startet med doTERRA var jeg super skeptisk til liknende selskap, men de har motbevist på alle punkter der jeg var skeptisk. Og for første gang i en jobb føler jeg at jeg blir sett, hørt, jeg kan jobbe kreativitet, integrere min kunnskap som ernæringsterapeut uten at noen pirker på hvordan jeg gjør det. Det har gjort at jeg har blomstret, og har klart å skape meg en god inntekt. 
Alle som har en doTERRA konto kan jobbe med oljene. Men det er et MUST at du elsker oljene og kjenner effekten. Jeg anbefaler også at du er trygg i hvordan oljene skal brukes, det er magiske men potente dråper. 
Det som driver meg er ikke pengene, det er mine WHY! Og hva mener jeg med det? Mine why er det som får meg opp om morgenen, som gjør at jeg er super motivert til å jobbe. Livet går opp og ned, og alle har vi dårlige dager. Men selv på dårlige dager har jeg oppriktig lyst å jobbe, for at mitt WHY er så strerkt; jeg har en brennende ønske om å gjøre en forskjell. #marinaexperience #grancanaria #puertorico #travel #doterra #lilalife #designyourlife #myboss #natural #team
  • - Remember when you wanted, what you currently have - På norsk er det ordtak; mye vil ha mer... I 2019 er målet mitt å bruke mer tid på å reflektere og være takknemlig for det jeg har og de jeg har i livet mitt. Fra å starte dagen med å sjekke nyheter og sosiale medier, skriver jeg dagbok og hører på en motiverende podcast. Oilpuller, drikker sitronvann og gjør meg klar for dagen.

Det er så lett å tro at ytre faktorer vil hjelpe på selvfølelsen og gjøre ting bedre. Men tro meg den må komme innenfra. Min erfaring er at mindre ting=mindre bekymringer, og det er de små tingene som gjør meg glad. Som å kunne sitte på trappen i Spania med ullester strikket av mamma, usminket, just living in the moment.

Jeg jobber daglig med å utvikle meg, men det er ikke drevet av at jeg vil ha mer, men av at jeg vil ha det så bra som jeg kan ha det i mitt liv. Være sjef over egen helse og samtidig motiver på min vei.

Hva har du i ditt liv som du er fornøyd med? Del med meg og tagg en eller flere som du er glad for å ha i livet ditt.

#marinaexperience #spain #grancanaria #reflection #lifequotes #natural #lovemarina
  • - Hurray for all amazing women today! Be proud  og who you are and never forget that you are unique. Lets lift, support and empower each other. Hand stands for me means so much more for than just showing of with a picture. It symbolize something I am very proud of. In the roughest time of my life I needed something else to think of. It was so much noise and it was no room for meditation. Practice handstands became my meditation. This is 5 years ago, I survived, and almost nailed hand stands😅 Now its also room for meditation in my life. I turned pain into strenght. What are you proud of, share with me🤗 # beyou #grancanaria #unique #smile  #handstand #yoga #selfempowerment #empowerment #strong
  • - I love to just walk around without a plan, explore, take photos and imagine the story «behind». That’s the best meditation I can get. All alone when the boys went shopping😅 What makes you smile and relaxed? #mogan #puertodemogan #grancanaria #meditation #silence #energy #sea #sunset #happy #smiling
  • Jeg er opptatt av å ivareta egen helse, men samtidig er jeg vel så opptatt av å nyte, leve og glede. Men det ene utelukker virkelig ikke det andre…
.
.
Alt handler om hvordan vi møter ting, tankesett, og YES det handler om å se muligheter og være kreativ. Jeg elsker chips, men jeg vil ikke spise vanlig chips, og grunnene til det er mange. Fettet det er stekt i inneholder mye omega 6 som trigger betennelser. Alt av smakstilsetninger, sukker, ja SUKKER, det brukes sukker i alle kreative varianter.
.
.
Det er alltid en løsning og 
her kommer oppskrift på…

LILA GRØNNKÅLCHIPS
Dette trenger du:
Grønnkål (gjerne økologisk)
1⁄2 ss nøytral kokosolje
Ingefærolje eller fersk ingefær
1 ss Kokosaminos
+ litt salt
.
.
Her kan du fint være kreativ og tilsette dine favoritter. Vet mange liker næringsgjær, og det sammen med litt sennep og hvitløk, yumm sier jeg bare!

Slik gjør du:
Vask og tørk grønnkål.
Ta bladene av stilken med en kniv, og kutt opp i biter.
Legg på et stekebrett, ha på overnevnte ingredienser, bruk fingrene og bland godt. Tørk i ovnen på 45-50 grader til kålen er blitt litt sprø, men samtidig litt seig. Så her er det lov å smake underveis i prosessen.
NYT!!!
#natural #kale #glutenfree #lilalife #snacks #healthyfood #stabilebloodsugar #hormones foto: @marthemolstre
  • - This is me summer 2008, just graduated yogateacher. I was happy but at the same time very unhappy. I realized that I still was sick after 20 years with eating disorder. In one month I lost 10 kilos as you can see on the next picture. But that was a turning point! Lilalife was born, and I was ready for å playful life. In my newest episode on my podcast, I share my story. How I turned, and made years of struggel to my strenght. Link to the episode in bio. Lots of love to you #lilalife #neverstopfighting #yoga #eatingdisorderrecovery #natural #positivthinking #podcast
  • - Ecstatic to be back @marinagrancanaria, really love to be here! I have shared some pictures on my story, and lots of you wonder where I am👉🏼#marinabayview #puertorico #spain #grancanaria #lilalife #marinasuites #marinagrancanaria #sailaway #comeabord #lovemarina #marinastripes
  • - Stockholm love! Takk for meg Stockholm og @marlenbakke @whatsbalance! .
.
.
Vi trenger virkelig ikke dra langt for helt andre «vibber» enn i Norge. En by som virkelig vibrerer, med et hav av ting å se og ikke minst så mange Lila alternativer. Naturlig mat, produkter og spiseplasser. .
.
.
Jeg er så takknemlig for at jeg turte stole på meg selv: sa opp sikker jobb, og fulgte hjertet. Jeg er sjef i eget liv og med hele verden som min arbeidsplass! .
.
.
Er du fornøyd? Elsker du det du gjør? Hvis ikke: husk du lever nå, design ditt eget drømmeliv. Jeg kan anbefale boken 15 laws of growht with @johncmaxwell, hørte boken på et blunk på @storytel.no Har tenkt å høre igjen og også kjøpe boken i papirform! Nå venter Las Palmas, hvor vi skal tilbringe vinterferien😍#stockholm #team #doterrateam #doterra #travel #lilalife #natural