Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Gâteau de la Dame de la Maison Blanche, NAM

Tags:     

Noen som følger med på 4-stjerners middag? Her i huset følger både store og små med. Utrolig artig konsept, blir både inspirert, motivert og ikke minst lærer jeg små knep hos Ole Martin.

Forrige uke var blant annet Anne Holt med, og jeg ble veldig fristet av kaken hennes. Ingen kakemons, men denne kaken gjorde at jeg fikk vann i munnen. Jeg har tatt meg den frihet til å endre på oppskriften. Den inneholder fortsatt litt mel og sukker, rett og slett for at den skal falle i smak hos andre enn meg. Jeg har funnet ut at trikset er å bruke litt sukrin og litt sukker, eventuelt litt stevia. Og på en morsdag, bursdag, til fest skader det ikke med litt sukker.

Gâteau de la Dame de la Maison Blanche

Dette trenger du:

 • 200 g smør
 •  200 g mørk sjokolade. Jeg brukte 100 gram 70% kokesjokolade og 100 gram 86% fra Freia
 • 4 egg
 • 0,5 dl sukker
 • 0,5 dl sukrin, eventuelt 1 dl (jeg er ikke glad i for søte ting)
 • 1,5 dl speltmel
 • 1 dl jyttemel
 • 2 ts bourboun vanilje
 • 2 ts bakepulver
 • 2 dl hakkede pistasjenøtter
 • 500 gram mascarpone
 • 3 ts sitronsaft
 • 1 dl melis, her blandet jeg halvt om halvt med vanlig melis og sukrinmelis
 • 2 ts bouboun vanilje
 • Bringebær, blåbær og jordbær (eller andre bær)
Bunnen

Slik gjør du:

Smelt smøret og bland inn sjokoladen i biter – rør til sjokoladen er smeltet .Visp sammen egg og sukker/sukrin, tilsett sjokoladeblandingen . Sikt i mel, vanilje og bakepulver . Hell i halvparten av pistasjenøttene og bland godt . Hell røren i en smurt springform og stek kaken i ca 40 minutter ved 170 grader.

Neste gang har jeg en plan om å prøve denne bunnen uten mel,
og heller bruke knuste nøtter

Mascarponekremen:
Bland mascarponen med sitronsaft, melis og vanilje.
Bre mascarponekremen over den avkjølte kaken. Legg friske bær over og strø resten av pistasjenøttene på toppen.

Koser meg med å slikke av slikkepotten:)

Tusen takk for alle koselige tilbakemeldinger på innleggene mine forrige uke. Om jeg ikke får svart alle , så igjen tusen takk. Formen er er fortsatt ikke på topp, og Frida mora har fortsatt feber og er pjusk.

Her finner du opprinnelig oppskrift på kaken, og som dere ser jeg har kuttet betraktelig ned på mengde sukker og mel.

Line Holdal

  13 COMMENTS

 • Lykkehjemmet februar 13, 2012 Reply

  På en mandag, Line…

 • Denne hørtes god ut!!

  • Line februar 13, 2012 Reply

   Den ble veldig god:)

 • Irene februar 13, 2012 Reply

  Har du prøvd ut tagatose sukkererstatning te bading?

  • Line februar 13, 2012 Reply

   Ja fungerer fint. Men vil ikke bruke det så mye, da det inneholder sucralose(kjemisk sukkererstatning/skeptisk). L

 • Irene februar 13, 2012 Reply

  Baking

 • HanneM februar 13, 2012 Reply

  Her bakes det også, har prøvd å lage lavkarbo sjokolade-Pavlova og bakt gulrotkake. Ungene bakte boller før helga, og ei svigerinne lager marsipankake (neppe lavkarbo..) Skal feire 12-årsdagen til minstejenta i morgen!

  • Line februar 13, 2012 Reply

   Hurra for minstejenten i dag:)

 • Hanne februar 13, 2012 Reply

  Flott at du lager en sunnere variant – det liker vi! Jeg ble selv veldig fristet av denne kaken da jeg så på 4 stjerners middag.

  Men du sier ingenting om det endelige resultatet, ble det en suksess hos deg og andre?

  Den ser i hvertfall ut som en suksess!

  • Line februar 13, 2012 Reply

   Den falt i smak hos alle. Men når alt kommer til alt synes jeg det enkle er det beste, og min favoritt er og blir sjokolade <3333

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover