Laktosefritt Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Går det an å kombinere lysten på noe søtt med noe som er bra for helsa?

I dag er det jeg som er så heldig å få bidra på helsesnappen. Selv om det er vanskelige tema jeg tar opp, er det så berikende for meg å kunne dele med dere. Kan jeg være til hjelp, eller motivere andre i en vanskelig situasjon er det så verdt det.

 

Jeg har snakket litt om at jeg skal igjennom 2 operasjoner, en neste uke og en i januar. I januar skal jeg ta bort vevsforandring på tunga, har gjort dette 2 ganger før og det skyldes en autoimmunsykdom som kalles lichen ruben. Vevet må rutinemessig sjekkes for å utelukke kreft. Den andre operasjonen sitter litt lengre inn å fortelle om, jeg skal fjerne silikonimplantat!

 

For 10 år siden, mens jeg enda hadde spiseforstyrrelser og selvbildet mitt var på et lavmål opererte jeg inn implantat. Jeg har ikke ord som kan beskrive nok hvor mye jeg angrer og hvor lenge jeg har ønsket å få "mannskiten" ut. Nå er jeg klar og jeg håper og tror at immunssystemet mitt takler denne påkjenningen. Dette er så viktig for meg, at jeg kommer med et eget innlegg "unnskyld kroppen min". Jeg gleder meg så vannvittig til operasjonen er over, og at kroppen min endelig vil få bedre villkår for å heales.

 

Mannen min følger meg ned til Oslo og skal være med meg før og under operasjonen. Etter operasjonen er jeg så heldig å ha en hjertevenn som skal passe på meg inntil jeg kan reise hjem til Bodø igjen. Denne flotte jenta blogget litt sammen med meg tidligere og er hjernen bak disse fantastiske gode lakrisfudgen. Jeg har akkurat laget meg en lading som jeg gleder meg til å setter tennerne i.

 

Ritas lakrisfudge

 

Vi kjenner til mange av de terapeutiske bruksområdene av lakrisrot (Glycyrrhiza glabra) blant annet fordi lakris er mye brukt innen kinesisk medisin. I tillegg har lakris blitt brukt som legemiddel allerede fra antikken. I den moderne vitenskapen er det stor interesse for lakris på grunn av det brede anvendelsesområdet. Mange ekstrakter og forbindelser isolert fra lakris har blitt nøye studert og biologisk karakterisert.

 

 

bilde(14) kopi

Lakris har visstnok kraft til å helbrede!

 

 

 

Lakris sies å være gunstig for:

 

Hoste, heshet, sår hals og bronkitt

Lavt blodtrykk

Gikt, revmatisme, betennelse i ledd

Autoimmune sykdommer

Magekatarr

Forstoppelse/mage og tarm problemer

Kramper

Forkjølelsessår

Kronisk utmattelsessyndrom

Addisons sykdom/binyreproblematikk

Allergi og astma

Eksem, herpes og helvetesild (utvortes bruk)

 

 

Selv kom jeg over påstanden om at CFS-pasienter med lavt blodtrykk bør forsøke lakrisrot fordi den vil forsterke effekten av kortisol.

 

 

Så det går an å kombinere lysten på noe søtt med noe som er bra for helsa? Det ser sånn ut!

 

 

OBS! Lakris er ikke anbefalt for de med høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme, alvorlige sykdommer i nyre, lever eller hjerte-karsystemet, eller for gravide eller ammende kvinner. Lakris virker mildt avførende og vanndrivende.

 

 

 

Dette trenger du:

 

 • Kremet kokosnøtt
 • Pulverisert lakrisrot (Raw Liquorice powder fra Johan Bülow er den absolutt beste, kan for eksempel bestilles her)
 • Stjerneanis
 • Salt uten antiklumpemiddel
 • Stevia

 

 

bilde(14)

 

 

 

Slik går du frem:

 

1. Smelt ½ boks kremet kokosnøtt.
2. Tilsett 5 teskjeer lakrisrotpulver.
3. Knus en hel anisstjerne med morter og smak deg frem med hvor mye du vil tilsette.
4. Tilsett ½-1 teskje salt.
5. Tilsett litt daddelsukker eller maple sirup om du vil ha den søtere
6. Hell over i silikonformer og la stivne, for eksempel ute i vinterkulda.

 

 

Del med en du er glad i heart  (en som ikke har høyt blodtrykk)!

 

 

Rita

 

 

https://chriskresser.com/chronic-fatigue-syndrome-and-stress-a-new-frontier-for-treatment

 

 

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/glyc_gla.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

Rita Linjordet Sørensen

  22 COMMENTS

 • Line januar 12, 2017 Reply

  Wow så gode de ser ut <3, flinka!

  • Rita januar 12, 2017 Reply

   Tusen takk, Line!:) De er supergode! Smaker faktisk som kick som du kjøper i butikken. Hurra!! <3

 • Gry Hammer januar 12, 2017 Reply

  Stilig, jeg er på saken nesten umiddelbart nå kjenner jeg 😉

  • Rita januar 12, 2017 Reply

   Du kan glede deg, Gry! 🙂

 • Camilla januar 12, 2017 Reply

  Nam! Ser godt ut! Ble så inspirert på kosthold igjen etter å ha vært sammen med deg. Du er så klok på mange ulike områder! Den lakrisboksen ser ut som den boksen med lakris som Vegard kjøpte til meg på flyplassen. Men jeg får kanskje roe litt ned på lakrisinntaket siden jeg gravid, men kan jo lage det til gutta. Klem

  • Rita januar 12, 2017 Reply

   Tusen takk for fine ord, Camilla<3 Hyggelig å høre at jeg inspirerer! Ingen vei utenom nå, det stod i kortene;) Stor klem

 • Kristin januar 12, 2017 Reply

  Dette så så godt ut, at jeg måtte lage de med eǹ gang…. Jeg hadde bare vanelig kokosmelk (sånn fra liten pappkartong) og det fungerte bra det også. De ble så gode, at de ble spist opp rett etter de hadde stivnet i frysen! Takk.

  • Rita januar 12, 2017 Reply

   Hei Kristin:) Takk for hyggelig tilbakemelding. Ha en fortsatt god helg!

 • Bente Linjordet januar 12, 2017 Reply

  Da er det bare min tur til å si at jeg blir inspirert av dere alle sammen. Det gir mening å lese bloggene og kommentarene deres <3 Jeg må visst gjøre en ny bestilling på iherb. Mange takk!!! 😀

  • Rita januar 12, 2017 Reply

   <3 Takk for fin kommentar:)

 • Lene januar 12, 2017 Reply

  Hei! Er første gangen jeg er innom siden din og ser at du også er opptatt av naturlig mat og har en del kunnskap som mange andre ikke kjenner til. Vil derfor tipse deg om en bok jeg fikk av svigermor, som heter Powered By Nature, og fant linken på nettet http://poweredbynature.info/ dem har også facebook side 🙂 Vet ikke om denne boken er noe du kjenner til men den fikk øynene mine opp og tar opp temaer som PH- verdien på det vi spiser og hvor viktig det er at vi spiser økologisk der det er mulig, og den er veldig lett å lese. Vet ikke om du får bruk for denne informasjonen, men jeg ble ihvertfall veldig glad for den 🙂 Skal fortsette å følge bloggen din da den virket veldig interresant 🙂

  • Rita januar 12, 2017 Reply

   Takk for det, Lene! 🙂

 • sunn mamma januar 12, 2017 Reply

  Går det greit å bruke kokosolje istedet for kokoskrem??

  • Rita januar 12, 2017 Reply

   Hei sunn mamma! Kokoskrem er ganske annerledes enn kokosolje ved romtemperatur, smaker ganske annerledes også. Men prøv du.. Blir sikkert god smak selvom de nok smelter veldig lett ved romtemperatur. 🙂

 • Trine RJ januar 12, 2017 Reply

  Hei

  Denne oppskriften ga ikke mening da jeg leste den. Kokoskrem stivner vel ikke, tenkte jeg. Riktig nok er den tykk når den er kald, men ikke stiv?

  Likevel måtte jeg prøve 🙂

  Dessverre ble det akkurat som jeg tenkte. I mine ører er det litt missvisende å skrive at de "stivner" i fryseren. Mine måtte i hvertfall fryse. Og de tinte veldig fort da de kom ut av fryseren og ble da samme konsistens som kokoskrem og umulige å håndtere. Smaken var dog helt ok.

 • Rita januar 12, 2017 Reply

  Hei Trine!

  Det er forskjell på den kremede delen av kokosmelk, og kremet kokosnøtt/creamed coconut som er brukt i denne oppskriften. Trykk på linken til kremet kokosnøtt, under dette trenger du, så ser du hvilken jeg har brukt. Lakrisene blir faste og fine ved romtemperatur! 🙂

  • Trine RJ januar 12, 2017 Reply

   Da må jeg prøve igjen! 🙂

 • Elisabeth januar 12, 2017 Reply

  Nå har jeg siklet på denne oppskriften i ukesvis, og i dag kom endelig alle ingrediensene i hus! Dette var da innmari godt, samtlige familiemedlemmer sitter her nå med brente tunger etter å ha slikket kjelen 🙂 Tusen takk!

  • Rita januar 12, 2017 Reply

   Så hyggelig å høre, Elisabeth! 🙂 Vær snille med tungene deres!

 • May-Britt januar 12, 2017 Reply

  Jeg hadde ikke kremete kokos så jeg puttet 100 gram kokosmasse og resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjørte det til kokossmør-lakris og puttet det i silikonformer. Stivnet fort i kjøleskap. Det funket fint, men jeg har jo ikke testet med kremete kokos fra iherb (frakten var heller ikke så gunsig i dag og hvem vil vente til neste uke…;) ), så jeg vet ikke om den kunne blitt mye bedre… Det var ihvertfall lettere å lage på impuls siden jeg hadde alt i hus. 🙂

  • Line januar 12, 2017 Reply

   Spennende! Å være kretaiv er bra, ble de god? Du må teste den andre varianten og fortelle meg hva du likte best 🙂

    

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Amazing days in #saltlakecity at doTERRA convention. Ufattelig lang og «humpete» reise, men jeg er så glad jeg tok turen. I går var det galla, en hyggelig stund med et fantastisk team @henriettekalgraff @urban.essentials.oslo @sunshine_yogini @renate_lyse BTW mitt prosjekt «hvit mnd» blir lettere i doTERRA( null alkohol) And it was big to meet two very motivating persons @hol_fit @thewholedaily 😍💥Men nå starter det jeg virkelig har gledet meg til» læring»!!!! 3 dager proppet med foredrag😍😍😍, can’t wait🆘 og takk @heirini for lån av sko❤️#doterra #naturallife #natural #essentialoils #lilalife #lulushop #happy #satisfied #lovemyjob
 • - YES!!! Back in Bodø, and back in the mountains with Linus. What a joy- #liveterbestute #lilalife #bodø #hiking #havapoo #linus #nature #naturalliving
 • - The last days have been amazing, just me, my oils, yoga, meditation, and nourishing food. -
-
Todays diffuserblend: -
💧💧eucalyptus
💧💧cinnamon
💧💧arborvitae
- 
Opens the respiratory tract, warming, grounding, and calming❤️
-
#lilalife #essentialoils #naturalliving #doterra #feda #sørlandet #natural #essentialoillove #diffuser
 • - Vinn Family Kit verdi 3.500,- og kursplass på Lilastart. Del bilde på din instaprofil og tagg @lila_life i bildet . Deler du i tillegg på din instastory teller det som 2 delinger
-
-
15/9 trekkes to vinnere 😍💥
-
-
2. oktober starter Lilastart, et komplett livsstilskurs med hovedfokus på å få deg til å gløde. 
Vi jobber med:

Hormonbalanse
Fordøyelsen
Candida
Roe et stresset immunsystem
Dempe betennelsestilstander
Redusere stress
En mer naturlig livsstil

Can’t wait!
 • - Just breathe-
 • - And the sun took a step back, the leaves lulled themselves to sleep and Autumn was awakened - #Bodø #keiservarden #mittlekeland #natural #lilalife
 • - Min helsereise startet på for ca 15 år siden. Jeg har gjort mange livsstilsgrep, og holder i dag mine autoimmune sykdommer i sjakk vha kosthold, stressmestring og eteriske oljer. Oljene var prikken over det hele som løftet min helse til nye høyder. Jeg digger oljene mine💥Siden jeg starter med @doterra har det ikke vært rabatt på Family eller Basic KIT, dette er de 2 startkittene vi har i Norge. I august er det 20 % på oljene, og du har 3 dager til å sikre deg tilbud. Mer info på lilalife.no, link finner du i bio. Send meg gjerne en mail om du vil ha mer info på line@holdal.no. Vil du ha meg som din veileder bruk ID 4623916 Foto: Marie Andreassen #lilalife #lilastart #natural #naturallifestyle #doterra #essentialoils
 • «Wake up» Perfect uplifting diffuserblend for an autum day. Selv bruker jeg oljene fra jeg står opp til jeg legger meg. Topisk (på huden), aromatisk (via lukt), og litt innvortes. Er du klar over at oljene er kjemi, og at fra du lukter på en olje tar det 20 sekunder før det når luktsenteret i hjernen og kan løfte, støtte og ja gjøre en stor forskjell! Eteriske oljer er essensen av livet i naturen, som på samme måte som riktig mat kan gjøre en stor forskjell. På førstkommende torsdag holder jeg et gratis webinar der jeg viser hvordan jeg bruker oljene gjennom dagen min. Jeg forteller også om hvorfor jeg er har valgt å implementere oljene i min ernæringsterapipraksis. Husk ønsker du å skaffe deg oljer velg et team og en veileder som vil følge deg skikkelig opp. For riktig bruk er alfa omega. Link til webinar finner du i bio. Takk @marny_7 for fantastisk bilde og tips til blanding💕 #teamlilalife #doterra #essentialoils #nature #natural #lilalife