Uncategorized

Fra indre uro, sikter jeg mot indre ro..

I januar ble det brått ganske så stille på bloggen min. Mange har sikkert lurt på hvorfor.
Inntil nå har jeg ikke hatt lyst til å dele, men nå er jeg klar.

 

DSC_0402

 

Jeg har lenge skjønt at ting ikke var som de skulle. Jeg hadde en nesten konstant følelse av et tog herjet meg innvendig, og hodet mitt føltes som en stor kjøttkvern. Likevel klarte jeg ikke ta signalene på alvor, som så mange andre bet jeg tennene sammen og tenkte at dette må bare gå.  Høsten 2012 begynte jeg å få anfall hvor jeg mistet kontroll over kroppen, pulsen økte, halsen snøret seg, tungen ble stor og jeg klarte rett og slett ikke puste. Anfallene ble hyppigere, men det var ikke nok til å stoppe meg.

 

7.januar dagen før jeg skulle begynne å instruere i sh´bam og var ”klar”  til å reise rundt å holde kurs og foredrag hadde jeg time hos en osteopat.  Det viste seg at han ble min reddende engel. Han satte hardt mot hardt, fortalte at meg at stort sett ingenting i kroppen min fungerte som det skulle. Høy puls ,nedsatt blodsirkulasjon, lymfesystem og fordøyelse, og om jeg ikke stoppet opp nå var det ikke sikkert at jeg noen gang ville komme meg opp igjen. For jeg var virkelig langt nede i en SUMP.

 

Etter det har jeg vært på sykehus til utredning og konklusjon er at kronisk stress over tid har ført til at batteriet er flatt. Som en ødelagt computer må jeg nullstille hode og kropp og gradvis bygge meg opp. 

 

Har jeg stresset så mye da? Når jeg tenker tilbake har herjet mye med kroppen min. Spiseforstyrrelser fra jeg var 14 til langt uti 30 årene. I tillegg til å være syk har jeg studert, fått barn,  etablert egen bedrift, og kjempet for noe jeg tror på. Det har kostet. Men det som kanskje har vært mest ødeleggende er at jeg aldri har vært fornøyd, alltid på søken etter noe annet. Ikke tilstede i øyeblikket, og ikke klart å se alt det vakre og gode jeg har i livet mitt.

 

Dette er og kommer til å være en frustrerende prosess. For jeg vil så mye, jeg vil trene, hoppe, boble. Men jeg har innsett at det kan jeg ikke, og det viktigst jeg har godtatt. Og det sies at det ikke er så galt at det ikke er godt for noe.

 

Jeg har lært og jeg lærer.  Mer enn noen gang forstår jeg at lykken ikke ligger i det materialistiske. Jeg har ikke shoppet en eneste ting på 6 måneder utenom mat og litt vin. ( skal mye til for at jeg klarer meg uten det thi hi)Jeg er blitt flinkere til å sette pris på det jeg har og føler meg så heldig. Har to flotte barn og verdens beste mann. Jeg har en herlig familie og verdens beste venner- kan man ønske mer?

 

Hva gjør jeg så for å bli frisk?

 

Naturen er blitt en veldig god venn, og jeg går daglig rolige turer i skog og mark. Jeg er begynt på medisinsk yoga mot stress og utbrenthet. Der lærer vi å puste igjen og roe ned aktiviteten i hjernen. Følte meg utilpass første time, mange i Bodø vet at jeg selv er yogainstruktør og at jeg jobber med ernæring. Men jeg er blitt flinkere til å ikke bry meg. Jeg har begrenset aktiviteten min på internett, Facbook, instagram og blogg. Jeg prøver å lese bøker, ikke alle dager jeg klarer å konsentrere meg. Men på gode dager går det i Paulo Choelo, man kan vel si at jeg prøver å finne meningen med livet.  Og den blir stadig klarere for meg. Jeg jobber med å ta en dag om gangen, være tilstede i det jeg gjør, sette pris på det jeg har i livet mitt og ikke minst ta den tiden jeg trenger med det jeg gjør.

 

Kanskje trenger jeg 1 år, kanskje 3? Det tar den tiden det tar. Kommer jeg til å jobbe videre med ernæring? Det vil fremtiden vise, akkurat nå tar jeg en dag om gangen og er fornøyd med det.  Jeg tror og håper bloggen vil bestå, og på dager der jeg føler for det kommer det kanskje et innlegg.

 

Når det gjelder mat har jeg akkurat samme troen som alltid om at ren, naturlig mat med masse naturlig fett er veien å gå. Men for all del unngå fanatisme, ingen dør av litt karbohydrater. Da er stress og jag mye mer ødeleggende.  Bare å se på meg, kostholdet er en nøkkel til god helse, men ikke den eneste.

 

Nå sitter jeg på flyet på vei til Akinon, jeg skal på Indre Ro kurs. Det skal bli godt! Datamaskinen legges nå bort og øyeblikkene skal nytes. Og om noen ser en blondine med et glass med noen som bobler i hånden så er det nok meg. Og plutselig er de lange blonde lokkene borte, ingen vet hva morgendagen bringer…..

 

Smil fra 

Line Holdal

  29 COMMENTS

 • Merete april 14, 2013 Reply

  Hei Line! Så fint at du står fram med dette! Jeg kjenner meg selv igjen og fikk en stor klump i halsen da jeg leste dette.. Fortsett å ta vare på deg selv og nyt hvert eneste øyeblikk:) det prøver iallefall jeg på selvom det ikke alltid er like lett når stresset blir for stort og tankene for mange..lykke til med alt 🙂 god klem til deg

 • Line april 14, 2013 Reply

   

  Godt å høre at du har funnet roten til plagene dine, og at du har forsonet deg med at du ikke kan fortsette livet i samme høye tempo som før. Det er nok eneste veien mot å bli frisk. Lev i nuet, og gled deg over hverdagens små og store begivenheter!

  Kos deg masse på kurs! 🙂

  Lykke til, Line! 🙂 

 • Monika Kransvik april 14, 2013 Reply

  Savnet deg og skjønner at dette kan ta tid. Vi er her når du er klar igjen! Kos deg masse på Akinon, roen er der oppe i skogen i soloppgangen. Det vet jeg for jeg fant den der da en fantastisk dame tok meg med på energiuka 🙂 KLEM <3

 • Christine april 14, 2013 Reply

  Tusen takk for all den inspirasjonen du har gitt meg ved å følge din blogg de siste tre årene!!

  ønsker deg alt godt og lykke til på ferden mot indre balanse 🙂

  godbedringsklem fra meg 🙂

 • Heidi Sørensen april 14, 2013 Reply

  Hei 🙂 Dine ord og setninger var virkelig noe jeg satte meg ned å leste igjennom flere ganger… tanken "for" gjennom hode mitt –> dette er jo meg hun beskriver! Tusen takk for at du deler,setter stor pris på det…og følger bloggen din hvert sekund du legger ut noe..

  God tur og nyt dagene 🙂

 • Melissa Spania april 14, 2013 Reply

  Veldig koselig å se deg igjen Line! Og jeg kommer oppom igjen snart så skal vi nyte mer bobler i glasset sammen!

  Du strålte så vakkert, bare så det er sagt!!

 • Trine april 14, 2013 Reply

  Tusen takk for at du deler, Line!!! Vil anbefale deg å lese Mia Törnbloms "Selvfølelse nå" – selv om du kanskje har god selvfølelse, hjelper denne virkelig i tunge perioder og setter perspektiv på hvordan man ved tankens kraft kan klare å fokusere på de positive tingene.

  Lykke til og ta vare på deg selv!

 • Cecilie april 14, 2013 Reply

  Kos deg masse på turen og med å finne roen. Vi lever i en tid hvor man skal rekke så mye, være supermamma, spise sunt, trene, lykkes med hus og hjem, interiør, venninne, turer, reiser, mote, kropp, være så "flinke" hele tiden osv. Jeg ønsker deg lykke til med prosessen du er i, og er sikker på at du vil lære masse om indre ro som vi alle burde stoppe opp å finne.. Det andre jeg tenker på er at du er SMART som faktisk tar dette på alvor nå, og passer godt på deg selv fremover. Da lærer vi barna våre at vi tar hensyn til oss selv.. sånn at de gjør det når de vokser opp i en om ikke enda mer "travel" tid…

  Nyt stillheten, tiden, roen og yogaen. Lykke til i prosessen. DU inspirerer og er utrolig tøff som skriver åpent om dette. Jeg kjenner meg igjen, og jeg er sikker på at vi er mange her ute…

   

  Klem <3 

 • Marlen april 14, 2013 Reply

  Masse masse lykke til Line 🙂

 • Gretha april 14, 2013 Reply

  Lykke til Line ,har vært hos Keyhan ,det var en forløsende prosess  🙂 jobber hver dag med det jeg lærte ,hils så masse og lykke til på din indre reise , masse klæmma 🙂

 • Catherine april 14, 2013 Reply

  Heia, Line!

  Tusen takk for at du deler dette – det var rørende å lese! Jeg føler med deg og synes det er supert at du tok kroppens signaler på alvor! Du kommer deg ovenpå igjen, det er jeg helt sikker på!

   

  Hilsen Catherine – som har lært mye hos deg på kurs 😉

 • kristine april 14, 2013 Reply

  Så godt å høre at du har funnet ut å ta det med ro kan være en fornuftig ting! Håper du raskt blir bedre, og håper du får et fantastisk opphold i Spania, kos deg masse og nyt turen! 🙂
   

 • Lillian april 14, 2013 Reply

  Hei Line. 

  Så godt å høre at ting er bedre med deg! Har savna deg på bloggen, men det du nå gjør er mye viktigere! Håper du finner den roen du trenger. Og du skal ta med deg på veien din at du har vært til stor hjelp for mange med både kursene og bloggen din. 

   

  Masse lykke til videre! 🙂 

 • kjersti april 14, 2013 Reply

  Kjenner meg igjen! Har vært der du er og jobba meg ut av det…det tok tid og mye forandring i hodet.. Men du så mye bedre livet er nå som jeg har lært å være tilstede i nuet! og Nyte det isteden for å jage etter morgen dagen!! Lykke til på ferden Line!! Livet blir bra igjen!!! Klem!

 • Eva Isabel april 14, 2013 Reply

  Takk for at du deler. På mange måter har jeg vært ute for det samme tidligere, og har det med meg fortsatt. . Det tar lenger tid å bygge opp, enn å rive ned, samtidig blir resultatet du bygger nå mye sterkere enn det som var tidligere. Det er en prosess på godt og vondt, og forskjellig for oss alle sammen. Jeg lærer så utrolig mye på veien, og veien ledet meg blant annet innom deg og Akinon, og det er jeg utrolig takknemlig for. God klem til deg:-).

 • Kristin Blaker april 14, 2013 Reply

  Takk for at du deler dette med oss, det er modig gjort! Jeg har selv vært der, og ønsker at jeg dengang visste det jeg gjør nå. Men da hadde jeg jo ikke havnet der heller… Har du hørt om Lightning Process? Et tredagers kurs med oppfølging i etterkant der du lærer hva som skjer i kroppen din akkurat nå og metoder for å komme raskere i form igjen slik at du kan gjøre alt det du ønsker. Det er kurs mange steder i Norge. Jeg skylder å gjøre oppmerksom på at jeg selv holder kurs, men jeg kan ikke bare la være å fortelle om det for det ettersom så mange blir så bra igjen. Jeg ønsker deg riktig god bedring uansett! God klem

 • Gry Hammer april 14, 2013 Reply

  Gode deg! Ønsker deg lykke til på din reise <3

 • HanneM april 14, 2013 Reply

  Kjære Line!

  Så bra at det var noen som så hva du strevde med og som hjalp deg til å sette på bremsene. Har selv bak meg et halvt år med full sykemelding etter å ha følt på at jeg ikke hadde energi til jobben min. Er nå litt tilbake i en liten prosent. Går til alternativ behandling; laserbehandling og massasje, det fungerer godt for min kropp. 

  Håper du får et fint opphold i Akinon, og at du finner den indre roen igjen. 

  Klem fra Hanne M

 • Beate april 14, 2013 Reply

  Er fast leser av bloggen din. Takk for at du deler! Fantastisk å høre din historie! Er nok mange flere med meg som kjenner seg igjen:-) lykke til videre på din reise!

 • Finn K april 14, 2013 Reply

  Hei Line!

  Trist og høre om dine problemer, men godt at du har tatt tak i dem og gjør noe. Modig gjort av deg å dele dette. Tror det er alt for mange der ute som har det som du. Men, de finner alltid unnskyldninger for å overse kroppens signaler.

  Du har jo nærmest gjort det til din profesjon å lytte til kroppen din, og det tror jeg du vinner på nå. Ønsker deg og dine alt godt, nå og for alltid.

  Klem fra

  Finn.

 • lisbeth april 14, 2013 Reply

  Goode klemmer til en flott dame som DU! 😉 Du har inspirert meg mye gjennom kostomleggingen min som har resultert i en kropp som fungerer MYE bedre en før! 😉 Men hodet mitt fulgte ikke med på kroppens omlegging til det bedre, så jeg "kjørte meg i grøfta" og mistet litt målet…Hadde noen effektive mnd. hvor jeg roet ned og jobber med å godta at det jeg "leverer" er godt nok! 😉  En spennende og utfordrende reise å delta på! 😉 Jeg ønsker deg allverdens lykke til på DIN reise! 🙂 Stå på og nyt de små koselige øyeblikkene! Klem klem 😉

 • Helene Pedersen april 14, 2013 Reply

  Dette er og blir nok den nye folkesykdommen i en tid hvor man skal være så "mye". Men det er godt å lese at du har gode hjelpemidler du kan støtte deg til i denne prosessen. Jeg har selv vært der, og det tok meg 1,5 år før jeg var i jobb igjen. Alt legen min kunne hjelpe meg med var med piller, men de takket jeg neitakk til, for fornuften sa meg at jeg måtte gjøre noen endringer med det indre. Jeg husker jeg savnet fælt et støtteapparat som man kunne henvises til da man var blitt syk av utbrenthet. Desverre er det offenlige helsevesen bygget opp på medisinering, og til nøden kan man komme i snakk med en psykolog. Men det er virkelig i slike tilfeller at kropp og sinn trenger til det alternative medisin. Jeg ønsker deg god bedring og avslutter med ordene: "Ta EN dag av gangen"

  Helene        

   

 • Nina Slettvoll april 14, 2013 Reply

  Så godt å se at du klarer sette ord på det du opplever. Har selv opplevd lignende. Vi lever i en verden hvor ting/en selv aldri blir bra nok. Alt kan liksom bedres hele tiden. Det er vell å bra i noen tillfeller, men det er fullstendig ødeleggende for mange inkludert meg selv. Perfeksjonismen er så tilstedeværende at en aldri holder mål og en brytes sønder. Man setter ikke nok pris på det som allerede er i livene våre. De små tingene, de små øyeblikkene som er så ekstremt viktig. Ro, stillhet, kjedsomhet er noe mange frykter, men som vi trenger så sårt. Vi trenger ro og luft rundt oss for å re-starte, for å kjenne etter signalene som kroppen vår gir oss. Det aller beste jeg vet er tid med familien, naturen og god mat. Det er ingenting som måler seg med det. Og det er absolutt noe jeg må prøve å prioritere sterkere og heller senke forventningene en tror alle andre rundt en har til en selv.

 • Silje G.H april 14, 2013 Reply

  Oj…..Line…takk for at du deler noe så personlig og noe mange kanskje ikke snakker så høyt om. Men, som nok mange kjenner seg igjen i, iallefall jeg. Ble helt rørt når jeg leste dette jeg. Og motivert også faktisk! Du kommer gjennom dette og veldig styrket også kan det virke som. Stå på!

 • Sukkerspinnengelen april 14, 2013 Reply

  Hei Line! Ja, jeg har lurt på hva som har skjedd med deg, men nå puster jeg lettet ut. Dette er så vanlig. Vi har så lett for å putte altfor mange ting inn i livet vårt, og vi ønsker å gjør en god jobb på mange fronter samtidig. Jeg trur vi må bli tatt av stresset sånn som du har gjort, før vi skjønner.

  Å få roa ned kroppen (og sinnet) kan ta en stund, men nå er du allerede i gang! Veldig smart at du fokuserer direkte på pust og ro. Jeg tipper det er den beste måten. Viktig å roe ned stresset litt for å begynne og tenke klart og bli kreativ igjen.

  Dette kommer til å bli så bra! Lykke, lykke til!

   

   

 • Geirr Tangstad-Holdal april 14, 2013 Reply

  Kjære god Line,

  det er først nå jeg har "motet" meg opp og fått lest innlegget ditt.
  Sitter med tårer i øyenkroken – og det er ikke bare fordi du har måtte omstille deg, men fordi du har! Så det er føler med deg-/og glad for at det går bedre-tårer.

  Jeg håper og tror – og ikke minst ønsker jeg deg alt godt.
  Fordi du fortjener det!

  Onkel er glad i deg <3

 • Marianne (Lykkemat) april 14, 2013 Reply

  Takk for at du deler, Line! Og tusen takk for uendelig mye isnpirasjon fra bloggen din over flere år. 🙂

 • Status. | LilaLife april 14, 2013 Reply

  […]  skrev jeg et innlegg om at jeg bokstavelig talt hadde gått på en smell og fra indre uro siktet jeg mot indre ro, hvordan har det […]

 • Ny vending. | LilaLife april 14, 2013 Reply

  […] dere vet har det vært lite aktivitet her inne den siste tiden, men nå fremover blir det litt mer aktivitet. Fra i dag blir vi tre […]

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Virker som om dette var i går, time flies 👉🏼10 years since my stay in Yogaville ⭐️- #yoga #yogalove #yogaville #virginia #usa #yogalife #lilalife #naturallife
 • - My kinda sugar 😜👉🏼#Sugarpeak #grancanaria #sukkertoppen #lilalife #naturalliving
 • - Jeg er blitt flinkere å leve i øyeblikket, ta en dag om gangen. Det er lett at tankene våre styres mot minner og fremtid. Det eneste vi faktisk har er her og nå. Men jeg synes det er godt å drømme, sette meg mål, ha noe å se frem til. Det motiverer meg. Onsdag suser jeg til #puertodemogan, i juni arrangere jeg tur til Lofoten og da skal Ryten som jeg er på bildet bestiges. Og sist men ikke minst i september 👉🏼USA and @doterra here I come 😍can’t wait - #life #lilalife #doterralove #lofoten #liveterbestute #toplofotenphoto #hiking
 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi