Brød

Foccacia med chevre og serrano

Tags:  

Foccacia med chevre og serrano

Nydelig enkelt lavkarbobrød som smaker godt til suppe, salater, eller bare rett og slett alene..

Dette trenger du:

140 gram sesamfrø

60 gram solsikkekjerner

1 ss fiberhusk

2 ss bakepulver

3-4 egg

1 dl fløte

1 dl creme fraiche

60 gram serranoskinke

50 gram chevre

Gressløk

Smaker himmelsk sammen med kantarellsuppe

Slik gjør du:

Knus sesamfrøene og solsikkekjerner i en blender, kaffekvern, kjøkkenmaskin eller lignende slik at det blir som et mel. Bland dette godt sammen med egg, fløte, creme fraiche, bakepulver og fiberhusk til det blir en glatt masse. Kutt opp serranoskinken og fres i en panne sammen med litt smør eller olje. Hakk opp osten og gressløk, bland inn i røren. Legg bakepapir på et stekebrett og smør blandingen utover ca ½ stekebrettet. Stek på 175 grader i ca 20 minutter.

Smil fra

Line Holdal

  22 COMMENTS

 • Linn august 30, 2011 Reply

  Ååå, lavkarbo foccacia er SÅ godt! Må si det fristet veldig med soppsuppe også. Perfekt nå som høstværet virkelig ha kommet!

  • line august 30, 2011 Reply

   De passet veldig godt sammen:)

 • lovelyliller.com august 30, 2011 Reply

  NAM! Tusen takk!

  • line august 30, 2011 Reply

   :))

 • Elin I. august 30, 2011 Reply

  Fantastisk, Line! Ser kjempegodt ut. Tusen takk! 🙂

  • Elin I. august 30, 2011 Reply

   Jeg har noen spørsmål også:

   Jeg har kjøpt cocosa i dag, extra virgin. Jeg har funnet ut at jeg liker kokossmaken godt etter «kokosrutene» og «kokosgrøt» som jeg har testet tidligere. 😉

   1) Kan man blande inn cocosa i f.eks. blokålris i stedet for smør? Kanskje dette vil gi en god kokossmak til litt mer «thai-retter»?

   2) Jeg vet at jeg kanskje burde kjøpe cocosa pure også, hvis jeg skal steke i den (bruker rapsolje nå), men KAN jeg steke i virgin-varianten også? Jeg vet at noen av de gode stoffene da vil forsvinne, men vil den da bli «ødelagt»/bli herdet? Eller er dette fettet stabilt til steking. Vet at det gir smak og kan sprute litt.

   Lot meg inspirere av én av dinne egge-frokoster i dag! Nydelig!

   • Elin I. august 30, 2011 Reply

    Dette stod på soma’s nettside om cocosa: «Cocosa Extra Virgin kan også benyttes til steking. Selv om noen av plantenæringsstoffene eks fettsyrer vil gå til grunne, gir de også ekstra antioksidantbeskyttelse under stekeprosessen. Det viktigste er å ikke steke med for høy varme, uansett hvilken av disse to oljene du benytter.»

    Hva mener du? 🙂

    • line august 30, 2011 Reply

     Takk Elin:)

     Cocosa vil absolutt gjøre seg godt sammen med blomkålris etc, men ha det rundt like før du serverer så du får med alle gode virkestoffer.

     Jeg bruker ikke kaldpresset til steking, mye av det gode forsvinner samt at den er dobbel så dyr som den andre. Jeg sparer heller den kaldpressa til sunn snacks:))

     Good luck

 • Vibeke august 30, 2011 Reply

  Hei og hopp for en fin blogg. Dette ser godt ut. Skal prøve meg på oppskriften, men hvor mange egg skal det være?? Finner det ikke noen steder..

  • line august 30, 2011 Reply

   Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at det manglet, 3-4 egg:)))

 • Tonje august 30, 2011 Reply

  Hei søta! Skal skinka og osten blandes inn i røra eller?

  • line august 30, 2011 Reply

   Jepsi pepsi hola cola søta:)

   • Tonje august 30, 2011 Reply

    Skal prøve meg på den der altså! I dag blir det bare vanlige ruter av solsikke.

    Holder på med et stort matprosjekt på kjøkkenet for øyeblikket. Døgnvill starter i morgen, og med tre dager festival trengs det litt forberedelser. Så nå står laksen til middag i ovnen, snart skal aspargesen inn, og når det er ferdig er det rett inn med forma med solsikkeruter som står og venter på at ovnen skal bli ledig. Så skal jeg hive sammen en chili con carne som jeg skal ha som oppvarmingsmat de kommende dagene. Med dårlig tid er det godt med alt som er forberedt. Kanskje jeg hiver sammen noen knekkebrød også. Hvis man har skikkelig mat tilgjengelig, så slipper man å ty til dårlige løsninger.

    Ser at det ikke er lov å ha med mat på festivalen dersom du ikke har spesielle årsaker til det. Tro om lavkarbokosthold gjelder som grunn.. 😉 Tror uansett at de har diverse festivalmat, så satser på at det er noe for enhver smak og mage..

    Bruker ikke så ofte å lage brøderstatninger, men det er jaggu greit når man trenger mat raskt altså. Dessuten smaker det jo nammis når det er lenge mellom hver gang! 🙂

    Go’klæm til deg

    • line august 30, 2011 Reply

     Wow så flink du er:)

     Jeg ville sagt at jeg hadde en intoleranse, rett og slett.. si at du reagerer på mye mat, og er svært sensitiv. Så lenge de får se hva du har med deg, skal ikke de være et problem. Koooooooooooooos deg søta!

     • Tonje august 30, 2011 Reply

      Kanskje jeg rett og slett skal ha litt back-up i veska.. Det fine med lavkarbo er heldigvis at det tar ganske lang tid før man blir sulten igjen, så jeg skal sørge for å få spist før jeg drar i allefall. Da er det ikke sikkert det er behov for særlig påfyll utover kvelden. Tror nok det du sier om intoleranse er ett greit argument, tipper at de ikke vil stille seg og krangle på det. 🙂

      Gleder meg skikkelig altså! Det blir fest! I dag er det bl.a Roxette, så det er rett tilbake til tidlig 90-tall. Juhuuu! 🙂

     • line august 30, 2011 Reply

      Misunnelig, nyt!

 • Hilde august 30, 2011 Reply

  Noe av det verste med å ha hveteintoleranse, er å ikke kunne spise skikkelig foccacia! Så nå ble jeg glad, denne må jeg prøve! 😀

  • line august 30, 2011 Reply

   Er det ikke herlig med gode alternativer:)

 • Hanne august 30, 2011 Reply

  Hei Line,

  Dette ble middagen i går sammen med kantarellsuppen. Både jeg og mannen syntes dette ble nydelig! Jeg klarer aldri helt å vende meg til lavkarbo-brød, men mannen syntes dette var (nesten) like godt som melbrød. Suppen var uansett veldig god!

  Takk for gode oppskrifter!

  • line august 30, 2011 Reply

   Super å høre:), tusen takk! L:)

 • Torunn august 30, 2011 Reply

  Hei.
  Kunne du ha skrevet hvor mange karber brødet inneholder? Sånn ca i alle fall..

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten