Tags:    

Nå skulle jeg egentlig bokstavlig talt vært langt oppe i det blå, men slik gikk det ikke. På grunn av vulkanutbruddet på island er jeg enda i Bodø, og det spøker virkelig med tanke på samlingen i helga. Men jeg holder håpet oppe, både for de jeg vil på samling og fordi Siri snuppa har planer om å servere meg boknafisk med en spesiell vri i kveld. Det vil jeg ikke gå glipp av..

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på fiskegrateng med kokosmelk som jeg fikk fra venninna mi Hanne. Tirsdag laget jeg dette selv for første gang, men med noen små justeringer.
Den ble super god, og falt i smak hos alle i familien. Anbefales!

Sunn fiskegrateng

fiskegrateng-004

Dette trenger du:

400 – 600g ferdig kokt kveite (torsk, sei eller det du måtte ha)

3 ss smeltet meierismør

1 ss speltmel eller kikertermel. Vil du ha den helt uten mel anbefaler jeg at du dropper smøret og bare koker inn ca 1 dl fløte til det er blitt ganske tykt, tilsett så kokosmelk.

1 boks kokosmelk, blue dragoon. En av de få som ikke er laget av konsentrat, styr unna light varianter.

1 liten lime (saften skvises ut)

Salt

Pepper

1-2 ts muskatkrydder (kan sløyfes hvis du ikke har)

200 – 400 g ferdig kokt brokkoli og gulrot hakkes i små biter.

1/2 purre

2 eggeplommer

2 eggehviter

Mandelmel

Tørket kokos

Slik går du frem:

Del den ferdig kokte fisken i mindre biter. Smelt smør i en kasserolle og tilsett mel. Spe med kokosmelken  under omrøring til en glatt saus. Ta sausen til side og rør inn eggeplommene. Smak til med salt, pepper og lime (viktig, det er her smaken settes på hele retten). Ha kokte brokkoli  og gulrot.( evnt blomkål, eller det du ønsker)gulrot, fisken i en smurt ildfast form, hell sausen over og bland forsiktig. Pisk eggehvitene stive (ingen fare hvis de ikke blir helt stive) og vend dem forsiktig inn i blandingen. Strø mandelmel og kokosmasse over og stek i ca 30 minutter på 200 ºC. Server varm og med det tilbehøret du ønsker. For eksempel agurksalat og brokkoli, råkost av hodekål og gulrot. Bruk fantasien.

Før steking

fiskegrateng-0013

Råkost

Gulrot

Hodekål

Lag gjerne en ”dressing” av presset sitron, vann og sukrin.

Jeg fikk endel spørsmål om kokossmaken ble veldig fremtretende. Det synes jeg ikke. Retten fikk en mild, deilig smak! Anbeales på det varmeste!

fiskegrateng-008

Sjekk ut:

http://kostreform.no/

Her er noen artikler som jeg har hentet fra KOS..

http://kostreform.no/nyheter/norsk_ukeblad_nr_1_2010.pdf

http://lillemaane.no/nyheter/hjemmet_nr_1_2010.pdf

http://lillemaane.no/lchf/allers_4_2010.pdf

Smil fra Line

Line Holdal

    12 COMMENTS

  • Frida april 15, 2010 Reply

    Ikkesant den var god! Nam altså!

    Jeg skulle også vært i det blå og på vei til varmen i sør akkurat nå. Men jeg har i grunn gitt opp håpet. Ser ut som det blir ganske langvarig. Irriterende altså. Men det er ikke noe man får gjort med det.

  • line april 15, 2010 Reply

    Ja den var kjempe god, mye bedre enn vanlig fiskegrateng. Har akkurat tatt torskefilt opp fra fryseren, det vil si at jeg også har gitt opp håpet om å komme meg sørover. Gjett hva jeg skal lage? Fiskepinnene dine, hvis det er greit legger jeg ut oppskriften på lilalife. Du er så flink, og jeg er så glad for at jeg fant bloggen din.!!!

    Veldig irriterende at dette vulkanutbruddet skulle komme nå, men som du sier bortkastet energi å irritere seg for mye. Man får ikke gjort noe med det uansett.

    L:)

  • Frida april 15, 2010 Reply

    Selvfølgelig kan du legge den ut. Bare hyggelig det vet du. Håper du liker dem da 🙂

  • line april 15, 2010 Reply

    Liker de garantert!

    Supert at vi kan dele «godisene» med hverandre:):)

  • Siri april 15, 2010 Reply

    Hei snuppa,

    Kan melde om at «boknafisk med ny vri» ble veldig god:-) Så synd du ikke kom deg nedover! Nå er det rødvin i glasset og sunn godis i mine øyne…sjoko tricolore solsikkefrø…nammm:-) Skulle gjerne hatt deg her! Smask

  • line april 15, 2010 Reply

    Snufs:)!!! X 1000!!!

    Men vi får ta det igjen! Jeg har laget fiskepinner, ble veldig godt. Men skulle gitt mye for å vært hos deg.

    Sjokoladen må du fortelle mer om, noe du har laget?

    Klem

  • Siri april 15, 2010 Reply

    Ja det vet jeg vi vil gjøre:-)
    Neida, sjokisen er fra samme merket som de godisene jeg sendte deg, Sunrise. Kjempegode – jeg kan sende en pakke til deg så du kan teste selv. Tror forresten ikke det er noe problem å lage tilnærmet selv. Blir bare litt vanskelig å få til gule, grønne og orange:-)

  • line april 15, 2010 Reply

    Ok snuppa:)

  • Unni april 15, 2010 Reply

    Laga fiskegratengen idag, bytta ut speltmelet med johannesbrødkjernemel.Ser veldig flott ut der den står i ovnen.
    Gler meg til å smake den 🙂

    • line april 15, 2010 Reply

      Å så deilig, hold meg oppdatert på hvordan det ble:). Har faktisk aldri brukt johannesbrødkjernemel. L:)

  • Unni april 15, 2010 Reply

    Gratengen blei god, men litt blaut. Eg brukte muligens litt for lite johannesbrødkjernemel, måtte ha den glutenfri 🙂 Skal prøve med meir neste gang 🙂

    • line april 15, 2010 Reply

      Bra:). Skal også teste ut med johannesbrødkjernemel. L:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
  • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
  • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
  • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg  her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
  • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
  • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
  • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
  • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto  #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle  #rsa_ladies #instagram #ig_nature  #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature  #royalsnappingartist  #mittlofoten