RÅD

Faktorer for en god helse

Tags:    

Jeg og familien er fortsatt på det glade Sørlandet, vi koser oss masse og opplever utrolig mange gøye og spennende ting. Som jeg gleder meg og ikke minst klør etter å dele med dere.
Dessverre har jeg kun tilgang til nett via telefonen ihvertfall en uke til. Får jeg tilgang kommer det plutselig et nytt innlegg. Inntil da kommer det noen repriser fra meg.

Det er flere faktorer som spiller for å oppnå en god helse. Kosthold og trening er ektremt viktig. Men den mentale delen er vel så viktig. Hvis man spiser hundre prosent rett, trener som en gud men stresser mye er man fortsatt i faresonen. Stress er ekstremt nedbrytende for oss,så stress ned folkens.

Viktige faktorer for en god helse

faktorer-for-en-god-helse

Det finnes både negativt og positivt stress.

ž Positivt stress er det som får deg til å yte maksimalt.

ž Konsentrasjonen øker,

ž Prestasjonene heves og

ž Arbeidet går raskere unna

Problemet for de fleste er derimot at man ikke klarer å stoppe i tide. Kroppen får ikke slappe av og ta seg igjen etter øktene. På et stadium blir det negativt, og det er det negative stresset som gjør skade.

”Vi mennesker er ganske forskjellige. Noen har en lett antennelig stressrespons, og har litt problemer med å skru av, spesielt i andpustne perioder i livet. Et økt stressnivå kan gi en dominoeffekt på immunsystemet, og utløse stoffskiftesykdommer, sier lege Lars Omdal”.

Jeg har selv fått erfare på egen kropp at man betale dyrt for å stresse. Dessverre er det kjempe vanskelig å komme seg ut av et stress mønster. Men sammen skal vi klare det, ok???

stress

Eksempler på stress

ž Aktiv og passiv røyking

ž Varme/kulde

ž Hard trening og operasjoner

ž Kroniske infeksjoner

ž Kroniske betennelser

ž Allergi og intoleranse

ž Mentale problemer

ž Medisiner

ž Mat

ž Tilberedning av mat

ž Fysisk arbeid

ž Giftstoffer

ž Tungmetallforgiftning

ž Arbeidsforhold

ž Familie, økonomi

ž Stimulanser

Hva skjer under stress?

ž Fører til klebrig blod

ž Trekker sammen blodårene

ž Øker puls og blodtrykk

ž Fremmer betennelse

ž Øker smerte

ž Stimulerer celledeling

ž Stopper fordøyelsen

ž Undertrykker immunsystemet

ž Hemmer hjernefunksjon

Ta stress på alvor!

Stress ned, lev mer i øyeblikket.

nyt-dagen1

Yoga  og meditasjon er terpi for en stresset sjel, her er jeg i Yogaville.

yoga

Kommer til å skrive mer om stress, og litt om min histore.

Smil fra Line

Line Holdal

  10 COMMENTS

 • Elin juni 24, 2012 Reply

  Jeg leser bloggen din hver eneste dag nå. Den er aldeles smashing! 😉
  Virkelig til inspirasjon. Jeg skal også prøve fiskemiddagen du la ut for et par dager siden. Lever lavkarbo selv nå, etter 19 år med «fett er farlig!», og du gjør hverdagen så mye lettere ved å gi så mye inspirasjon og gode tips. Allerede etter en uke har jeg merket tydelige forbedringer på både den fysiske og psykiske helsen.

  Om stress: Dette er et kjempeinteressant tema som det virkelig bør settes mer fokus på. Gleder meg til du skal skrive mer! 😀

  • line juni 24, 2012 Reply

   Tusen tusen takk for de hyggelige tilbakemeldingene, super artig at jeg kan være til inspirasjon.

   Også veldig artig at du merker de positive effektene av et lavkarbokosthold. Er det ikke herlig:)

   Stress er absolutt er interessant tema, og mer nedbrytende enn de fleste aner.

   Smil fra Line

 • Monica Brendryen juni 24, 2012 Reply

  Hei
  Du har en fantastisk blogg, ikke ofte jeg er inne på blogger, men denne fenget fra første stund. Er innom nesten hver dag og den gir skikkelig inspirasjon. Min mann og jeg startet på lavkarbo i februar- først å fremst for at han skulle gå den i vekt og jeg skulle bare «sympatisere» med han- (selvfølgelig positivt å bli kvitt mine få kilo for mye også :)) Min mann har gått ned 15 kg er snart i mål, men dette er virkelig en kost vi kommer til å fortsette med. Vi fråtser i grønnsaker og alt av kjøtt, fisk, kylling osv. Du har hjulpet med mang en oppskrift 🙂 Så igjen TUSEN TAKK for en inspirerende side – håper du vil fortsette med den videre også. Ha en super sommer ^^

  • line juni 24, 2012 Reply

   Åh så glad jeg blir for de positive tilbakemeldingene. Gir meg masse inspirasjon til å skrive mer.

   For en fantastisk innsats av deg om mannen din, kjempe bra. Lavkarbo er supert til vektnedgang, men jeg tror også at det er det optimale kostholdet for en god helse. Så fortsett å frots i grønnsaker, spis gode proteiner og fett.

   Smil fra line

 • Janicke juni 24, 2012 Reply

  Kjempe fin blogg 🙂 Jeg blir en fast leser. Stress er et veldig interessant tema og jeg gleder meg til å lese mer. Har tendenser til å stresse for mye…har mye indre uro. Mye av grunnen til det er vel at jeg har hatt et enormt kaffeforbruk, holder på å slutte med det. Det er jo mange nydelige urteteer å få tak i, men ikke helt enkelt å slutte med koffeinen.

  • line juni 24, 2012 Reply

   Så bra, og det samme til deg:)

   Kjenner meg igjen i det du sier, og indre uro er noe jeg har vært plaget med lenge. Selv har jeg kuttet masse ned på inntaket av koffein, men ikke helt. Drikker en deilig kopp kaffe nå.:). For min del går det greit om jeg holder meg til 2 kopper om dagen, og ikke på kveldene. Koffeinfri kaffe fungerer også greit.

   Når det gjelder indre uro tror jeg for min del er et resultat av at jeg har stresset for mye opp gjennom årene. Alt skal liksom være perfekt, men det prøver jeg slutte med, he he.

   L:)

 • Tonje juni 24, 2012 Reply

  e lura så fælt på ka du gjør der nede :o) gleda me te du ska del d me oss. I mellomtia les e bloggen din kver dag, og ikke minst nyt sommeren i nord med rosa nye sko og deilige dager. klem :O)

  • Line juni 24, 2012 Reply

   He he, gleda mæ te å kunne del( tippe om 5 uke). 3 daga igjæn sørpå, så bli d nordover igjæn. I dag utforske vi dyreparken, og seff m rosa sko;-)

 • stress er en av de store folkesykdommene og gjør folk utbrent og det som værre er. Takk for påminnelsen 😉

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Right now it’s pretty dark in Bodø, actually about 18-19 hours during a day. Then I love to get lost in some good summer memories. And soon the sun turns...- #dream #hike #nature #life #seasons #bodø #visitnorway #visitbodø #yoga #yogadaily #northern
 • - Holy moly this is a hit💥, bananabread. Loaded with with nourishing ingrediens. Best part, it taste like gold💯
.
.
Thanks @marlenbakke for the recepie🌟❤️
.
. 
Verdens beste bananbrød .
.
• 3 modne bananer
• 100 gram mandler
• 3 egg
• 30 gram kokosmel
• 1 ss Fiber Husk
• Litt kanel
• Litt vaniljefrø fra vaniljestang
• Litt Himalaya salt
• 50 g hakket valnøtter( fermenterte)

Jeg hadde selvfølgelig i litt eteriske oljer, denne gangen en dråpe kanel👯‍♀️ Sett ovnen på 170 grader, gjerne varmluft. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med en stavmikser. Jeg knuste mandlene (som jeg hadde fermentert i en kaffekvern først) Smør brødformen, bruk ghee eller kokosolje så unngår du at bananbrødet sitter fast i bunnen.
Brødet blir ekstra fint og godt om du tar en banan og kutter på langs og legger oppå før du steker. Strø deretter litt kanel og kokossukker på toppen. Tadaa, yum!
Stek bananbrødet i ca 30 minutter i forvarmet varmluftsovn. Kjøl ned og server! Oppbevares i kjøleskapet, der holder det seg fint en ukes tid.
.
Psst: Blir veldig godt med peanøttsmør, skivet banan og jordbær på som pålegg ;) .
.
Tagg noen du tror vil elske dette💁‍♀️ .
.
And does someone want the recepie in english, let me know😍
 • - Ut på tur, stort sett hver en dag, uansett vær og vind, WHY? .
.
.
Bevegelse gir energi og flyt, noe som igjen gir meg ro og fokus. Og ikke minst det gjør oss glad! .
Driven er ikke vekt, kropp eller utseende, og det er så BEFRIENDE! Linus er helt enig😉
.
.
I Bodø er vi midt inne i dypeste mørketiden og jeg er så heldig som har mulighet til å tilpasse hverdagen min sånn at jeg kan være ute midt på dagen for å få etterlengtet dagslys. Har du ikke mulighet? .
.
.
Da anbefaler jeg lyslampe
God næring og tilskudd proppet med naturlige vitaminer og mineraler
Og om mulig ta seg en tur til sol og varme i mørketid
.
.
❌⭕️❌⭕️Line-Lilalife
 • - Practise is the prosess! And remember two things:
.
Don’t let the fear of falling keep you from flying🧚🏻‍♂️
.
Falling down is a part of life. Getting back up is living👯‍♀️
.
#life #nature #yoga #hiking
 • - På vei hjem fra Stockholm etter 6 dager på reise. På disse dagene har jeg spist iallefall 12 stykker kake, snopkuler, bananbrød. Flere har sikkert tenkt har det klikket for frk. Lilalife ? Nei det har vært et bevisst valg, for å vise at det er 100 % mulig å nyte livet og samtidig ta vare på kropp og sinn. Jeg har ikke hatt noe magevondt, svingende blodsukker elle r skiftende humør... I feel great!
.
.

WHY?
.
.

Personlig synes jeg fokuset ofte er negativt ladet ved en livsstilsendring. Du må fjerne:
.
.
Sukker
Gluten
Melk
And so on
.
.

Men hva med å heller tenke hva kan jeg tilføre? 
Det er et HAV av muligheter... .

Dadler
Kokosfett
Nøtter
Bær
mm .
.

Med disse ingrediensene kan du trylle frem den ene nytelsen etter den andre...
.
.

Alt jeg har inntatt har i hovedsak vært basert på dette og andre naturlige råvarer. Råvarer som smaker nydelig, men det viktigste de gir god følelsen👯‍♀️ Ha fokus på mulighetene, for de er såååå mange💥💥💥 Her er er et utvalg av det jeg har inntatt😅😍
 • - Akkurat landet i Stockholm etter fantastiske dager i Oslo og Tønsberg. Endelig tid igjen for å «henge» med favorittene mine og nå er hver en celle fylt opp til randen med energi og faglig påfyll. Jeg er evig takknemlig for at jeg kom over @tunmed.no, som har vært med på å få meg ut av spiseforstyrrelser og laget meg min drømmejobb. 2-3 årlige treff med alle disse gode, kloke menneskene gjør meg så lykkelig! Stockholm er bra, men jeg gleder meg til å lande i Bodø onsdag- byen i mitt hjerte! Ikke bare meg som er på reise😉flyet på bildet er på vei fra abu dhabi til chicago 👯‍♀️ #travel #sweden #bodø #nature #home #december #winter #drømmejobb
 • - Å drømme er viktig. Når du kombinerer drømmene dine med konkrete mål, disiplin og tro, da oppstår magien! Dette er akkurat det jeg har ønsket og jobbet for og mot! #drømmejobb #dream #doterra #team #teamlilalife #natural #naturallifestyle #bodø #visitbodo
 • - I am me and that’s more than good enough. It «only» took me 40 years to understand that- .
.
Det perfekte finnes ikke, og FUCK flink pikesyndromet! Små pupper, store pupper, flat mage, hengemage, vi er alle like mye verdt. Når alt kommer til alt så er det følelsen du har med deg selv som er avgjørende.
.
.
Jeg har øvet mye på å like meg selv, jeg øver faktisk hver dag. Når jeg gjør noe bra, ja da sier jeg «jævla» bra jobbet Line. Når jeg ser meg i speilet, så roser jeg meg selv. Du ler sikkert litt nå, men det er helt seriøst.
.
.
Alt dette har blitt lettere etter at jeg har fått helsen på plass. Jeg har bevisst jobber med å bygge opp tarmen, immunsystemet mitt som har vært overstimulert og reversere betennelser. Det har tatt tid, men det har vært så verdt det. Anyway alt handler om balanse, en Line i balanse har gjort meg sikrer og tryggere på den jeg er. Og da mener jeg den jeg virkelig er.
.
.
Før var jeg styrt av forventninger fra andre, nå har jeg en indre motivasjon til å ta vare på min egen helse. Jeg går på fjellet for at jeg blir glad av det, ikke for at jeg må for å holde meg tynn. Jeg gjør yoga for at det gir meg en ro, jeg spiser naturlig mat for det balanserer meg. Jeg bruket eteriske oljer for det tilfører meg noe. Og jeg tar meg vin og sjokolade når jeg føler for det, det gjør meg glad og det skal man ikke kimse av.
.
.
Tema på neste Lilalive 👉🏼Bra nok! ❤️ #40 #goodenough #loveyourself #lilalive #trust