RÅD

Faktorer for en god helse

Tags:    

Jeg og familien er fortsatt på det glade Sørlandet, vi koser oss masse og opplever utrolig mange gøye og spennende ting. Som jeg gleder meg og ikke minst klør etter å dele med dere.
Dessverre har jeg kun tilgang til nett via telefonen ihvertfall en uke til. Får jeg tilgang kommer det plutselig et nytt innlegg. Inntil da kommer det noen repriser fra meg.

Det er flere faktorer som spiller for å oppnå en god helse. Kosthold og trening er ektremt viktig. Men den mentale delen er vel så viktig. Hvis man spiser hundre prosent rett, trener som en gud men stresser mye er man fortsatt i faresonen. Stress er ekstremt nedbrytende for oss,så stress ned folkens.

Viktige faktorer for en god helse

faktorer-for-en-god-helse

Det finnes både negativt og positivt stress.

ž Positivt stress er det som får deg til å yte maksimalt.

ž Konsentrasjonen øker,

ž Prestasjonene heves og

ž Arbeidet går raskere unna

Problemet for de fleste er derimot at man ikke klarer å stoppe i tide. Kroppen får ikke slappe av og ta seg igjen etter øktene. På et stadium blir det negativt, og det er det negative stresset som gjør skade.

”Vi mennesker er ganske forskjellige. Noen har en lett antennelig stressrespons, og har litt problemer med å skru av, spesielt i andpustne perioder i livet. Et økt stressnivå kan gi en dominoeffekt på immunsystemet, og utløse stoffskiftesykdommer, sier lege Lars Omdal”.

Jeg har selv fått erfare på egen kropp at man betale dyrt for å stresse. Dessverre er det kjempe vanskelig å komme seg ut av et stress mønster. Men sammen skal vi klare det, ok???

stress

Eksempler på stress

ž Aktiv og passiv røyking

ž Varme/kulde

ž Hard trening og operasjoner

ž Kroniske infeksjoner

ž Kroniske betennelser

ž Allergi og intoleranse

ž Mentale problemer

ž Medisiner

ž Mat

ž Tilberedning av mat

ž Fysisk arbeid

ž Giftstoffer

ž Tungmetallforgiftning

ž Arbeidsforhold

ž Familie, økonomi

ž Stimulanser

Hva skjer under stress?

ž Fører til klebrig blod

ž Trekker sammen blodårene

ž Øker puls og blodtrykk

ž Fremmer betennelse

ž Øker smerte

ž Stimulerer celledeling

ž Stopper fordøyelsen

ž Undertrykker immunsystemet

ž Hemmer hjernefunksjon

Ta stress på alvor!

Stress ned, lev mer i øyeblikket.

nyt-dagen1

Yoga  og meditasjon er terpi for en stresset sjel, her er jeg i Yogaville.

yoga

Kommer til å skrive mer om stress, og litt om min histore.

Smil fra Line

Line Holdal

  10 COMMENTS

 • Elin juni 24, 2012 Reply

  Jeg leser bloggen din hver eneste dag nå. Den er aldeles smashing! 😉
  Virkelig til inspirasjon. Jeg skal også prøve fiskemiddagen du la ut for et par dager siden. Lever lavkarbo selv nå, etter 19 år med «fett er farlig!», og du gjør hverdagen så mye lettere ved å gi så mye inspirasjon og gode tips. Allerede etter en uke har jeg merket tydelige forbedringer på både den fysiske og psykiske helsen.

  Om stress: Dette er et kjempeinteressant tema som det virkelig bør settes mer fokus på. Gleder meg til du skal skrive mer! 😀

  • line juni 24, 2012 Reply

   Tusen tusen takk for de hyggelige tilbakemeldingene, super artig at jeg kan være til inspirasjon.

   Også veldig artig at du merker de positive effektene av et lavkarbokosthold. Er det ikke herlig:)

   Stress er absolutt er interessant tema, og mer nedbrytende enn de fleste aner.

   Smil fra Line

 • Monica Brendryen juni 24, 2012 Reply

  Hei
  Du har en fantastisk blogg, ikke ofte jeg er inne på blogger, men denne fenget fra første stund. Er innom nesten hver dag og den gir skikkelig inspirasjon. Min mann og jeg startet på lavkarbo i februar- først å fremst for at han skulle gå den i vekt og jeg skulle bare «sympatisere» med han- (selvfølgelig positivt å bli kvitt mine få kilo for mye også :)) Min mann har gått ned 15 kg er snart i mål, men dette er virkelig en kost vi kommer til å fortsette med. Vi fråtser i grønnsaker og alt av kjøtt, fisk, kylling osv. Du har hjulpet med mang en oppskrift 🙂 Så igjen TUSEN TAKK for en inspirerende side – håper du vil fortsette med den videre også. Ha en super sommer ^^

  • line juni 24, 2012 Reply

   Åh så glad jeg blir for de positive tilbakemeldingene. Gir meg masse inspirasjon til å skrive mer.

   For en fantastisk innsats av deg om mannen din, kjempe bra. Lavkarbo er supert til vektnedgang, men jeg tror også at det er det optimale kostholdet for en god helse. Så fortsett å frots i grønnsaker, spis gode proteiner og fett.

   Smil fra line

 • Janicke juni 24, 2012 Reply

  Kjempe fin blogg 🙂 Jeg blir en fast leser. Stress er et veldig interessant tema og jeg gleder meg til å lese mer. Har tendenser til å stresse for mye…har mye indre uro. Mye av grunnen til det er vel at jeg har hatt et enormt kaffeforbruk, holder på å slutte med det. Det er jo mange nydelige urteteer å få tak i, men ikke helt enkelt å slutte med koffeinen.

  • line juni 24, 2012 Reply

   Så bra, og det samme til deg:)

   Kjenner meg igjen i det du sier, og indre uro er noe jeg har vært plaget med lenge. Selv har jeg kuttet masse ned på inntaket av koffein, men ikke helt. Drikker en deilig kopp kaffe nå.:). For min del går det greit om jeg holder meg til 2 kopper om dagen, og ikke på kveldene. Koffeinfri kaffe fungerer også greit.

   Når det gjelder indre uro tror jeg for min del er et resultat av at jeg har stresset for mye opp gjennom årene. Alt skal liksom være perfekt, men det prøver jeg slutte med, he he.

   L:)

 • Tonje juni 24, 2012 Reply

  e lura så fælt på ka du gjør der nede :o) gleda me te du ska del d me oss. I mellomtia les e bloggen din kver dag, og ikke minst nyt sommeren i nord med rosa nye sko og deilige dager. klem :O)

  • Line juni 24, 2012 Reply

   He he, gleda mæ te å kunne del( tippe om 5 uke). 3 daga igjæn sørpå, så bli d nordover igjæn. I dag utforske vi dyreparken, og seff m rosa sko;-)

 • stress er en av de store folkesykdommene og gjør folk utbrent og det som værre er. Takk for påminnelsen 😉

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Tenk å få avslutte min første LILAretreat med dette😍For en uke, og ja det blir tur til neste år også. Påmelding fra neste uke - #lilalofoten #lilalife #lofoten #lofotenislands #liveterbestute #reinebringen #reine #topptur #toplpfotenphoto #nofilterneeded
 • - Feel so blessed. I could never think of a better way to celebrate my birthday. Lofoten, hiking, with the best people ❤️- #lilalife #lilaretreat #liveterbestute #henningsvær #lofoten #festvågtinden #hi
 • - Friends @bubbulett #sommersus - #bodø #friends
 • - Dette bildet tok jeg i Henningsvær for 1 år siden. Jeg var «nyforelsket» i oljene, og nøt herlige dager i Lofoten. Om 5 dager skal jeg tilbake, til en hel uke med fjellturer og yoga. Jeg har fullbooket tur og gleder meg så vilt! Og om mulig enda mer forelsket i oljene😅On Guard er en oljeblanding som jeg bruker for å støtte immunsystemet mitt, I LOVE IT ❣️I tillegg er den perfekt til å vaske sminkekoster, oppvaskbørste med. Den gjør meg glad. 🌿I juni får alle som blir med via family kit en ekstra: ➰On Guard ➰On Guard tannkrem ➰On Guard halsdrops 🌿 ➰Ved å bestille oljene via meg får du 25-30% avslag, jeg blir din veileder og du får fantastiske oljer. Mer info i bio. 🌿Du kan også sende meg en Mail line@holdal.no ➰For deg som har egen oljekonto, får du alle On Guard produktene ved PV over 200😍🌿
 • - Love Bodø, but hello Oslo love you too - #Oslo #summervibes #summer #loveoslo
 • - Hell yeah, ITS happy time when the temperature finally got above 20 degrees - #bodø #visitbodo #liveterbestute #happy #lilalife #elskerbodø
 • - Finally a summerday in North, celebration at my favourite spot🤪-
 • - Hva gjør deg mest glad? Hva husker du best av det du gjør og opplever? Mitt tips gjør mer av det, av det som gjør deg glad. Denne dagen er spikret inn på cellenivå, og den er med meg resten av livet. For en fin dag vi hadde @gryhammer @melissa_spania @duggurd , og resten av alle de flotte damene ❤️ Sees vi snart?