Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Ekte vaniljeyoghurt med karamelliserte pinjekjerner

Tags:  

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om at det sjeldent brukes ekte vanilje i matvarer hvor vi forventer å finne det.
Les mer: Juksevanilje

Men trøsten er at man enkelt kan lage seg en naturlig vaniljeyoghurt, helt uten sukker og annen mat sminke.

Vanilje yoghurt med karamelliserte pistasjnøtter

Dette brukte jeg:

3 ss tyrkisk yoghurt

1 ts bourbon vanilje

1-2 ts sukrinmelis, smak deg frem ettersom hvor søtt du vil ha det

1 neve pinjekjerner

2 ts sukrin

Slik gjorde jeg:

Blandet yoghurt, vanilje og sukrinmelis. Hadde pinjekjernene på en panne sammen med sukrin på relativ høy varme. Følg godt med og rør. Når de er blitt så brune som du ønsker, ha pinjekjernene på et papir til de er blitt litt avkjølt. Ha nøttene så over yoghurten.

Vips har du en dessert eller et mellommåltid. Kan også brukes som et måltid i seg selv, men da ville jeg tilsatt litt mer nøtter og litt mer yoghurt.

Naturlig vanilje kjøpt på helsekost

I morgen:

Hvordan holde motivasjonen oppe til trening og sunn mat i disse førjulstidene.

Smil fra

Line Holdal

  16 COMMENTS

 • Bente november 8, 2010 Reply

  Vaniljepulver er genialt 😀 Tips: du kan kjøpe det for en mye billigere påenge på gojiking.co.uk.

  • line november 8, 2010 Reply

   Tusen takk for tips Bente. så digg at vi kan dele erfaringer/tips med hverandre, love it!

 • Tonje november 8, 2010 Reply

  Åh, nå fikk jeg lyst på tyrkisk yoghurt! 🙂 Jeg har brukt vanilje-essens jeg.

  • line november 8, 2010 Reply

   Har selv bestilt vanilla extract fra iherb, men etter å ha lest nærmere på innholdet tror jeg ikke det er fra ekte vanilje. Er vanilje essensen fra borbon vanilje? Mye å sette seg inn i om man vil spise sunt, he he.

   • Tonje november 8, 2010 Reply

    Nei, tipper den er fullstendig fake!!!

    • line november 8, 2010 Reply

     He he:)

 • Grethe november 8, 2010 Reply

  Kan man bytte ut vaniljesukker i oppskrifter med vaniljepulver?

  • line november 8, 2010 Reply

   Det jeg brukte er vaniljepulver, men laget av ekte vaniljestang. :). Men smaken vil bli den samme vil jeg tro. Selv er jeg bare mest opptatt av å styre unna den vanlige varianten av vaniljesukker som består av: sukker, maisstivelse, vanillinin og etylvanillin- som er fake vanilje. Smil fra Line

 • hørtes veldig lekkert og «rent» ut 🙂 har ikke prøvd ekte vanilje.. jeg bruker essens(fake!) 🙂

  • line november 8, 2010 Reply

   Smaker amazing, rent og godt, hi hi

 • Kine - Get juicing november 8, 2010 Reply

  Sv: Ja, den fungerte veldi bra..jeg fikk litt hjep til å ta den da,er litt pysete for sånne ting;) men resultatet var ganske tydelig, så kan trygt anbefale den.

  Ekte vanilje er genialt!:)

  • line november 8, 2010 Reply

   Så bra Kine:):)! Ja ekte vanilje er super godt. L:)

 • Janicke Kittilsen november 8, 2010 Reply

  nam nam elsker ekte vanilje. Enkel og genial oppskrift 🙂

  • line november 8, 2010 Reply

   🙂

 • Hilja november 8, 2010 Reply

  Hei. Dette er en perfekt frokost med min hjemmelagde musli-blanding.
  Hvor lenge kan en ferdig laget vaniljeyoghurt holde seg i kjøleskapet tro? Like lenge som yoghurten den er laget av?

  • line november 8, 2010 Reply

   Så bra:). Ja vil tro den kan stå relativt lenge. Lykke til:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten