Tags:     

Egg og bacon er en klassiker! Smaker godt, enkelt å lage og perfekt i LCHF sammenheng. Man får i seg godt med fett og proteiner, og holder blodsukkeret stabilt.

Men er dette noe man bør spise hver dag?

Når det gjelder bacon og annet bearbeidet kjøttpålegg spiser jeg det med måte. Disse produktene er tilsatt nitritt/nitrat. E 249, kaliumnitritt, E 250 natriumnitritt, E 251 kaliumnitrat.
Hensikten med nitritt/nitrat er at de virker effektivt mot dannelsen av botulismebakterier og at de er fargestabiliserende. Norske myndigheter har vært meget restriktive i sin godkjennelse av nitritt/nitrat som konserveringsmidler. Årsaken til dette er at nitrat reagerer raskt med aminer i kjøttprodukter og danner nitrosaminer. Noen av disse kan være kreftfremkallende.

Jeg personlig spiser bacon, og andre tilsvarende produkter med måte. Det er himlende godt, men jeg prøver å variere slik at jeg får i meg mest mulig naturlig mat.
Men det blir fort bacon i en eller annen variant 2-3 ganger i uka, og om man spiser litt bacon hver dag er det ikke det verste du kan spise. Hvis man ellers er flink med kosten sin, holder blodsukkeret stabilt og får tilført godt med antioksidanter er man langt på vei.

Tips:

Når man lager kjøtt til middag, feks kyllingfilet, mariner et par ekstra som du etter steking skjærer opp i tynne slices. Vips har du et naturlig og godt alternativ til pålegg!

paska-2010-106

Stek egg , noen skiver bacon og en enkel salat med avocado, rødløk og små tomat, mmm!!!

Smil fra Line

Line Holdal

  2 COMMENTS

 • Henriette april 16, 2010 Reply

  Faren min lagde hjemmelaget bacon et par ganger! Hvis du har tilgang på et røykeri (eller du kan lage deg et selv ved bruk av et tørkeskap til klær;)kan du lage den beste røkelaksen, kaviaren, og som sagt bacon – røkt ribbe 🙂

  Alt dette smaker mye bedre enn kjøpt, og man får jo ikke alle tilsetningsstoffene heller 🙂

  • line april 16, 2010 Reply

   For en flink pappa du har, bestemoren min pleide gjøre det samme på hytta. Det var ekstra stas å spise det hun hadde laget. Takk for tips H:) L:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten