Grateng,Gryte Salat, Wok, Suppe

Chili con carne

Tags:    

Jeg får mange spørsmål om hvordan få i barn og ungdom best mulig mat. Jeg innrømmer glatt at jeg ikke synes dette er spesielt lett. Men jeg prøver å gjøre det beste ut av hver dag, og lage ting som alle i familien liker. Og er det noe de absolutt ikke vil ha, så tilpasser jeg. Eksempelvis får jeg ikke ungdommen til å spise blomkålris, og da koker jeg vanlig til dem. Chili con carne er en av få tingene vi alle liker, og ja det er virkelig godt!

Dette trenger du:

2 stk løk
0,5 kg kjøttdeig
1 ss tomatpuré
2 stk tomatbokser
5 fedd hvitløk, skrelt
3 stk soltørkede tomater, hakket
2 stk gulrøtter, skrelte
1-2 bk bønner, f. eks kidneybønner Kan også erstattes med kikerter som inneholder mindre karbohydrater.
2-3 ts kumin
1 ts tørket koriander
1 ts tørket oregano
1 stk chili (jeg bruker fjerne frø)
2 stk paprika
4 ss rømme
Salt
Pepper

Stek kjøttdeigen i klarnet smør til den er gylden og ta den til sides. Ha godt med klarnet smør i pannen, finhakk løken, stek den blank i en stor gryte. Ha krydder over løken og bland det godt inn. Tilsett strimlet paprika. Ha i tomatboksene, tomatpurre og soltørkede tomater. Finhakk hvitløksfeddene og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og ha i kjelen sammen med bønner. (Triks til barn/ungdom som ikke vil ha grønnsaker, riv med et rivjern så det faktisk ikke vises) Del chilien på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint og ha i gryta sammen med chilipulver. Smak til gryten med salt, pepper og mer krydder om du ønsker det.

Gryten kan fint lages på morgenen og bare godgjøre seg i en wonderbag gjennom dagen. Smakene kommer bedre frem om den får stått litt, men den kan fint lages i «en fei» , la gryta koke i ca 30-45 minutter. Server med crispy blomkål og rømme. Hot stuff er også ganske så digg til!!!

God helg

 

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - I am me and that’s more than good enough. It «only» took me 40 years to understand that- .
.
Det perfekte finnes ikke, og FUCK flink pikesyndromet! Små pupper, store pupper, flat mage, hengemage, vi er alle like mye verdt. Når alt kommer til alt så er det følelsen du har med deg selv som er avgjørende.
.
.
Jeg har øvet mye på å like meg selv, jeg øver faktisk hver dag. Når jeg gjør noe bra, ja da sier jeg «jævla» bra jobbet Line. Når jeg ser meg i speilet, så roser jeg meg selv. Du ler sikkert litt nå, men det er helt seriøst.
.
.
Alt dette har blitt lettere etter at jeg har fått helsen på plass. Jeg har bevisst jobber med å bygge opp tarmen, immunsystemet mitt som har vært overstimulert og reversere betennelser. Det har tatt tid, men det har vært så verdt det. Anyway alt handler om balanse, en Line i balanse har gjort meg sikrer og tryggere på den jeg er. Og da mener jeg den jeg virkelig er.
.
.
Før var jeg styrt av forventninger fra andre, nå har jeg en indre motivasjon til å ta vare på min egen helse. Jeg går på fjellet for at jeg blir glad av det, ikke for at jeg må for å holde meg tynn. Jeg gjør yoga for at det gir meg en ro, jeg spiser naturlig mat for det balanserer meg. Jeg bruket eteriske oljer for det tilfører meg noe. Og jeg tar meg vin og sjokolade når jeg føler for det, det gjør meg glad og det skal man ikke kimse av.
.
.
Tema på neste Lilalive 👉🏼Bra nok! ❤️ #40 #goodenough #loveyourself #lilalive #trust
 • - Happy friday IG friends😘😘😘- #bodø #visitnorway #liveterbestute #gonatural #visitbodø #hike #havapoo #dogsofinstagram
 • - Dette er den verste fjellturen jeg noen gang har vært på. Jeg husker hvert et sekund av turen, hvert et skritt var en utfordring. Ulendt terreng, med bregner høyere enn meg, myr, null sti, bratt, rett og slett et slit, og flere ganger tenkte jeg går dette bra? Da luktet jeg litt ekstra på balance og lavendel. Nå som turen er litt på avstand, tenker jeg WOW for en fantastisk tur, utsikt vakrere enn dette skal man lete lenge etter. Og følelsen av å mestre, er ubetalelig. Jeg er ikke i tvil om at magien, ja den oppstår utenfor komfortsonen💥 #norway #hiking #nature #magic #happy #yolo #lurøy #visitnorway #life #essentialoils #doterra
 • - It’s the last day of October, it’s dark and honestly not my favourite time of the year. But there are always some beauty in nature, and time spent in nature is never wasted time - #bodø #nature #october #liveterbestute #visitbodø
 • - Mange gode grunner til å smile!!! En av dem 🙌🏼 BOGO braker løs i morgen, kjøp en få en! Dette er eneste gangen jeg åpner opp for at du som ikke har egen oljekonto kan teste oljene ved å kjøpe enkeltoljer. Hver eneste dag i frem til fredag kommer det nye tilbud. Vil du være med på en morsom, lærerik uke med masse tilbud 👉🏼 link i bio💁‍♀️
.
.
Jeg har akkurat testet ut en ny variant av blomkålpizza, se storyen min for mer info😍😍.
.
.
Og en god jentekveld JA det får frem smilet! Takk @marianneangelsen @frkalbertine og alle dere andre👯‍♀️💅🏻🙇🏼‍♀️#doterra #essentialoils #natural #pizza #love #life #glutenfree #dairyfree #girls
 • - Yes finally back in Norway! Just landed in Oslo, only one flight left to Bodø. I love Italy, but I love Norway and Bodø more -#norway #italy #amalfi #positano #ravello #vacation #travel
 • - My best travel «buddie»! En oljeblanding som inneholder fantastiske bitterstoffer som er et must for fordøyelsen! Why? Helsen vår styres i stor grad av fordøyelsen, nok magesyre, balanse i bakterieflora med mere. På reise endres også bakteriefloraen og da er det ekstra viktig med support. Jeg bruker zengest/digeszen daglig, og alltid på reise. Og etter etter IS, VIN og tidenes beste lunsj i dag er den GOD å ha😍 ! #lilalife #essentialoils #doterra #natural #naturallife #digestion #supportdigestion #digestzen #zengest #amalfi #italy #italy🇮🇹 #praiano
 • - Crazy tourist in #napoli - #italy#pizzatime #vacation #lilalife #yogagirl #yogaeverywhere #campania #crazygirl #life