Som ernæringsterapeut ser jeg at kjemien i oljene kan påvirke vår fysiske og psykiske helse på samme måte som naturlig mat. Eteriske oljer er rett og slett naturens apotek.

Jeg og familien min bruker oljene til det meste, fokus, ro, støtte energi, til rengjøring, i hudpleie, i matlaging, til hunden vår Linus. For oss er det FØR og Etter oljene. Det er så mange fantastiske oljer og Blue tansy er en dem. Du har kanskje hørt om Deep Blue og Balance, Blue Tansy er en av hovedingrediensene i disse oljeblandingen. Den er også en viktig ingrediens i anti-aging øyekremen til doTERRA.

Om du ikke har hørt om Blue Tansy er nok det på grunn av at det ikke er så lenge siden ble tilgjengelig i Norge. I april gir doTERRA et fantastisk tilbud til nye fordelskunder: ved å bestille Familiepakken (eller tilsvarende egenkomponert pakke tilpasset dine behov) får du med en gratis blue tansy eterisk olje på kjøpet  til en verdi 1.200,-, les mer HER

Det er naturlig å tenke at når oljene er blå, så må den komme fra en blå blomst.  Men den kommer faktisk fra en gul kamomille blomst som  på norsk heter Reinfann. Den er i familie med romersk kamomille, den omtales også både som Moroccan Tansy og Moroccan kamomille. Den dype blå farge oppstår naturlig under destillasjonsprosessen (måten oljen fremstilles på), det samme gjelder også den kjemiske hovedkomponenten chamazulene.

Lila favoritt

Det er mange grunner til at Blue Tansy er blitt en LILA favoritt. Det høye innholdet av chamazulene og sabinene gjør at den både har en
beroligende effekt både på hud og kropp. Selv bruker jeg den så og si daglig i ansiktet og da sammen med en baseolje ofte laget på avokadolje, rosehipolje og jojoba. Jeg tilsetter også en dråpe i ansiktskremen min og liker å kombinere blant annet med frankincense eller lavendel. Oljen er antibakteriell og super for å støtte uren og «plaget» hud».
Selv bader jeg 2-4 ganger i uken og da tilsetter jeg eposmsalt (50 gram per bad og noen dråper eteriske oljer.  Eposmsalt er en super kilde til magnesium, som er et viktig mineral for hele systemet vår. Ved stress skiller bli ut mer magnesium så det å ta seg et avslappende bad med Epsom og eteriske oljer er virkelig gull for kropp og sjel. Blue Tansy er også antiinflammatorisk (ikke uten grunn at det er en av hovedoljene i deep Blue), og fin til å støtte alt av ledd- og muskulære utfordringer.

Kjemikalfritt hjem

Etter jeg startet med eteriske oljer har jeg gradvis byttet ut alt av såper, vaskemiddel, oppvaskmiddel med mere og erstattet det med eteriske oljer. Dette er ikke bare bra for deg, men de rundt deg, og også miljøet. Denne oljen kan fint brukes til å lage badebomber og egne såper. Det virker kanskje litt stressende å lage ting selv, men tro meg det er skikkelig gøy når du først har prøvd det. Blue Tansy har en skikkelig forfriskende duft, som kan beskrives som blomstrete, søtlig, frisk og litt jordaktig. En lukt som alene kan være med å løfte energien og samtidig få skuldrene godt ned. Hvis du ikke er klar over det så tar det ca 20 sekunder fra du lukter på en eterisk olje til molekylene beveger seg opp mot den limbiske hjernen og kan påvirke deg ved å redusere stress, emosjonelt med mere. Jeg vet det høres litt sprøtt ut, men det må bare oppleves.

Stress

Et problem hos mange er at vi har forhøyede kortisolnivå, vi er rett og slett for stresset. Forhøyede kortisolnivå over tid er ugunstig for hormonbalansen og helsen vår. Vil du lære mer om dette kan du høre mer om det HER i episoden på podcasten min om hormoner. Det er mange enkle grep du kan gjøre for å få ned stress og kortisolnivå. En ting utenom det å PUSTE som er med å senke kortisonivåene er en massasje. Jeg har alltid med meg eterisk olje når jeg skal få massasje, og Blue tansy er ofte med. Andre oljer jeg liker er aromatouch, lavendel, lemongrass, balance..
Hvil deg til en bedre helse, få mine 5 beste tips HER.
Alle eteriske oljer har forskjellig kjemi, noen har substanser i seg som virker som antihistaminer. Blue tansy er en av dem og kan være kjempe fin til å regulerer histaminrespons blant annet ved sessonbaserteplager.

Blue tansy er fin å diffuse sammen med:

Lavendel
Juniper Berry
Clary Sage
Petiograin
Ylang Ylang
Geranium
Spearmint

Emosjonell virkning

Alle oljene har også en emosjonell effekt. Blue tansy er en fin olje for å komme i gang med en forandring. De fleste opplever en motstand ved endring av vaner, rett og slett for at det å forandre noe krever både tid, energi og innsats. Vi er flink å drømme, ønske og håpe.  Det å drømme er gratis og absolutt godt, men skal drømmene bli virkelige koster det litt. Endringer koster, men det gir avkastning. Blue tansy er oljen som kan hjelpe oss på veien. Og jeg vet alt om hvor vanskelig det er å faktisk omsette det jeg tenker og drømmer om ut i praksis. Men jeg lover deg det er så verdt det. Blue tansy er også en fin støtte når du finner deg selv i å vingle mellom det ene og det andre og sliter med å ta en beslutning. Blue tansy fremmer det å leve i tråd med din «indre stemme», følge hjertet og intuisjonene
Når vi undertrykker følelser gjør det noe med energien vår, og hele sysyemet
En viktige olje hvis du lett saboterer deg selv og egen vekst, og
den som uten tvil saboterer mest i eget liv det er vi selv.
John Maxwell sier;
enten så reparere vi for gårdagan
eller så preparert vi for fremtiden
Og hva vi velger er vårt valg! Blue tansy en olje som hjelper oss på veien mot vår fulle potensiale.

Min rolle

jeg bruker Blue Tansy daglig i hudpleie

Etter at jeg selv begynte med oljer ville jeg at andre skulle oppleve samme effekten som meg.  Og bestemte meg at jeg ville veilede  andre i bruk av eteriske oljer.

doTERRA  selges ikke i butikk, og detter er et bevisst og nøye gjennomtenkt valg. De ønsker at de skal kjøpe oljer skal få veiledning, og bli del av et «samfunn» noe jeg selv satt umåtelig stor pris på i starten. Vi har en fantastisk oljegruppe på Facebook som du får tilgang til.

 

Ved å kjøpe oljer til fordelspris, får du den du kjøper olje hos som din veileder. Jeg blir mer enn gjerne din veileder og sørger for at du får:

 

E-bok
Videoer med opplæring
Gjennomgang av oljene
Tilgang til lukket facebookgruppe
Og personlig veiledning på 30 minutter av meg
Ved kjøp av en av pakkene får du automatisk din egen oljekonto hos doTERRA hvor du kan kjøpe oljer og produkter etter ønske og behov til 25-30 % rabatt.
MEN NB Ingen forpliktelser etter dette 🙂

VEILEDNING

Jeg får daglig mail fra dere med ønske om veiledning innen ernæring, jeg har dessverre ikke kapasitet til mer enn podcast, doTERRA, og dette er måten jeg har valgt å veilede på.
Du kan lese mer om pakkene HER, der finner du også link til bestilling.
Ønsker du min hjelp mail line@holdal.no
Varm hilsen og et smil Line-Lilalife

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  • - In Tune with nature - #lilalife #bodø #visitbodo #yogadaily #yogainspiration #hiking #nothernnorway #runandrelax #doterra #doterralife #visitbodø #yogacertified
  • - Be grateful for what you have, and work for what you want! - Endelig tilbake i Bodø, kjoler og høye hæler er gjemt i skapet, joggesko og natur is the best( og pysj😂) #bodø #visitnorway #visitbodo #lilalife #hiking #yogadaily #yogalove #yogainspiration #doterra ##nature #hike #love #life
  • When things change inside you, things change around you #lilalife #life #yogadaily #yogainspiration #yogalove #travel #düsseldorf #germany #grow #nature #learning #doterra #doterralife #bluediamond
  • - Worrier or a Warrior? I have decided to be a warrior after several years beeing a real worrier. Day by day, step by step, learning and growing on my way. And I have really enjoyed celebratipn in Dusseldurf with my doTERRA family. Next year in Rome, and as you can see I, @plant_based_wisdom and @henriettekalgraff had planned this😉🇮🇹Look forward to doTERRA Europe convention 2020 in Italy😍😍😍😍😍 #doterra #doterraeurope #lilalife #germany #italy #düsseldorf #rome #bluediamond
  • - The power of nature! Jeg elsker oljene mine, og håper at alle alle alle skal få oppleve effekten og gleden av dråpene! .
.
Det å få være på convention å lære mer og mer om kjemien i oljene, hvordan de virker, og hvordan de kan gjøre en forskjell for deg og meg= pur lykke! 
doTERRA sourcing the best, helping the most! For meg har det å ha et åpent sinn endret livet 100 %. Benjamin Franklin sier: When you are finished changing, you are finished. .
.
Tidligere hadde jeg en liten konkurranse i forbindelse med aktiv mai, gratulerer  @jomfrulillevik 2 oljer er på vei til deg🥰
  • - Happy birthday Norway❤️🇳🇴 Even though I feel blessed travelling and learning at the @doterraeurope convention. It feels a little sad not beeing home. You all have to celebrate a little extra for me🎈- #norway #birthday #17mai #doterraconvention #doterra #essentialoils #travel #dusseldorf #lilalife #yoga #yogainspiration #yogadaily #yogalove #hiking
  • Jeg elsker frokost, og ingenting er bedre enn å spise en laaaang frokost og bare slumre etterpå. Med familien, kjæresten, eller hjertevenner.
🥰 .
👉🏼Det trenger heller ikke være vanskelig å trylle frem en leken frokost som: .
.
💝Smaker godt
💝Holder blodsukkeret stabilt
💝Er bra for hormonene dine
💝Rett og slett hele deg.. .
.
👉🏼Jeg fikk servert denne frokosten av en veldig god venninne i Stockholm for noen dager siden. Kjenner enda smaken i munnen, og følelsen av glede i hele kroppen. Sharing is caring så her kommer fremgangsmåte:
.
Søtpotetrøsti

1/2 relativ stor søtpotet
Salt
Pepper
Slik gjør du: .

Skrell søtpotet, rasp og klem ut det vannet du får ut med hendene dine. Bland inn litt salt opp pepper med hendene dine. Ha smør i en panne, fordel massen i en god stekepanne. Stek på middels varme til røren har stivnet, snu og stek på andre siden.
Server med:
.

Hakket løk og champignon som du surrer i smør (tåler du ikke smør kan du velge ghee, kokosfett eller olivenolje), smak til med salt og litt sitron. Stek et egg, og kutt opp en halv avokado. Strø litt sesam og valmuefrø for pynt, og litt urter er alltid godt og fint 🙂 Du kan fint også feks bruke en dråpe eterisk olje, feks basilikum. . #naturalfoods #friends #prana #paleo #lovefood #lilalife #hormonehealth #stabilebloodsugar #doterra @whatsbalance ❤️
  • Yoga har vært en stor del av livet mitt i snart 20 år, og det er så mye mer enn den fysiske delen; asanas. Pust, tilstedeværelse, takknemlighet... De siste årene har vært fantastiske, men travle. Yoga har ikke blitt glemt, men har fått en mindre plass i livet mitt.

Jeg har forelsket meg dagene i Stockholm, rett og slett i yoga. Og jeg gleder meg til å fordype meg i tiden fremover.

I dag var jeg på to fantastiske timer med @rkm_acharya_yoga og mellom timene delte han så mye spennende blant annet fra ayurveda. Og jeg gleder meg til å ha han med som gjest på podcasten.

Nok en gledings; ny episode med yogini, isbader, og superdamen @trineberge_ er nå tilgjengelig🥰👉🏼 Gled deg❤️ #yoga #stockholm #urbanom #yogadaily #yogalove #travel