Uncategorized

Bli med på kurs i Lørenskog 23.september.

 

Hei dere.

Jeg ønsker å lære enda mer om EKTE mat, og en dame som inspirerer meg er Gry Hammer. På siden til Gry kan du lese:

Å jakte på den ypperste, reneste og mest bærekraftige maten som finnes er en stor lidenskap for meg. En ekte matrenessanse er påkrevet og jeg er på oppgaven! Håper du lar deg inspirere .

Gry in action.

 

Jeg og 2 venninner har fått i gang et kurs søndag 23.september og her var vi noen ledige plasser om du kunne tenke deg å være med.

 

Det blir fokus på:

Teori:


– Hva er antinæringsstoffer?


– Hvordan nøytralisere antinæringsstoffer?


– Hva er riktig fett?


– Hva er problemet med den melken man får kjøpt i butikkhylla?


– Hvorfor god gammeldags kraft/gelatin er veien til Rom.

Matlaging:

– Melkesyregjæret mat og drikke: Melkekefir, vannkefir, fermenterte grønnsaker (sauerkraut og andre godsaker), surdeigsbakst og ferskost.


– Koking av kraft og eksempler på hvordan bruke kraften i forskjellige retter. Hvordan bruke pulverisert gelatin i ulike rette.

Ønsker du å være med mail gryhammer@hotmail.com.
Når: søndag 23. september klokken 11-18.
Hvor: Fjellhamar i Lørenskog.
Pris: 1200,-
 
Noen fra Bodø området som ønsker å kjøpe øko, glad, ren og naturfermentert ost og smør? (Send meg en mail på line@holdal.no)
På Tidsporten kan man nå bestille dette, men det kan være lurt at man går flere sammen mtp frakt etc.
Noe for deg? Les under og se på innlegget som Gry har skrevet i dag. Det er veldig mange som ikke tåler melkeproteinet kasein, men fermeteringen uskadeliggjør de skadelige substandsene. Spennende, ja!
 
 

 

Her har du teksten fra Christer som driver Tidsporten:
“Flere har sikkert fått med seg at jeg har åpnet salget for ost og smør den 1.september. Salget vil være åpent til og med 15.september (da må alle ordrer være mottatt og betalt), og ordren sendes fra min side til Käserebellen mandag 17.september, med forventet leveringstid på ca 2 uker til mitt lager. Man kan dermed forvente seg mottak av ost og smør i starten av oktober. Nytt salg av ost og smør, åpner i november, januar, mars og mai, så nå kan man litt lettere planlegge forbruk og behov ved denne handelen, og kommende handler.
 
Jeg oppfordrer folk som vil dele ordre med andre fra omtrent samme geografiske område om å opprette innlegg på veggen til Tidsporten på Facebook https://www.facebook.com/pages/Tidsporten/115448208576636.
Der er allerede noen som har spurt om sammarbeid og deling på ordrer. Det er nok også beste plass å prøve å finne hverandre om man ikke vil være alene om en ordre. Til nå er det kommet forespørsler om deling fra Bergen og Osloområdet, men jeg har på mail fått forespørsler om deling i Trondheim og andre steder også. Jeg håper dere finner hverandre, det kan være mye å tjene på sammarbeid om innkjøp ved at man får mengderabatter, delt transportkostnad, og man kan dele varer innbyrdes slik at man kan handle større volum til en bedre kilopris (da tenker jeg på sekkvarer osv av annet enn ost og smør). Flere fordeler er jo at man kobler seg med andre folk som har samme interesser, og det kan det komme mye fruktbart ut av .
 
Ønsker dere da hjertelig velkommen inn i nettbutikken til Käserebellens vidunderlige verdenhttp://www.tidsporten.no/categories/kserebellen-naturost-og-smr

 

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Right now it’s pretty dark in Bodø, actually about 18-19 hours during a day. Then I love to get lost in some good summer memories. And soon the sun turns...- #dream #hike #nature #life #seasons #bodø #visitnorway #visitbodø #yoga #yogadaily #northern
 • - Holy moly this is a hit💥, bananabread. Loaded with with nourishing ingrediens. Best part, it taste like gold💯
.
.
Thanks @marlenbakke for the recepie🌟❤️
.
. 
Verdens beste bananbrød .
.
• 3 modne bananer
• 100 gram mandler
• 3 egg
• 30 gram kokosmel
• 1 ss Fiber Husk
• Litt kanel
• Litt vaniljefrø fra vaniljestang
• Litt Himalaya salt
• 50 g hakket valnøtter( fermenterte)

Jeg hadde selvfølgelig i litt eteriske oljer, denne gangen en dråpe kanel👯‍♀️ Sett ovnen på 170 grader, gjerne varmluft. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med en stavmikser. Jeg knuste mandlene (som jeg hadde fermentert i en kaffekvern først) Smør brødformen, bruk ghee eller kokosolje så unngår du at bananbrødet sitter fast i bunnen.
Brødet blir ekstra fint og godt om du tar en banan og kutter på langs og legger oppå før du steker. Strø deretter litt kanel og kokossukker på toppen. Tadaa, yum!
Stek bananbrødet i ca 30 minutter i forvarmet varmluftsovn. Kjøl ned og server! Oppbevares i kjøleskapet, der holder det seg fint en ukes tid.
.
Psst: Blir veldig godt med peanøttsmør, skivet banan og jordbær på som pålegg ;) .
.
Tagg noen du tror vil elske dette💁‍♀️ .
.
And does someone want the recepie in english, let me know😍
 • - Ut på tur, stort sett hver en dag, uansett vær og vind, WHY? .
.
.
Bevegelse gir energi og flyt, noe som igjen gir meg ro og fokus. Og ikke minst det gjør oss glad! .
Driven er ikke vekt, kropp eller utseende, og det er så BEFRIENDE! Linus er helt enig😉
.
.
I Bodø er vi midt inne i dypeste mørketiden og jeg er så heldig som har mulighet til å tilpasse hverdagen min sånn at jeg kan være ute midt på dagen for å få etterlengtet dagslys. Har du ikke mulighet? .
.
.
Da anbefaler jeg lyslampe
God næring og tilskudd proppet med naturlige vitaminer og mineraler
Og om mulig ta seg en tur til sol og varme i mørketid
.
.
❌⭕️❌⭕️Line-Lilalife
 • - Practise is the prosess! And remember two things:
.
Don’t let the fear of falling keep you from flying🧚🏻‍♂️
.
Falling down is a part of life. Getting back up is living👯‍♀️
.
#life #nature #yoga #hiking
 • - På vei hjem fra Stockholm etter 6 dager på reise. På disse dagene har jeg spist iallefall 12 stykker kake, snopkuler, bananbrød. Flere har sikkert tenkt har det klikket for frk. Lilalife ? Nei det har vært et bevisst valg, for å vise at det er 100 % mulig å nyte livet og samtidig ta vare på kropp og sinn. Jeg har ikke hatt noe magevondt, svingende blodsukker elle r skiftende humør... I feel great!
.
.

WHY?
.
.

Personlig synes jeg fokuset ofte er negativt ladet ved en livsstilsendring. Du må fjerne:
.
.
Sukker
Gluten
Melk
And so on
.
.

Men hva med å heller tenke hva kan jeg tilføre? 
Det er et HAV av muligheter... .

Dadler
Kokosfett
Nøtter
Bær
mm .
.

Med disse ingrediensene kan du trylle frem den ene nytelsen etter den andre...
.
.

Alt jeg har inntatt har i hovedsak vært basert på dette og andre naturlige råvarer. Råvarer som smaker nydelig, men det viktigste de gir god følelsen👯‍♀️ Ha fokus på mulighetene, for de er såååå mange💥💥💥 Her er er et utvalg av det jeg har inntatt😅😍
 • - Akkurat landet i Stockholm etter fantastiske dager i Oslo og Tønsberg. Endelig tid igjen for å «henge» med favorittene mine og nå er hver en celle fylt opp til randen med energi og faglig påfyll. Jeg er evig takknemlig for at jeg kom over @tunmed.no, som har vært med på å få meg ut av spiseforstyrrelser og laget meg min drømmejobb. 2-3 årlige treff med alle disse gode, kloke menneskene gjør meg så lykkelig! Stockholm er bra, men jeg gleder meg til å lande i Bodø onsdag- byen i mitt hjerte! Ikke bare meg som er på reise😉flyet på bildet er på vei fra abu dhabi til chicago 👯‍♀️ #travel #sweden #bodø #nature #home #december #winter #drømmejobb
 • - Å drømme er viktig. Når du kombinerer drømmene dine med konkrete mål, disiplin og tro, da oppstår magien! Dette er akkurat det jeg har ønsket og jobbet for og mot! #drømmejobb #dream #doterra #team #teamlilalife #natural #naturallifestyle #bodø #visitbodo
 • - I am me and that’s more than good enough. It «only» took me 40 years to understand that- .
.
Det perfekte finnes ikke, og FUCK flink pikesyndromet! Små pupper, store pupper, flat mage, hengemage, vi er alle like mye verdt. Når alt kommer til alt så er det følelsen du har med deg selv som er avgjørende.
.
.
Jeg har øvet mye på å like meg selv, jeg øver faktisk hver dag. Når jeg gjør noe bra, ja da sier jeg «jævla» bra jobbet Line. Når jeg ser meg i speilet, så roser jeg meg selv. Du ler sikkert litt nå, men det er helt seriøst.
.
.
Alt dette har blitt lettere etter at jeg har fått helsen på plass. Jeg har bevisst jobber med å bygge opp tarmen, immunsystemet mitt som har vært overstimulert og reversere betennelser. Det har tatt tid, men det har vært så verdt det. Anyway alt handler om balanse, en Line i balanse har gjort meg sikrer og tryggere på den jeg er. Og da mener jeg den jeg virkelig er.
.
.
Før var jeg styrt av forventninger fra andre, nå har jeg en indre motivasjon til å ta vare på min egen helse. Jeg går på fjellet for at jeg blir glad av det, ikke for at jeg må for å holde meg tynn. Jeg gjør yoga for at det gir meg en ro, jeg spiser naturlig mat for det balanserer meg. Jeg bruket eteriske oljer for det tilfører meg noe. Og jeg tar meg vin og sjokolade når jeg føler for det, det gjør meg glad og det skal man ikke kimse av.
.
.
Tema på neste Lilalive 👉🏼Bra nok! ❤️ #40 #goodenough #loveyourself #lilalive #trust