Tags: blodsukkervennlig Glutenfritt hormonbalanse Naturlig
Muffins kan lages i alle varianter, og så sunne som du bare ønsker. Disse er blodsukker- og hormonvennlige, men det viktigste en liten fest i munnen. Etter min smak ble de nydelige, og passer både til kos og som et måltid i seg selv.
Denne uken har jeg litt ekstra fokus på hormonbalanse. Torsdag deler jeg mine beste råd med deg i et gratis webinar online, og du er hjertelig velkommen.
Banan og gresskarmuffins
Dette trenger du:
- 200 g mandler
- 2 modne bananer
- 450 gram bakt gresskar
- 2 egg
- 2 ss fiberhusk
- 2 ss kokosfett
- 2 ss kokosmel
- 1 ts eplecidereddik
- 1 ts kanel
- 1 ts ekte vanilje
- 1 klype salt
- 1 ts natron
Slik gjør du:
Del gresskaret i to og bak i ovnen i ca 50-60 minutter på 220 grader. Avkjøl litt, og fjern så skallet forsiktig med en kniv. Sett så ovnen ned til 170 grader.
Mal nøtter til en kremet masse og ha i kokosfettet. Tilsett så alle ingrediensene utenom eggene og kjør til en glatt masse. Visp eggene luftige, jeg hadde i en liten skje kokosblomstsukker, rør så inn den andre massen.
Fordel i muffinsformer og stek i ovnen i 30 minutter på ca. 170 grader. Når de er ferdig stekt er det lurt å ta muffins rett ut av formene og avkjøle på rist.
Jeg har oppbevart halvparten i kjøleskap, noe gikk i fryseren, det meste ble spist med en gang 😉
Lykke til, smil fra