FAVORITTER RÅD

80/20 IT IS!

Jeg er opptatt av en naturlig helse, og mitt slagord for Lilalife har siden jeg startet vært «Bedre helse helt naturlig». Men en ting har vært med på reisen og det er 80/20 «regelen».

 

Min erfaring er at magien oppstår om du klarer å finne en balanse mellom

 1. Maten du spiser
 2. Bevegelse/flyt
 3. Eteriske oljer
 4. Stressmestring
 5. Mest mulig naturlig til kropp og hjem

og finne den balansen som løfter DEG.

MEN

Det er superviktig å ha med seg at det perfekte ikke finnes, det handler om å gjøre det beste ut av ting og være fornøyd med det. Og det er der 80/20 regelen er så viktig for meg, jeg gjør det beste ut av hver dag og innimellom går jeg på en «smell». Men da EIER jeg denne utskeielsen og putter den inn i 20 % min.

Jeg har brukt altfor mange år på å ha dårlig samvittighet over mat jeg har spist og ting jeg har gjort eller ikke gjort. Nytelse og matglede er viktigere for meg enn noen gang. På mandag spiste jeg både fløte som jeg ikke tåler spesielt godt og delte en flaske vin med en venninne, men jeg NØT hvert sekund, hver en munnfull og hver en slurk. Og så var jeg tilbake i 80 % på tirsdag.

På bildet med 20 % husker jeg enda så godt aperol spritz jeg drakk i Vernazza, og vinflaksen jeg og mannen min delte på et svaberg i Henningsvær 12. juni i fjor. Jeg tåler alkohol dårlig, men jeg elsker smaken av vin og da er den følelsen jeg får sunnere og viktigere for meg enn å nekte meg det helt.

 

Det er fullt mulig å skape gode sunne vaner, uten at det blir en besettelse og at du har en  liste over restriksjoner som du føler du MÅ gjøre. Jeg har brukt mange år på å legge om mine vaner og jeg startet i en ende og så har jeg tatt steg for steg. På hverdagene koser jeg meg maks med LILAfrokost eller Lilagrøt, og digger hver en slurk jeg tar av kombucha.

 

Gode forbilder er godt å ha og far (bestefar) på snart 91 har alltid inspirert meg. Tran hver en dag, men først en skje til mor. Blåbær har han spis alle år for de hadde han lært var fulle av antikosidanter. Både han og mine foreldre er aktive i skog og mark, og dette har uten tvil også inspirert. Fjellgeit som jeg er blitt 😉

Det hører med til historien at i perioder har fulgt AIP for å bli kvitt symptomer på mine autoimmune sykdommer, og da har det vært 100 %. det gjør at jeg nå kan følge 80/20 og fortsatt være frisk.

Nå er det jo endelig fredag, og ja kjenner jeg meg selv rett blir det et glass vin i kveld. Og DU i kveld har jeg tenkt å lage disse, og deler selvfølgelig oppskrift med deg. NYT fredag en <3

Smil fra Line-Lilalife (et lekent liv)

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - I am me and that’s more than good enough. It «only» took me 40 years to understand that- .
.
Det perfekte finnes ikke, og FUCK flink pikesyndromet! Små pupper, store pupper, flat mage, hengemage, vi er alle like mye verdt. Når alt kommer til alt så er det følelsen du har med deg selv som er avgjørende.
.
.
Jeg har øvet mye på å like meg selv, jeg øver faktisk hver dag. Når jeg gjør noe bra, ja da sier jeg «jævla» bra jobbet Line. Når jeg ser meg i speilet, så roser jeg meg selv. Du ler sikkert litt nå, men det er helt seriøst.
.
.
Alt dette har blitt lettere etter at jeg har fått helsen på plass. Jeg har bevisst jobber med å bygge opp tarmen, immunsystemet mitt som har vært overstimulert og reversere betennelser. Det har tatt tid, men det har vært så verdt det. Anyway alt handler om balanse, en Line i balanse har gjort meg sikrer og tryggere på den jeg er. Og da mener jeg den jeg virkelig er.
.
.
Før var jeg styrt av forventninger fra andre, nå har jeg en indre motivasjon til å ta vare på min egen helse. Jeg går på fjellet for at jeg blir glad av det, ikke for at jeg må for å holde meg tynn. Jeg gjør yoga for at det gir meg en ro, jeg spiser naturlig mat for det balanserer meg. Jeg bruket eteriske oljer for det tilfører meg noe. Og jeg tar meg vin og sjokolade når jeg føler for det, det gjør meg glad og det skal man ikke kimse av.
.
.
Tema på neste Lilalive 👉🏼Bra nok! ❤️ #40 #goodenough #loveyourself #lilalive #trust
 • - Happy friday IG friends😘😘😘- #bodø #visitnorway #liveterbestute #gonatural #visitbodø #hike #havapoo #dogsofinstagram
 • - Dette er den verste fjellturen jeg noen gang har vært på. Jeg husker hvert et sekund av turen, hvert et skritt var en utfordring. Ulendt terreng, med bregner høyere enn meg, myr, null sti, bratt, rett og slett et slit, og flere ganger tenkte jeg går dette bra? Da luktet jeg litt ekstra på balance og lavendel. Nå som turen er litt på avstand, tenker jeg WOW for en fantastisk tur, utsikt vakrere enn dette skal man lete lenge etter. Og følelsen av å mestre, er ubetalelig. Jeg er ikke i tvil om at magien, ja den oppstår utenfor komfortsonen💥 #norway #hiking #nature #magic #happy #yolo #lurøy #visitnorway #life #essentialoils #doterra
 • - It’s the last day of October, it’s dark and honestly not my favourite time of the year. But there are always some beauty in nature, and time spent in nature is never wasted time - #bodø #nature #october #liveterbestute #visitbodø
 • - Mange gode grunner til å smile!!! En av dem 🙌🏼 BOGO braker løs i morgen, kjøp en få en! Dette er eneste gangen jeg åpner opp for at du som ikke har egen oljekonto kan teste oljene ved å kjøpe enkeltoljer. Hver eneste dag i frem til fredag kommer det nye tilbud. Vil du være med på en morsom, lærerik uke med masse tilbud 👉🏼 link i bio💁‍♀️
.
.
Jeg har akkurat testet ut en ny variant av blomkålpizza, se storyen min for mer info😍😍.
.
.
Og en god jentekveld JA det får frem smilet! Takk @marianneangelsen @frkalbertine og alle dere andre👯‍♀️💅🏻🙇🏼‍♀️#doterra #essentialoils #natural #pizza #love #life #glutenfree #dairyfree #girls
 • - Yes finally back in Norway! Just landed in Oslo, only one flight left to Bodø. I love Italy, but I love Norway and Bodø more -#norway #italy #amalfi #positano #ravello #vacation #travel
 • - My best travel «buddie»! En oljeblanding som inneholder fantastiske bitterstoffer som er et must for fordøyelsen! Why? Helsen vår styres i stor grad av fordøyelsen, nok magesyre, balanse i bakterieflora med mere. På reise endres også bakteriefloraen og da er det ekstra viktig med support. Jeg bruker zengest/digeszen daglig, og alltid på reise. Og etter etter IS, VIN og tidenes beste lunsj i dag er den GOD å ha😍 ! #lilalife #essentialoils #doterra #natural #naturallife #digestion #supportdigestion #digestzen #zengest #amalfi #italy #italy🇮🇹 #praiano
 • - Crazy tourist in #napoli - #italy#pizzatime #vacation #lilalife #yogagirl #yogaeverywhere #campania #crazygirl #life