Tags:  

Det går mot varmere tider, og da synes jeg det er fantastisk godt med en kjølende iskaffe. Her får du oppskrift på min spenstige «iskaffe» laget på sikori og løvetann.

Iskaffe er uten tvil en klar sommerfavoritt for meg og mange flere. Dessverre inneholder de man kjøper i butikken ofte mye sukker og melk. Den gode nyheten er at flere barer og cafeer følger forbrukernes ønske og tilbyr alternativer uten sukker og gode erstatninger for melk.

Man kan enkelt lage seg en sunn og god iskaffe hjemme, mitt tips å erstatte sukker med daddelsukker, kokosblomstsukker eller stevia og melkeprodukter kan fint erstattes med mandelmelk eller kokosmelk.

Selv er jeg veldig forsiktig med inntaket av kaffe og mørk sjokolade, og har erstattet kaffe med sikori og løvetann, tro det eller ei SUPER godt.

Her kommer oppskrift

Lilaiskaffe 

1Ts løvetann
2 Ts sikori
3 dl vann

1 dråpe ingefær- eller kanelolje fra doTERRA
Kokosmelk
Søtning

Ha løvetann og sikori i en presskanne, tilsett kokt vann. La blandingen trekke ca 5 minutter (Dette er nok til en stor kopp) Du kan gjerne doble oppskrift, lage dagen før og oppbevare i kjøleskap. Ha den varme kaffen i en tett beholder sammen med 6 av isbitene og rist. Hell dette i et stort glass,tilsett kokosmelk og søtning ,olje og rør godt rundt. Tilsett resten av isbitene, et sugerør og nyt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil en dråpe lavendel gjøre den enda mer spenstig?  Etter min mening JA!

Super godt og SUNT!

Skaff deg egne oljer og bli med i mitt team, les mer her.

Smil fra Line Lilalife

Line Holdal

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Instagram has returned invalid data.