Kjøtt Middag

14.desember, medisterkaker.

Tags:   

Som med ribbe har jeg aldri vært en stor tilhenger av medisterkaker. Men i utgangspunktet er jeg glad i alle smakene som er i, derfor bestemte jeg for å trø til å lage det fra bunnen en gang for alle. Håpet var at det skulle smake bedre uten alle de rare ingrediensene som puttes i. Jeg ble forbløffet over hvor fantastisk godt det ble, og tro det eller ei SUPER enkelt å lage.

Bjørn ristet litt oppgitt på hodet da jeg kom hjem med indrefilet av svin for å lage medisterkaker, og jeg må bare understreke at man ikke trenger indrefilet. Det viktigste er at det er svinekjøtt, og gjerne med masse fett.

Medisterkaker

Dette trenger du:

Til 3-4 personer

600 gram svinekjøtt

1 økologisk egg

2 ss smakløs cocosa

1, 5 dl fløte

1, 5 dl vann

2 ts fiberhusk

1/2 ts muskat

1/2 ts ingefær

1/2 ts pepper

2 ts salt

slik gjør du:

Kjøttet og fløten bør ha samme temperatur. Kjør kjøttet i en kjøkkenmaskin sammen med salt.
Spe med fløte og vann, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Rør 2/3 av vœsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer. Tilsett fiberhusk og krydder. Spe i resten av væsken. Form til runde kaker, som brunes og stekes i panne, og trekk dem i vann eller kraft.

Jeg serverte med hjemmelaget rødkål, brokkoli, gulrot og smeltet hjemmelaget meierismør.
Enkel hverdagsLYKKE♥

Smil fra

Line Holdal

  17 COMMENTS

 • Janicke desember 14, 2011 Reply

  Hjemmelaget medisterkaker er fantastisk…spesielt svigemor sine som vi i år får på julaften 😀

  • Line desember 14, 2011 Reply

   Flink svigermor du har da:)

 • Sukkerspinnengelen desember 14, 2011 Reply

  Lekker vintermat. Jeg trudde det skulle v

 • Sukkerspinnengelen desember 14, 2011 Reply

  Hva skjedde her??

  jeg trudde det skulle være ister i medisterkaker – ‘med ister’. Ikke?

  • Line desember 14, 2011 Reply

   Jeg brukte ikke det, men det minnet meg på en ting jeg hadde glemt. Nemlog smakløs cocosa, hadde 2 ss av det, og kjøttet jeg hadde var mye fett på rundt:)

 • Elin I. desember 14, 2011 Reply

  Opp gjennom hele barndommen (og enda) har jeg aldri likt verken ribbe eller pinnekj

  • Elin I. desember 14, 2011 Reply

   Oi det datt ut!

   Opp gjennom hele barndommen (og enda) har jeg verken likt ribbe eller pinnekjøtt. RART!!
   Men det som gikk ned på høykant var medisterkakene!
   …Og litt svor da, om den var sprø. 😉
   Jeg husker dette sååå godt. Pleide å spørre mamma: \»Vi skal vel ha sånne ekstra gode kjøttkaker i år også?\»

   Ha en nyyydelig 14. desember. 🙂

   • Line desember 14, 2011 Reply

    Hi hi, det er mange barn som ikke er så glad i kjøtt. Jeg var heller ikke det, så på julaften husker jeg at jeg spiste grillpølser med ketchup. Vræl:)))

    L:)

    • Elin I. desember 14, 2011 Reply

     Hehe: For ikke å glemme pølsene ja! 😉

 • Hege desember 14, 2011 Reply

  Ser fristende ut.

 • Amalie desember 14, 2011 Reply

  Medisterkaker h

 • Amalie desember 14, 2011 Reply

  Medisterkaker h

 • Gro-Lise desember 14, 2011 Reply

  S

 • Gro-Lise desember 14, 2011 Reply

  Er nok bare meg og min maskin det er noe rart med….

  • Line desember 14, 2011 Reply

   Det virker som om det er flere som har hatt problemer, hva skjer? 😉

 • hannem desember 14, 2011 Reply

  F

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - TGIF 💥Hoppende glad for at det er helg😍👉🏼og så gleder jeg meg så sinnsykt til foredrag jeg skal ha online tirsdag, passert 500 påmeldte 😍Hvis du vil vite hvordan du kan få mer energi, en god fordøyelse og en bedre helse👉🏼meld deg på😊👉🏼link i bio 👉🏼GRATIS - #lilalife #tgif #natural #paleo #smilendetarm #fordøylse #bedrehelse
 • - Elsker å bo i nord, men vinteren ja den kan bli litt lang. Så dag er det bare en ting å gjøre 👉🏼emigrere😅. Klar for ny uke på #grancanaria #puertodemogan #countdown - #spain #yoga #summer
 • - stop worrying how it's going to happen and start believing that it will - #bodø #winter #visitbodo #elskerbodø #lilalife
 • - Jeg ønsker 2018 velkommen 🤗/welcome 2018. 2017 har vært et fantastisk år. Jeg sa opp en sikker, god jobb som jeg trivdes supert i for å følge drømmen. Drømmen om å dele min vei til et lekende og lett liv. For det er det Lilalife betyr, lekende. Og det har jammen ikke vært en dans på røde roser, det kan jeg love deg. Men jeg har har knekt koden og funnet en balanse som fungerer for meg, og mange flere. Takk for at du følger meg her på Instagram. Setter pris på hver en likes og kommentar. Ønsker deg et magisk nytt år❤️💥- #lilalife #Bodø #keisevarden #idag
 • - Nydelige juledager i nord, med etterlengtede turer i perfekt natur. Peppermynte er en god følgesvenn 💙 Koser du deg? - @doterra #mo #nordnorge #doterralove #doterra #oljemagi
 • - Alt handler om balanse, og i morgen kl. 19:00 holder jeg siste online foredrag før jul. 45 minutter med mine 5 beste rådene til en smilende julekropp😉. For det er fullt mulig å unngå fordøyelsesbesvær, å bli tappet for energi og unngå å gå opp i vekt selv om man koser seg. Her med min gode venn @loksti på julebord fredag. Påmelding i bio⭐️- #lilalife
 • - Fermentert mat er en viktig bidragsyter til en smilende tarm, og selv spiser jeg noe fermentert hver dag. På Lilalife.no finner du nå fremgangsmåte på hvordan kan lage min favoritt om dagen: Lila julekål, link i bio - #lilalife #naturlig #helse #smilendetarm #paleo
 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten