09/04

Vårlige smaker

Her kommer reprise på en vårlig favoritt som er perfekt påskemat! I år sitter våren langt inne her i nord, men den som venter på noe godt…Og mens vi venter kan vi kose oss med denne vårlige retten og drømme om sommer og sol. Det skal iallefall jeg gjøre.

 

Vårlig laksespyd.

 

laksespyd2

 

Sataytsaus: 

Kan serveres både kald og varm, som saus eller dipp.
Til denne retten anbefaler jeg den varm.

 

Dette trenger du:

1/2 løk

1/2 hvitløk uten fedd

Klarnet smør til steking

1 boks kokosmelk

5 ss peanøttsmør

3 ts rød karripasta

3 ss tamari soyasaus eller kokosaminos

Litt sitron

 

Slik gjør du:

Finhakk løk og hvitløk, surr dette i smør i en stekepanne eller i en kjele til det blir blankt. Det skal ikke bli brent eller brunt. Ha løkblandingen over i en kjele og tilsett resten av ingrediensene. Varm opp til kokepunktet smak til med litt salt, pepper og sitron.

 

laksespyd3

 

Grillspyd:

6-700 gram laksefilet

1 egg

1 mango 

tørket kokos 

karri

Slik gjør du:

 

Skjær opp laks og mango i så like terninger som mulig, tre bitene på et grillspyd . Pensle spydene med egg og dypp det i en blanding av kokos og karri. Bland kokos og karri på noe flatt  og dekk spydene godt. Ha godt med smør i en stekepanne, gjerne klarnet som ikke svies  og stek spydene i stekepannen. Om værgudene viser seg fra sin gode side i mai kan vi kanskje grille spydene ute.

 

Grønnsaker:

 

1 liten fenikkel

1/3 Purre

1 liten Gulrot

½ paprika

1 koriander

½ chili, fjern frøene om du ikke vil ha det for sterkt.

Sitron

 

Slik gjør du:

 

Kutt opp alle grønnsakene minus blomkål og chili i strimler. Riv blomkålen, finhakk chili og koriander. Surr de strimlede grønnsakene i smør til de er gylne. Tilsett litt vann og ha i den revne blomkålen. Surr til blomkålen er myk 1-2 minutter. Smak til med chili, hvitløk, sitron, salt og pepper. Helt til slutt har du i rikelig med fersk koriander.

 

Volia en spennende, vårlig, smakfull rett klar til å nytes.

 

 

 

Smil fra 

Line Holdal

6 kommentarer til Vårlige smaker

  1. Line sier:

    Oi! Dette så godt ut! Jeg pleier å panere kylling i kokosmel, så blir spennede å prøve med laks 🙂 Og med den sausen.. Takk for tips, skal definitivt lages 🙂

  2. Camilla sier:

    Å dette ser skikkelig godt ut:-) 

  3. Torsken: Salte og pepre torsken og surr baconskiver rundt. Ha litt smør i en stekepanne og stek torsken på relativt høy varme, 4 minutter på hver side. Jeg brukte varme 7 hvor 9 er det varmeste.

  4. Chamomilla sier:

    Hei,

    fikk lyst til å prøve dette. Hvor mye blomkål brukte du? Fant ikke det i oppskriften..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *