Uncategorized

Sunnere kakao og andre varme drikker

Det smaker godt med en rykende varm kopp kakao enten man er på skitur, i slalåmbakken, er inne eller ute. Kakao smaker godt når som helst og hvor som helst.
Her i familien har vi kuttet melk fra kosten vår. Vi bruker fortsatt litt fløte, men vi bruker stadig mer kokosmelk og havrefløte fra Oatly som er et glutenfritt alternativ.  Alle disse alternativene er ypperlig til kakao.

Sunnere kakao

Dette bruker jeg:

Litt vann

Godt med kakaopulver

Kremfløte

Like mye vann

Sukrin

Vaniljepulver

Litt salt

Slik gjør du:

Rør inn kakaopulveret i litt vann. Ha i fløte og vann, kok opp. Smak til med de andre ingrediensene.

Hvorfor velger jeg fløte kontra melk?  Totalt bruker jeg kanskje 2 dl fløte mot 5 dl melk. Jeg får en kakao som smaker himmelsk, med mye mindre laktose, mer fett som smaker og holder oss mett. I tillegg har melk en slimdannende effekt. Vi har gode resultater mtp Noah som hadde kronisk ørebetennelse. Da melken forvant, forsvant ørebetennelsen.

Selv koser jeg meg med denne gode drikken for tiden

Espresso

Kokosmelk(som jeg koker)

2 ts  cacao powder(som jeg rører inn i kokosmelken)

1-2 ts sukrin

Tåler du fløte er dette et glimrende alternativ:

Kaffe Crema ala Line

2 kapsler espresso eller anner annen espresso

0,5 dl kremfløte

0,5 dl vann

1 ts sukrin

1 dråpe stevia toffe, kan droppes

Fosskoker vann og fløte og blander i espressoen. Deretter rører jeg i sukrin/stevia. smak deg frem

En god kopp te er heller ikke å forakte

Her kan du få tips til hvordan du kan lage denne flotte teskrinet.

Kos deg med varm, nærende drikke

  14 COMMENTS

 • Interessant at du har kuttet mye melk fra kosten! Hadde en diskusjon med venner senest i går kveld om melk er sunt eller ikke.. og for noen er det ikke det.. (Vi har en sønn som har vært konstant forkjølet m div ørebetennelser siden jeg sluttet å amme ham). Han har ikke en gang vært snørrete siden vi kuttet ned på melk og yoghurt.

  Har også blitt mer interessert i lavkarbo etter å ha lest «Frisk m lavkarbo», så vi får se hvor dette bærer hen.. 🙂 Men fint å vite at noen får lavkarbo til å fungere med lite melkeprodukter..!! 🙂

  • line april 7, 2012 Reply

   Ja merker selv at jeg blir»slimete» av mye meieriprodukter. Så fint å høre at dere også har hatt god effekt på sønnen deres. Det finnes mange varianter av lavkarbo, og ja det er fint mulig uten meieriprodukter:)

 • Bente april 7, 2012 Reply

  Namnam 🙂 Jeg pleier å bruke plantemelk av ymse slag. Tenkte å prøve meg på kokosmelk neste gang.

  Har ikke fløte samme slimdannende effekt som melk? Vet du hvorfor? Jeg er litt nysgjerrig på dette med melk, da jeg har hørt om så mange som får bedre helse når de kutter det ut. Men de fleste jeg kjenner har kuttet ut alt av melkeprodukter 🙂

  • line april 7, 2012 Reply

   Jo fløte har samme slimdannende effekten, dessverre. Derfor bruker vi ikke mye av det. Forskjellen er nok at når man drikker melk går det fort noen glass, når man bruker fløte som er så mektig blir det ikke snakk om store mengdene. Bruker mer og mer kokosmelk i det daglige, men til spesielle anledninger får ungene kakao laget av vann/fløte. L:)

 • TID FOR TRENING april 7, 2012 Reply

  Hmm..spennende varianter..

  • line april 7, 2012 Reply

   :))

 • Nicole april 7, 2012 Reply

  Hei!

  Flott innlegg! Spennede med om melkeprodukter er sunt eller ei! Har slitt med kronisk tett nese og slim i halsen hele livet, og etter å ha lest «Kjernesunn» familie bestemte jeg meg for å kutte ut melkeprodukter for å se om det hjalp. Det hjalp og jeg ble mindre tett i nesen. I det siste har jeg begynt igjen med cottage cheese, yoghurt og litt ost. Merker jeg har blitt litt verre. Jeg trodde dette hadde samme slimdannende effekt som melk? Eller er det slik at det bare er ren melk som har slimdannende effekt? Jeg hadde det inntrykket at alle produkter laget av melk virket slik. Hadde vært kjekt om du hadde tid til å svare 😀

  Flott blogg!

  • line april 7, 2012 Reply

   Jeg opplever som deg at alle melkeprod har en slimdannende effekt, dessverre. Så du har nok forsket bra:)). Men som jeg skrev i svaret til Bente, barn blir ofte bedre om man bare kutter melk- da det ofte går i store doser av det. Ost, fløte etc blir det mindre av. Selv holder jeg meg mest mulig unna, selv om jeg gjerne skulle spist det hver dag. Er jo sååååå godt:(. L:)

 • Julie S. Hagesæter april 7, 2012 Reply

  Hva med produkter av geit og sauemelk? Er det like slimdannende? Noen med erfaringer?

  • Line april 7, 2012 Reply

   Geit har jeg erfart fungerer bedre, men vet lite om sau. Noen andre?

 • Kristine april 7, 2012 Reply

  Dette passer jo perfekt i påsken.
  Det er deilig å sette seg ned foran peisen med noe varmt å drikke 🙂

  • Line april 7, 2012 Reply

   Yes:). Kakao laget med mandelmelk ble en hit hos oss i påsken, mmm!

 • Helene april 7, 2012 Reply

  Hei Line 🙂

  Lurte på hvordan havrefløte fungerer? Hvordan karbohydratinnhold har det? Og dersom man er allergisk mot havre, vil det si at man også er allergisk mot fløten?

  Flott blogg!

  Helene

  • Line april 7, 2012 Reply

   Ja så lenge du ikke tåler havre er nok ikke den et ok alternativ, desserre. Hos oss blir det mest brukt kokosmelk(merket go than), det tåler alle. Karbo ca 2-3 g pr dl om jeg ikke husker helt feil.

   Så bra du liker bloggen:))). L

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø