08/04

Sunn gelegodis til påske

Hvis du ønsker å styre unna vanlig godteri som er full av sukker og e-stoffer er disse et perfekt alternativ! Påskegule gelegodis full av sunne næringsstoffer, som smaker godt. Kan det bli bedre? 

 

 

 

 

Dette trenger du:

 

4 ss gelatin

2 dl vann

0,5 dl sitronsaft (gjerne fra økologisk sitron)

1 mango

1 ss rårørsukker ( hvis du følger AIP 1 ss daddelsukker eller lønnesirup)

1 ts honning 

 

Kok opp vann, tilsett søtning pluss gelatin og rør rundt. Fjern skall fra mango, og kutt i biter. Ha mangobitene i en juicer, tilsett mangojuice og sitron. Til slutt tilsetter du 1 ts rå honning for å ikke ødelegge den gode næringen og enzymene i honningen. Hell blandingen i former, la stå kjølig til det har stivnet.

Nydelig, frisk og ikke minst EKTE smak!!!

 

 

 

Og for deg som lurer på om gelatin er ok? Les dette:

 

Gelatin fra fiske- og kjøttkraft har i årtusener blitt brukt som universalmiddel mot alt fra hud- og leddproblemer til fordøyelsesplager, infeksjonssykdommer og hjertelidelser. Gelatin består av delvis nedbrutt kollagen, som er det vanligste proteinet i dyreriket. Kollagen utgjør en tredjedel av alt protein i kroppen, der det danner et nettverk av sterke fibre i binde-, brusk- og beinvev. Vi finner masse av det i skinn, leddbånd, sener og hinner. Derfor inneholder kraft kokt på dyreføtter særlig mye gelatin. Blant de viktigste aminosyrene i kollagen (og gelatin) er glycin og prolin. Kroppen kan selv lage disse, men trolig er det bare friske personer som har evnen til å danne nok. Mennesker med stive ledd, hudsykdommer og andre lidelser knyttet til brusk- og bindevev kan mangle disse aminosyrene. Derfor mener en rekke forskere at både glycin og prolin er nødvendig å tilføre gjennom maten – særlig i perioder med mye stress.

 

Med andre ord gelehjertene, er "hjertemat"heart. Gelatin og kollagen er også perfekt å tilsette i kaffe, te, supper med mere. 

 

Smil fra

Line Holdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *