Uncategorized

Streiker magen på reise?

Slår magen din krøll på seg når du er ute på reise? Jeg har inntrykk av at dette er et problem som gjelder mange jenter, og sikker gutter. Har bare ikke diskutert emnet med så mange gutter, he he. Har hørt historier der en faktisk ikke var på do iløpet av et 14 dagers ferieopphold, men med en gang de kommer hjem ordner ting seg.

Selv var jeg veldig plaget med dette tidligere. Det jeg husker best fra da jeg tok yogaflow utdannelse i Gøteborg var at jeg ikke fikk gå på do. Det overstyrte alt annet, og påvirket meg både psykisk og fysisk. Ingen god følelse. Men etter jeg la om kosten i 2003/04 har dette gradvis ordnet seg.

Kosten er nok en viktig faktor til denne forbedringen. Men jeg er også blitt litt mer bevisst i forhold til andre ting. Stress påvirker fordøyelsen  negativt …

 • Derfor unngår jeg så langt det lar seg gjøre å reise tidlig på morgenen.
 • En god frokost hjemme, og ro gjør susen.
 • Jeg planlegger, og pakker i god tid så ting er under kontroll.

I tillegg..

 • Jeg tar alltid med meg gode melkesyrebakterier på reise
 • Ved krise har jeg med meg en te som inneholder senna, en urt som har en avførende effekt. Smooth Move.
 • Lax Plus som også er laget av urteekstrakter hjelper ved treg mage/forstoppelse
 • Jeg prøver å holde meg unna ting som jeg vet provoserer magen, sukker, lyst brød, og generelt uvante ting.

Te kan bestilles her

Men NB, denne anbefaler jeg kun ved krise!

Lax plus kan også være et supert alternativ

Har du noen gode tips for en glad og fornøyd feriemage?

Les mer om fordøyelsen

Smil fra

  14 COMMENTS

 • TID FOR TRENING mai 5, 2011 Reply

  Senna, ja, hjelp! Jeg kjøpte en te på en asiatisk forretning en gang, Fitness te, liksom.. Jeg fikk magesmerter av en annen verden og diaré! Det var da jeg leste på pakningen, Googlet alt innholdet, og fant sennaplanten.

  Har denne teen like kraftig effekt vil du si..?

  • line mai 5, 2011 Reply

   Ja denne skal etter min mening kun brukes ved forstoppelse:)

 • Janicke mai 5, 2011 Reply

  Jeg har skikkelig feriemage! Problemet mitt er egentlig ikke kosten men det å ikke ha ro og fred på toalettet..hehe.. Skal teste teen til sommeren for da skal vi 5 uker på camping og kjedelig hvis alt stopper seg på en slik tur! Takk for tips 😀

  • line mai 5, 2011 Reply

   Tror mange sliter med samme problem. Men teen fungerer veldig fint for min del. Åh så kos med camping ferie:)

 • Ja vittig det der.. Drar jeg på helgetur kan det være at det ikke ordner seg før jeg er hjemme igjen. Men på lengre turer pleier det å gå seg til 🙂

  • line mai 5, 2011 Reply

   Hva er det med oss damer:), he he

 • lovelyliller.com mai 5, 2011 Reply

  takk for tipset! skal å reise i morgen. ikek langt da,bare til oslo 😉

 • line mai 5, 2011 Reply

  God tur:)

 • TID FOR TRENING mai 5, 2011 Reply

  Ok, da kjøper jeg ikke. Har forsøkt Lax Plus faktisk, ingen virkning. Jeg er stadig på utkikk etter et «hjelpemiddel» skjønner du..men senna er for kraftig, og jeg er livredd noe skal være vanedannende!

  • line mai 5, 2011 Reply

   Tenker likt som deg og er livredd for å kludre med naturen. Men må si at jeg et strålende fornøyd med teen . Kjøpte en pakke i USA sommeren 2008. Har brukt den ved krise. Tar den om kvelden og går normalt på do morgenen etter. Har aldri måtte bruke det mer enn 1 dag. Og ila 3 år ikke en pk te brukt:-). Vi ble anbefalt å drikke denne når vi fastet i USA. Kommer aldri til å gjøre det igjen, ble sittende pal på do hele dagen etter. Så kun ved forstoppelse:-))). God helg

 • Tina mai 5, 2011 Reply

  Jeg helgarderer med drikkevakasinen Ducoral, men det er mer for det motsatte ikke skal skje, mer den der eat an go tilværelsen. Stopper det helt opp teller jeg til 10 mange ganger, sender alle rundt meg på dør og sitter og slapper av og nyter en kopp kaffe og håper at det løsner. Låser det seg fullstendig, så tar jeg 1 ss fiberhusk i et glass vann og drikker, gjenntar dette 1-2 ganger daglig til ønsket effekt:-)pleier å hjelpe ganske så raskt.

  • line mai 5, 2011 Reply

   Åh takk for tips. Har hørt at fiberhusk skal hjelpe, men aldri testet selv. Lurt å sende alle på dør, for det er som oftest ro man trenger:)))

 • TID FOR TRENING mai 5, 2011 Reply

  Hmm..kanskje jeg skulle tørre å prøve allikevel da (som du ser er jeg tilbake å titter på innlegget enda en gang..) Kunne kanskje blande den med annen te, ikke la den trekke så lenge liksom..

  • line mai 5, 2011 Reply

   Ja det skader ikke å prøve:-), og gode ide å blande/ ikke trekke lenge:-))

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Nydelig dag i Bodø, skikkelig indian summer day. Å kunne tilbringe tid i naturen gjør meg balansert, og å kunne ha denne oljen med på tur er prikken over det hele. Balanse er en jordende blanding som består av gran, ho wood, Frankincense, blue tansy og kamomille. En olje som jeg merker har en god effekt på meg hvis jeg er stresset, føler meg engstelig eller har angst. Den er også med på å regulere humøret mitt😅 Ønsker du å lære mer om oljene som jeg er bergtatt av? ➡️line@holdal.no- #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø
 • - On the edge - @runandrelax 
#keiservarden #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #ic_landscape #yogis #mountainyoga #yogadaily #nrk #nrknordland #ig_namaste #tv_tinypeople
 • - Lofoten magi ❤️- #utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - Gull på alle kanter😍 #multebær #mulberry - #skolmen #unstad #lofoten #liveterbestute #runandrelax #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #ignordnorge #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - Nyter tiden i Lofoten! I morgen er jeg klar for foredrag på Leknes, kommer du? - foto @bjornchr_7 #lofoten #holdal #liveterbestute #runandrelax #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #ignordnorge #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - Så glad bli æ av å vær i Lofoten 💕 foto @bjornchr_7 #lofoten #holdal #liveterbestute #lofoten #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #ignordnorge #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - Med verden foran mine føtter - #lofoten #saupstadtinden #saupstad #liveterbestute #lofoten #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - På en fjelltopp i Lofoten, med utsikt over mitt opphav "Holdal" og med hånden full av blåbær, kan livet bli bedre? Ikke for meg! - #saupstadtinden #saupstad #liveterbestute #lofoten #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover