Uncategorized

Streiker magen på reise?

Slår magen din krøll på seg når du er ute på reise? Jeg har inntrykk av at dette er et problem som gjelder mange jenter, og sikker gutter. Har bare ikke diskutert emnet med så mange gutter, he he. Har hørt historier der en faktisk ikke var på do iløpet av et 14 dagers ferieopphold, men med en gang de kommer hjem ordner ting seg.

Selv var jeg veldig plaget med dette tidligere. Det jeg husker best fra da jeg tok yogaflow utdannelse i Gøteborg var at jeg ikke fikk gå på do. Det overstyrte alt annet, og påvirket meg både psykisk og fysisk. Ingen god følelse. Men etter jeg la om kosten i 2003/04 har dette gradvis ordnet seg.

Kosten er nok en viktig faktor til denne forbedringen. Men jeg er også blitt litt mer bevisst i forhold til andre ting. Stress påvirker fordøyelsen  negativt …

 • Derfor unngår jeg så langt det lar seg gjøre å reise tidlig på morgenen.
 • En god frokost hjemme, og ro gjør susen.
 • Jeg planlegger, og pakker i god tid så ting er under kontroll.

I tillegg..

 • Jeg tar alltid med meg gode melkesyrebakterier på reise
 • Ved krise har jeg med meg en te som inneholder senna, en urt som har en avførende effekt. Smooth Move.
 • Lax Plus som også er laget av urteekstrakter hjelper ved treg mage/forstoppelse
 • Jeg prøver å holde meg unna ting som jeg vet provoserer magen, sukker, lyst brød, og generelt uvante ting.

Te kan bestilles her

Men NB, denne anbefaler jeg kun ved krise!

Lax plus kan også være et supert alternativ

Har du noen gode tips for en glad og fornøyd feriemage?

Les mer om fordøyelsen

Smil fra

  14 COMMENTS

 • TID FOR TRENING mai 5, 2011 Reply

  Senna, ja, hjelp! Jeg kjøpte en te på en asiatisk forretning en gang, Fitness te, liksom.. Jeg fikk magesmerter av en annen verden og diaré! Det var da jeg leste på pakningen, Googlet alt innholdet, og fant sennaplanten.

  Har denne teen like kraftig effekt vil du si..?

  • line mai 5, 2011 Reply

   Ja denne skal etter min mening kun brukes ved forstoppelse:)

 • Janicke mai 5, 2011 Reply

  Jeg har skikkelig feriemage! Problemet mitt er egentlig ikke kosten men det å ikke ha ro og fred på toalettet..hehe.. Skal teste teen til sommeren for da skal vi 5 uker på camping og kjedelig hvis alt stopper seg på en slik tur! Takk for tips 😀

  • line mai 5, 2011 Reply

   Tror mange sliter med samme problem. Men teen fungerer veldig fint for min del. Åh så kos med camping ferie:)

 • Ja vittig det der.. Drar jeg på helgetur kan det være at det ikke ordner seg før jeg er hjemme igjen. Men på lengre turer pleier det å gå seg til 🙂

  • line mai 5, 2011 Reply

   Hva er det med oss damer:), he he

 • lovelyliller.com mai 5, 2011 Reply

  takk for tipset! skal å reise i morgen. ikek langt da,bare til oslo 😉

 • line mai 5, 2011 Reply

  God tur:)

 • TID FOR TRENING mai 5, 2011 Reply

  Ok, da kjøper jeg ikke. Har forsøkt Lax Plus faktisk, ingen virkning. Jeg er stadig på utkikk etter et «hjelpemiddel» skjønner du..men senna er for kraftig, og jeg er livredd noe skal være vanedannende!

  • line mai 5, 2011 Reply

   Tenker likt som deg og er livredd for å kludre med naturen. Men må si at jeg et strålende fornøyd med teen . Kjøpte en pakke i USA sommeren 2008. Har brukt den ved krise. Tar den om kvelden og går normalt på do morgenen etter. Har aldri måtte bruke det mer enn 1 dag. Og ila 3 år ikke en pk te brukt:-). Vi ble anbefalt å drikke denne når vi fastet i USA. Kommer aldri til å gjøre det igjen, ble sittende pal på do hele dagen etter. Så kun ved forstoppelse:-))). God helg

 • Tina mai 5, 2011 Reply

  Jeg helgarderer med drikkevakasinen Ducoral, men det er mer for det motsatte ikke skal skje, mer den der eat an go tilværelsen. Stopper det helt opp teller jeg til 10 mange ganger, sender alle rundt meg på dør og sitter og slapper av og nyter en kopp kaffe og håper at det løsner. Låser det seg fullstendig, så tar jeg 1 ss fiberhusk i et glass vann og drikker, gjenntar dette 1-2 ganger daglig til ønsket effekt:-)pleier å hjelpe ganske så raskt.

  • line mai 5, 2011 Reply

   Åh takk for tips. Har hørt at fiberhusk skal hjelpe, men aldri testet selv. Lurt å sende alle på dør, for det er som oftest ro man trenger:)))

 • TID FOR TRENING mai 5, 2011 Reply

  Hmm..kanskje jeg skulle tørre å prøve allikevel da (som du ser er jeg tilbake å titter på innlegget enda en gang..) Kunne kanskje blande den med annen te, ikke la den trekke så lenge liksom..

  • line mai 5, 2011 Reply

   Ja det skader ikke å prøve:-), og gode ide å blande/ ikke trekke lenge:-))

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø