FAVORITTER Middag Småmat, Tapas

Sennep og honningmarinerte kyllinglår.

Etter at jeg fikk svar på prøvene til Noah om at han blant annet ikke tåler melkeprodukter og gluten har jeg vært i full aktivitet på kjøkkenet. Det er blitt produsert opp melkefripesto(som jeg bruker på brød, til middagen etc), for å sette smak og samtidig passe på at Noah får i seg nok fett. Jeg har laget nøttesnacks, som jeg først bløtlegger, langtidssteker på 40-50 grader til de er blitt litt sprø, og så surrrer lett i klarnet smør og tilsetter kvalitetsalt. Nydelig, og sunt snacks..

Nøtter som ligger i bløt.

Melkefri pesto

Men det skal sies at jeg klarte å svi av flere poser med nøtter i går, tror dere jeg var fortvilt eller. Glemte at nøttene sto i ovnen, satt opp tempen til noe annet og vips var det gjort. Ja som du skjønner jeg kan være SVIMMEL..

Jeg har bakt opp brød, klarnet masse smør og laget en mm mmm så god middag!
Matvrak og svimmel, hey thats me:)

Kanskje du får litt inspirsajon til dagens middag.

Lines kyllinglår

Dette brukte jeg:

Kyllinglår fra Jacobs

Marinade: 

2 ts dijon sennep

2 ts tamari soyasaus

1 ss klarnet smeltet smør

Litt sitron

1-2 ts økologisk honning

Nykvernet pepper

Marinerte, lot det stå i kjøleskpa i noen timer . Deretter på kjøkkenbenken minst en time før steking.

Marinert.

Stek kyllinglårene i klarnet smør til de er blitt gyldne og sprø på begge sider. Så kan man enten la dette stå på pannen å putre under lokk til kyllingen er gjennomstekt, ca 10 minutter, eller steke dem i en ildfast form.

Tilbehør:

1. Surret rødløk, fenikkel, gulerot, squash og brokkoli som jeg hadde kuttet opp i relativt små biter. Tilsatte sitron, noen ss tamari, 1 ss sennep, par ts honning som jeg rørte rundt grønnsakene. Hadde så ca 1 dl vann og kokte saus av dette. Smak til med salt og pepper.

2. Sellerirotmos. Kutt sellerirot i biter, kok til bitene er myke. Hell av vann, mos med stavmikser. Tilsett godt med klarnet smør eller vanlig smør om du tåler det. Smak til med salt og pepper, evnt gode urter.

Smil fra

  4 COMMENTS

 • HanneM august 22, 2012 Reply

  Her var det mye snadder. Har heldigvis unger som er glade i å smake på og prøve nye ting, og som tåler det meste. Hadde besøk i sommer av ei jente som er veldig allergisk, og som tror hun tåler veldig lite av \»ordentlig\» mat. Men hun spiser det meste av godteri og mat som vi sjelden har (brus, hamburgere og ferdigpizza). Synes slike besøk er ei utfordring og tror jeg har vært litt heldig med egne unger, men det er også et spørsmål om bevisstgjøring. Jeg lager mye fra bunnen av, og det er lite spesialbehandling, bortsett fra litt fullkornprodukter og av og til. Tror jo at et strengere \»kostholdsregime\» også kan hjelpe på allergier. Men er litt i tvil om både melke- og melprodukter, så den testen du skrev om tidligere kunne kanskje hatt noe for seg..

  • Line august 22, 2012 Reply

   Takk for det Hanne, middagen ble veldig god :).

   Ja godteri og høyglykemisk skvip er verste sort når man har allergier og intoleranser. Da må det andre tiltak til. Testen er absliutt nyttig mtp å finne ut om man tåler melk eller ei..

 • HanneM august 22, 2012 Reply

  Idag ble det kjøttkaker laga fra bunnen av. Brukte karbonadedeig og svinekjøttdeig ilag, og oppskrifta fant jeg i Anniken Hexebergs kokebok. Som tilbehør hadde vi kokte blomkålbuketter, kokte gulrøtter og ertestuing, og kjøttkakene ble servert i brun saus laga på kraft, fløte og med stekt løk oppi. Fikk masse gode tilbakemeldinger fra familien.

  • Line august 22, 2012 Reply

   Mmmmm hørtes utrolig godt ut:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø