FAVORITTER Kjøtt Middag

Ribbe med deilig tilbehør

Da er jeg igang med å "preppe" ribba fra Stølsvidda som skal spises 1. juledag. Så her kommer repost på min ribbeoppskrift. Håper dere nyter dagen, og husker å puste.

 

Gjennom oppveksten har jeg aldri vært glad i ribbe. Men jeg skjønner absolutt hvorfor. Jeg tok bort alt som fantes av fett, svor kunne jeg ikke fordra, og saus var jeg sparsom med. Etter at jeg har forstått viktigheten av fett, og kjent hvor godt det smaker er ribba uten tvil en stor favoritt. Me ♥ ribbe.

 

Lines ribbe

 

Dette trenger du:

 

Her laget til 6 personer

Ribbe, beregn 2-400 gram per person.

Krydder: salt, pepper, ingefær, allehånde

2 pk Frosne erter

1 Rødkål, se oppskrift her

3 Gulrot

1 Brokkoli

1 pk Fløte

3 Sjarlottløk

2-3 ss Tamari soyasuas

Salt, pepper

 

Ribben:

 

Hvis den er frosen ta opp slik at den er tint 2 dager før den skal spises. Gni ribben godt inn i alle krydrene jeg har nevn, pakk ribben inn og la den stå i kjøleskapet til dagen den skal brukes. Legg ribben i en langpanne, fyll med vann så svoren er dekket.(svoren ned). Stekes på 225 grader i 30-40 minutter. Snu ribben, tøm nesten av all kraft. (brukes til saus). Bygg opp ribbe med alimin under slik at fettet renner ned i langpannen. Følg med at det ikke blir tørt, da må du tilsette smør. Stekes på 200 grader, ca 30 minutter pr kilo. Hvis svor ikke er blitt sprø, flytt ribben opp, skru opp til 250 grader. Følg med slik at ribben ikke blir svidd.

 

Erterpure:

 

Kok opp vann, tilsett salt og erter. Kok 1-2 minutter. Hell av vann og  mos erter med stavmikser. Smak deg til med salt, pepper, smør og eventuelt fløte.

 

Rødkål:

 

 

Saus:

 

Fres 1 gulerot og 3 sjarlottløk som er kuttet opp  i meierismør til det er blitt gyldent. Tilsett vann og la det koke til det er blitt mykt. Mos med en stavmikser. Rør inn kraft fra ribbe og en pakke fløte i sausen. Smak til med salt, pepper, og tamari soyasaus. La denne putre til resten av maten er klar.

Server gjerne med dampet gulerot og brokkoli.

 

 

Smil fra

  32 COMMENTS

 • Lillian desember 23, 2016 Reply

  Godt tips med ertepure som tilbehør. Det skal prøves til min favoritt-rett. ;O)

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Det er super godt, og mye enklere enn å lage erterstuing. Dette tar 3-5 minutter, så er det fiks ferdig.

 • tine desember 23, 2016 Reply

  🙂 jul er ganske supert! Jeg har gulrot, hvitløk og helpepper i vannet sammen med ribben når jeg steker den…blir en nydelig sjy 🙂 siler den, reduserer den og smaker til med salt/pepper. Pisker inn et par ss iskaldt smør rett før servering 🙂
  Gleder meg til å prøve rødkål oppskriften din!

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Ja ikke sant, herlig tid! Åh tusen takk for tips, hørtes nydelig ut. Bra du minte meg på det med å røre inn smør like før servering, skikkelig kokketriks:)

 • Berit desember 23, 2016 Reply

  Enig med deg! Smaken sitter i fettet 🙂

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Helt klar, svor = LYKKE!

 • Christina desember 23, 2016 Reply

  Fikk veldig lyst på Ribbe ala Line!

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Søta:). Du får komme til Bodø så skal jeg lage.

 • Jeanette desember 23, 2016 Reply

  Da va 1 dags julemiddagen i boks, takk for gode råd 🙂

 • Helene desember 23, 2016 Reply

  Nam!! Dette ser helt nydelig ut. Tror jeg må prøve meg på hjemmelaget rødkål en dag 🙂

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Det ble nydelig, og ja rødkålen anbefales 🙂

 • Elisabeth desember 23, 2016 Reply

  Så helt herlig ut 😉 i dag skal bi og ha ribbe, men med et asiatisk preg . Nam

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Åh det gleder jeg meg til oppskrift på!

 • Siv J. desember 23, 2016 Reply

  Ribbe er nydelig mat 🙂

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Herlig, nam nam!

 • Hanne desember 23, 2016 Reply

  Dette så nydelig ut. Jeg gleder meg også til å spise \»hele\» ribba, nå som jeg har lagt over til lavkarbo 😉

  • Line desember 23, 2016 Reply

   :), ganske interessant av vi har vært så redd for svor og fett. Tenk all den viktige næringen. L:)

 • Liv desember 23, 2016 Reply

  Liker best pinnekjøtt til jul, men dette så jo nydelig ut!

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Pinnekjøtt er godt, har enda ikke spist det i år så gleder meg!

 • Susanne Poulsen desember 23, 2016 Reply

  Ser nydelig ut!! 🙂 Gleder meg masse til ribbe middag.

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Det skjønner jeg, god helg:)

 • Wenche Johnsen desember 23, 2016 Reply

  Ribbe her idag og, selv om det er langt fra min favoritt

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Kos deg med ribba, og kanskje du kan kose deg med favoritt middagen i helgen 🙂

 • Tonje desember 23, 2016 Reply

  Vi hadde aldri ribba da eg va liten, første gang i fjor. Men no e det ny tradisjon. Ribbe e snadder! 🙂

  • Line desember 23, 2016 Reply

   Vær trygg det er snadder:), NAM!

 • under opplæring desember 23, 2016 Reply

  Åhhhh…. nei NÅ blei jeg sulten! -Og veldig glad for at d snart er julaften så vi også skal spise ribbemiddag! 😀

 • Linda Bråthen desember 23, 2016 Reply

  Dette så utrolig godt ut. Elsker ribbe og rødkål, nam! Ertepurè må testes, erter er jo så godt. 🙂

 • Gro-Lise desember 23, 2016 Reply

  Takk for det inlegget med alt tilbehøret 🙂 Har ribba te tining, og skal i helga lage ribba før første gang 🙂

 • Maj-Renée desember 23, 2016 Reply

  Nammm ;o)

  Jeg skal på Sh´bam kurs hele helgen, ellers skulle jeg tatt en tur til Tønsberg for å gi deg en klem <3

 • hannem desember 23, 2016 Reply

  Dette skal jeg lage i jula, vi skal ha pinnekjøtt, ribbe og vossakorv på julaften. Artig med gode tips til tilbehør. Må vel ut å finne rødkål – og så håper jeg å finne smør, for nå begynner mitt lille lager å minke, enda jeg har spart…

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø
 • - Dette ble min siste håndstående på noen uker. Litt mer grasiøs denne enn den jeg hadde i går. Da datt jeg mot spisebordet og knakk noen bein ja🤣 Måtte bli 41 år før jeg knakk mitt første bein- @runandrelax 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #ic_landscape #yogis #mountainyoga #yogadaily #nrk #nrknordland #ig_namaste