26/03

Nydelig rundstykker laget av kokebanan

Jeg har blitt helt hektet på disse. Lagde en ladning på fredag, de forsvant veldig fort. Disse crispye litt seige rundstykkene som har kokebanan som hovedingrediens skal lages igjen, og det allerede i dag.

 

Hva er så kokebananer?

 

Kokebananer ser ut som store grønne bananer. De kan ikke spises rå, men blir søtlige og gode når de er stekt eller bakt. Det hender man finner de i vanlige matbutikker, men stort sett må man i en spesialbutikk for å finne kokebanan. Les mer om kokebanan og se næringsinnhold her.

 

Jeg har i lang tid holdt meg helt unna brød. Jeg følger den autoimmune protokollen for:

 

    1    Få ned betennelsestilstander i kroppen
    2    Roe ned immunsystemet mitt
    3    Bygge opp tarmen

 

I eliminasjonsfasen som er på 30-90 dager er alt av korn, melk, egg og nøtter eliminert. Noe som gjør det vanskelig å lage brød, heldigvis kom jeg over kokebanan (plantain). Jeg har laget både brød og vaffel av kokebanan og det ble så godt. 

 

Kokebanan rundstykker

 

17498540_10154392635135108_1108920305505165025_n

 

Dette trenger du:

 

2 kokebananer

4 ss kokosfett (jeg brukte uten smak)

1 ss kokosmel

1 1/2 dl arrowroot

1 dl vann

2 ts kvalitetssalt

2- 3 ts bakepulver

Eventulet litt kokosmelk

 

Slik gjør du:

 

Ta skallet av kokebananene og finhakk. Rør kaldt vann i arrowrootpulveret og bland alt i en bolle eller kjøkkenmaskin. Mos til en glatt tykk masse, spe med litt mer vann hvis du ikke får knust kokebananene. Bruk en spiseskje og form rundstykker på et stekebrett. Stek på 200 grader i ca 40 minutter. Følg med.

 

17545535_10154392639515108_4570287332372918316_o

 

Dette blir ikke som vanlige rundstykker laget av mel, men de er et supert alternativ og ikke minst veldig gode. De blir litt "deigete" innvendig. Jeg har delt de i to og ristet før bruk. Har testet til reker, egg (som jeg har reintrodusert) og som burgerbrød.

 

17425074_10154392639815108_7497417330051114518_n

 

17523555_10154392719640108_6083491937123402270_n

Line Holdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *