AIP oppskrifter

Hva du spiser og hvordan du lever har stor påvirkning på livet ditt. Et dårlig kosthold kan bidra til lekk tarm, næringsmangel og et overstimulert immunsystem. Unngå næringsfattig, bearbeidet mat, korn, pasteuriserte melkeprodukter, dårlig plantefett, og sukker. Disse er næringstyver som hemmer opptak av livsviktige vitaminer og mineraler, er betennelsesfremmende, trigger immunsystemet og tarmen, mat som gjør deg syk. Gluten er en trigger som har en klar link opp mot AIS, og bør elimineres 100 %. Og da for godt, i motsetning til andre matvarer som for eksempel egg og upasteuriserte melkeprodukter, som kan reintroduseres etter en tid på AIP. 

 

 

Spis mest mulig ekte og næringstett mat som bygger opp kroppen istedenfor å bryte den ned. Kjøtt, fisk og skalldyr av god kvalitet, innmat, kraft, rogn, fermentert mat og drikke, grønnsaker (minus de fra søtvierfamilien), bær og frukt. Ha en positiv innstilling  til maten du spiser, og velg mulighetene fremfor begrensninger. AIP er en eliminasjonsdiett som varer 3 måneder, etter det kan du gradvis reintrodusere andre matvarer.

 

 

Det er stengt for kommentarer.