Uncategorized

Lus ut av hus, på en naturlig måte.

Den store skrekken for mange er å få lus. Disse ekle blodsugende parasittene oppdaget vi på Frida forrige uke. Selvfølgelig like før leggetid da alt av apotek var stengt, og jeg kjente panikken nesten tok meg. Men så kom jeg på at jeg alltid har tenkt at jeg vil prøve å bekjempe det på en naturlig måte om vi først skulle få lus i hus. Så vi hev oss rundt.

 

1. Jeg skylte håret til Frida i denne økologiske eddiken  .Så lot jeg den tørke inn i håret hennes. 
(Som jeg selv tar meg en liten shot av til hvert måltid for å stimulere fordøyelsen ). 

 

 

cider

 

 

2. Deretter smeltet jeg kokosolje på svak varme og smurte inn hele håret. Så tok vi på en "badehette" og Frida sov med fettet i håret, og gikk med det dagen etter til det var stivnet. Dette "kapsler" inn eggene slit at de ikke får oksygen og dør.
Jeg sendte også Frida en liten tur ut for å være sikker på at fettet var helt stivnet. 

 

Frida med håret fullt av kokosfett.

 

Frida

 

3. Så vasket vi ut fettet med vanlig shampoo, i tillegg brukte jeg litt natron. Så kammet jeg gjennom håret med en lusekam, NØYE.  Vips så var hun lusefri.

 

Vi hadde ingen badehette, så løsningen ble en pose fra iherb som vi teipet i nakken. 

 

Frida og Selda

 

I tillegg har vi vasket og frøset ned sengeklær og luer etc. Og hurra lus er ut av hus, og det kun ved hjelp av naturlige ting.

 

Smil fra

   

 

  15 COMMENTS

 • Gunhild november 4, 2013 Reply

  ÆÆÆÆsj! Det er så fælt! Jeg oppdaget lus på MEG SELV(!!!) forrige onsdag, og deretter på begge barna. Bare mannen som har sluppet. Jeg er glad vi ellers er friske, og er veldig takknemlig for det. MEN – det er det desidert hersligste jeg har opplevd.

   

  Jeg har gått igjennom håret på barna et utall av ganger, tror vi er fri for egg. Men det er verre med meg selv – jeg tviler på at sambo sjekker mitt hår like nøye som jeg sjekker barnas. Synes han er veldig rask 🙂

   

  Takk for dette tipset! Hvor får jeg kjøpt det kokosfettet du brukte?

  • Line november 4, 2013 Reply

   I know skikkelig ekkelt. Til nå har vi bare funnet det på Frida, jeg sjekker hver dag på oss andre men finner ikke. Tror jeg for sikkerhets skyld skal ta en dag med kokosfett i håret, er jo som en hårkur 🙂

   Jeg bestiller denne http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Extra-Virgin-Coconut-Oil-32-fl-oz-946ml/11662, men helsekost har også blant annet fra Soma. Men jeg bestiller mye fra iherb, mye billigere.

   Håper dere har fått «bukt» på lusa. Smil fra Line

 • Gunhild november 4, 2013 Reply

  Bestiller mye fra iherb jeg og, får ta det i neste runde. Tydeligvis greit å ha i skapet. Brukte prioderm denne runden, mest fordi jeg fikk panikk og ikke hadde tid å sjekke opp naturlige alternativer. Men etter søk på nettet ser jeg at kokosfett er mest effektivt (faktisk). 

  Takk for fin blogg!

  Klem fra Gunhild i Tromsø, (som for øvrig også holder på å komme seg etter utmattelse) 🙂

  • Line november 4, 2013 Reply

   Ja kokosfett er faktisk helt supert til det meste, og så godt til bounty 🙂

   Så bra du liker bloggen, tusen takk.

   Klem, og gode ønsker 🙂

 • Chamomilla november 4, 2013 Reply

  Hei, jeg pleier også å bestille den kokosoljen. Nydelig. Synd den blir for tung for frakt på 4 dollar nå. Mener det gikk før.

  Eddiken – har jeg også "luktet" på. Jeg drikker kombucha daglig. Lurer på hva evt denne rå eddiken kan bidra med i tillegg? Fint om du har anledning til å si litt om den.

  …og jeg merker meg luse-tipset. Så kjipt, men så bra at du fikk det ut av hus på naturlig vis. 🙂

  • Line november 4, 2013 Reply

   Hei:)

   Huff jeg bestiller litt for mye med frakt på 8 dollar. Blitt bortskjemt med at jeg får pakken levert på døren etter 2-3 dager ;), kontra å måtte vente flere uker. 

   Jeg har litt eddik i kombuchaen min som jeg drikker før alle måltider, den er med å stimulere fordøyelsen. Mange har nedsatt magesyreproduksjon og vil tro at eddiken har litt samme funksjon som magesyre. Tradisjonskost vil på sikt være med på å gjenopprette ubalanse i mage/tarm. Nøyaktig hva som skjer er jeg usikker på, men det er et råd jeg har snappet opp fra Pirke Petter. Fungerer fint for meg. Bruker den i tillegg i fermentert ketchup, når jeg lager dressing til feks reven gulrot. 

   Ha en fin fredag 🙂

   • Nic november 4, 2013 Reply

    Line, eddiksyre er vel ikke det samme som saltsyre? Så vidt jeg vet er en av årsakene til for lite mavesyre, mangel på kjøkkensalt (NaCl) Kroppen bruker Kloret i produksjon av saltsyre.

    • Line november 4, 2013 Reply

     Har ikke edikk i for at jeg ikke har troen på kombucha. Eddiken tar jeg mer direkte for fordøyelsen av mat, istedenfor enzymer. Blander i kombucha for å slippe drikke ren eddik.  Surmelk/kefir/yogurt eller eddik til måltidene stimulere syreproduksjonen, . Salt og kryddere stimulerer også syreproduksjonen, det gjør også  glycin i gelatin/kraft.  Line

  • Nic november 4, 2013 Reply

   Når du drikker kombucha, tror jeg ikke eddik har noen ting å bidra med. Du får alleredet det beste av det beste, særlig når du kombinerer det med (hjemmelaget) Kefir av geitmelk.

   • Line november 4, 2013 Reply

    Har ikke edikk i for at jeg ikke har troen på kombucha. Eddiken tar jeg mer direkte for fordøyelsen av mat, istedenfor enzymer. Blander i kombucha for å slippe drikke ren eddik.  Surmelk/kefir/yogurt eller eddik til måltidene stimulere syreproduksjonen, . Salt og kryddere stimulerer også syreproduksjonen, det gjør også  glycin i gelatin/kraft.  Line

 • gunhild november 4, 2013 Reply

  Funka fettet? Jeg har smurt det inn i håret nå – tilbakefall.

  • Line november 4, 2013 Reply

   Ingen tilbakefall 🙂

    

   Lykke til .

 • Chamomilla november 4, 2013 Reply

  Takk for at du svarte vedr eddik, selv om dette vel skulle handle om lus. 🙂

  Kjempetips å putte putte eddiken i kombuchaen. Skal prøve i morgen. Var så heldig å komme over "eddik med moder" i dag på en gårdsbutikk som også har slike ting.

  8 dollar er jo fortsatt ganske så rimelig frakt sammenlignet med norske forhold… 🙂
  Fermentert ketchup og eddiken i dressing høres bra ut.

  Trenger å optimalisere kostholdet selv. Lavkarbo alene (over flere år) er for min del ikke nok for å få det overskuddet jeg savner. Prøver å komme der, litt etter litt..

  Takk for fin blogg. Flott at du og dine medbloggere er igang igjen.

 • Beate november 4, 2013 Reply

  Hvorfor hadde du eddik i håret før oljen? 

  • Line november 4, 2013 Reply

   For det var slik rådene var 🙂

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø