Frokost

Lines frokostgrøt.

 

I det siste har jeg hatt skikkelig lyst på havregrynsgrøt, og da er det bare  en ting å gjøre spise det. Men jeg har laget min egen variant som jeg for det første er utrolig god, en skikkelig Rolls Roys av en havregrynsgrøt. For det andre er den en skikkelig næringsbombe som er  lett fordøyelig.

 

 

Jeg starter kvelden før med å bløtlegge litt havregryn, linfrø og sesamfrø i vann og en dasj sitron og litt salt. Dette gjør jeg for å bryte ned fytinsyre og antibeitestoffer slik at det blir lettere å fordøye og ta opp næringen.

 

Om morgenen koker jeg dette sammen med en ss kokosmel, når det har tyknet tilsetter jeg litt hjemmelaget kefir, hakkede nøtter en god dasj klarnet smør eller smør fra tidsporten og koksblomstsukker. Utrolig nydelig, minner meg om rømmegrøt. Blir så glad, fornøyd og mett, mmm!

 

 

Smil fra

 

  8 COMMENTS

 • HanneM oktober 30, 2012 Reply

  Skjønner hva du mener, savner av og til havregryn(sgrøt) sjøl. Idag kjøpte jeg tjukkmjølk, lenge siden sist, er blitt litt inspirert av det du har skrevet om ikke homogenisert melk. Må kanskje prøve dette?

 • under opplæring oktober 30, 2012 Reply

  takk for svar! Men skyller du havregryna i dørslag før du koker grøt på det??? Og er d ok at hvis jeg glemmer og legge d i bløt over natta at jeg legger d i bløt en time eller to før jeg lager grøt…er d bedre enn å ikke gjøre d om du skjønner? Blir snart tussete i hodet nå jeg,synes alt blir veldig styr,trodde liksom d var bare og bytte fra lettkokte havregryn til store så var d i boks…?!…helt til jeg leste hvor viktig d var og bløtlegge over natta osv…..  huttemejtu,er ikke bare en ting og tenke på gitt! 😀

  • Line oktober 30, 2012 Reply

   Ønsker du å bryte ned gluten er 1-2 timer for lite, og nei trenger ikke skylles. Det er ikke mer jobb, eneste forskjell er at du må putte alt i kasserollen kvelden før. L:)

 • Elisabeth oktober 30, 2012 Reply

  Den grøten ser deilig ut. Må innrømme at grøt er noe av det jeg savner i lavkarbokosthold, og lager litt på havregryn og fløte/vann i blant. Jeg lurer på kefiren du lager. Jeg har tilgang på melk rett fra kua hos en bonde i bygda, men hvor lenge holder kefiren seg når du først har laget det? Og har du laget yoghurt også?

 • under opplæring oktober 30, 2012 Reply

  oki.takk for svar du 😉 Men så lenge barna mine okke har noen alleriger,trenger jeg da egentlig å legge de i bløt,hvis dette er for å bryte ned gluten? Eller er d bare meg som ikke henger helt med kanskje?? 😉

  Ja er jo egentlig ikke så mye styr,er bare at plutselig vil minsten ha grøt til kveldsmat og da er ikke d så lett å planlegge 🙂

   

 • Marit oktober 30, 2012 Reply

  Hei og takk for tipset om å legge havregryna i bløt! Nå kan vi spise havregrøt igjen! 😀

 • Selina oktober 30, 2012 Reply

  Hei! Hva er forskjellen på lettkokte havregryn til store sånn "sunnhetsmessig" ? Refererer til kommentar nr 2 🙂 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø