Glutenfritt Laktosefritt Middag

Lammefilet med rødvinssaus.

Dette ble en vinner som jeg anbefaler til alle! Rødvinssaus med masse deilig kraft. Er det noe jeg spiser mye av om dagen er det kraft.

 

Lammefilet med rødvinssaus.

 

lam

 

Kjøtt:

 

Ta kjøttet ut og romtemperer det. Varm opp panne, stek i klarnet smør på en side til blodet pipler opp. Snu og gjør det samme på andre siden. Da blir biffen medium stekt. Ha på salt og pepper.

 

Poteter:

 

Skrell 5-6 mandelpoteter. Skjær i tynne medaljonger og legg i en ildfast form. Ha på salt og pepper, hell så en pakke fløte over.  Du kan gjerne også ha i hvitløk. Stek på 225 grader til potet er myk og fløten er blitt tykk.

 

Rødvinssaus:

 

5 dl rødvin, gjerne økologisk

2 sjalottløk

5 dl kraft

100 gram klarnet smør

Pepper

 

Sjalottløk skrelles og finhakkes. Ha løken i en gryte og tilsett rødvinen. Kok opp og reduser til "marmelade" konsistens. Tilsett kraften og kok inn til halv mengde. Sil av saus og rør inn rerninger med kaldt smør. Smak til med pepper og eventuelt salt.

 

I tillegg stekte jeg litt sopp og charlottløk.

 

Enkelt, nærende og nydelig.

  3 COMMENTS

 • HanneM oktober 21, 2013 Reply

  Jeg blir litt nysgjerrig, mulig du har skrevet om det før, men hva lager du kraft på?

  • Line oktober 21, 2013 Reply

   Alt mulig :). Akkurat nå putrer bein fra storfe;). Venter økologisk kylling som jeg skal lage kraft av beinene på. Linket til i oppskriften til noe jeg har skrevet om kraft, så du det? 🙂

   • HanneM oktober 21, 2013 Reply

    Takk for tipset, må visst gå i gang med mer kraftkoking. Ba mannen min kjøpe suppekjøtt og bein fra reinsdyr, på tilbud på Spar denne uka.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø
 • - Dette ble min siste håndstående på noen uker. Litt mer grasiøs denne enn den jeg hadde i går. Da datt jeg mot spisebordet og knakk noen bein ja🤣 Måtte bli 41 år før jeg knakk mitt første bein- @runandrelax 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #ic_landscape #yogis #mountainyoga #yogadaily #nrk #nrknordland #ig_namaste