Denne kaken har jeg drømt om lenge, men jeg har manglet endel av ingrediensene.
Men i går kom endelig min første pakke fra iherb, jippi! Takk til Mjuuugly:)

Stevia med karamellsmak og vaniljesmak, og Yacon sirup.

Oppskriften til denne kaken fant jeg på her på Kristine sin blogg.

Karamell- og mandelkake, med en Line vri

Karamellnøttebunn:

4 eggehvitter

3 ss Sukrinmelis

4 dråper stevia  english toffee

60g fin malte mandler (eventuelt mandelmel)

1 ss yacon sirup

Pisker eggehvittene stive med sukrinmelis og stevia, vender deretter inn de malte mandlene og så sirup helt til slutt. Fordeles i en kakeform og stekes på 180 grader i 12 min.

Glasur:

60-100 gram mørk sjokolade, jeg blandet 70 og 85 %,
Velg mengde sjokolade ettersom hvor tykt lag du vil ha. Som dere vet elsker jeg sjokolade, mmm
Smeltet og smøres utover nøttebunnen.

Avkjøl litt og eventulet strø kokos over.

NYDELIG!

Ellers sitter jeg å forbereder meg til undervisning jeg skal ha på en hudpleieskole gleder meg masse. Skulle egentlig opp tidlig å ta en rekke blodprøver til en IgG test, samt en årlig test av alt bare for å følge med. Men jeg drømte så fælt om hun ene som jobber på legekontoret at jeg rett og slett droppet prøvene i dag. Må manne meg opp til mandag. Det hører med til historien at en av de tingene Line frykter mest er blodprøver , edderkopper, og sinte damer, he he.

Gleder meg også veldig til i ettermiddag da skal jeg reise hit:

http://www.dvgl.no/vare-steder/skagen-gaard/

Drar sammen med Bjørn Christian og resten av de han jobber sammen med + partner.
Blir veldig koselig og hele gjengen skal overnatte, ja ba da ba du…

Oppskrifter på dette kommer i løpet av helgen:

Smil fra

  49 COMMENTS

 • mjuuugly november 5, 2010 Reply

  For en deilig kake og det var godt at steviaen + yaconen falt i smak 😀 God helg 🙂

  • line november 5, 2010 Reply

   Himmelsk med sunn karamell smak, mmm:). God helg til søte deg!

 • Veronica november 5, 2010 Reply

  Linken til mjuugly går til iherb istedet 😉 Hun synes fortjener alt besøk hun kan få 😉

  Kjempefristende kake !

  • line november 5, 2010 Reply

   Takk for hjelpen Veronica, har rettet opp:). Kaken var digg!!!

 • Janicke Kittilsen november 5, 2010 Reply

  Kaken så kjempe fristende ut :-)Ha en super duper helg! Klem

  • line november 5, 2010 Reply

   Den må du prøve, deilig karamellsmak:). God helg til deg også og en klem

 • Emma november 5, 2010 Reply

  Den här ser fantastisk ut! Väntar också i spänning på mitt första paket från iherb.com 🙂

  • line november 5, 2010 Reply

   Kaken ble super. Og synes nesten den ble bedre og bedre etter noen dager i kjøleskap:-).

 • Geirr Tangstad-Holdal november 5, 2010 Reply

  mmmmmmm dette skal prøves når jeg er tilbake fra Edinburgh over helgen 🙂
  Riktig god helg Line!

  • line november 5, 2010 Reply

   :-). Kos deg masse i England. God klem

 • Hege november 5, 2010 Reply

  Den kaka ser jo vansindig god ut. Men på tross av det må jeg innrømme at et opphold på Skagen Gård ser ENDA bedre ut. 😀 Kos dere masse i vakre omgivelser med gourmetmat og sikkert hyggelig selskap. Høres ut som en perfekt måte å tilbringe helgen på spør du meg. =)

  • line november 5, 2010 Reply

   Ja oppholdet på Skaagen ble supert! En tur dit anbefales på det varmeste! Det gjør kaka også. L:-)

 • Rebecca november 5, 2010 Reply

  Du er tildelt en award inne på min blogg 🙂 Grunnen til det er fordi du er superdyktig i det du gjør og i det du skriver. Det gjør hverdagen enklere for oss som ikke er like flinke på matområdet osv. Så du fortjener en award etter min mening 🙂

  • line november 5, 2010 Reply

   Tusen takk for verdens søteste tilbakemelding:-). Awarden er at du leser bloggen min. Tusen takk:-)

 • Cecilie november 5, 2010 Reply

  Flott kake! Måtte smile litt av at det er flere som har havnet på iherb på grunn av Mjuuugly :)Ha en nydelig helg!

  • line november 5, 2010 Reply

   Utrolig god:-), og ja mjuuugly er en god ambassadør:-)

 • så hærlig ut!!

  • line november 5, 2010 Reply

   :-), anbefales!

 • Tonje november 5, 2010 Reply

  Skjønner jo at man kanskje må bestille litt fra iHerb.. 😉

  • line november 5, 2010 Reply

   :-). Man kan fint bare bruke sukrin:-). Men det var godt med karamellsmak ja:-)

 • Friskus november 5, 2010 Reply

  Du hadde noen innlegg om naturvin for en stund tilbake. Vet du om det finnes noen slike naturlige viner som man kan finne på polet uten å måtte bestille de? Har lyst på en god men helst naturlig vin til helgekosen, tips tas gjerne imot! 🙂

  • line november 5, 2010 Reply

   Skal komme med noen gode tips:-), innlegg kommer ila et par dager. L:-)

 • May-Brit november 5, 2010 Reply

  Hei Line!
  Kaken ser nyyydelig ut. Lurer på hva frakten og evt. toll kom på når du bestilte fra iherb.
  Hilsen May-Britt

  • line november 5, 2010 Reply

   kaken er himmelsk, måtte fryse resten i går- hadde spist halve kaken alene siden torsdag, he he. Ingen toll om du bestiller små pakker under 200,-. Frakt ca 4 dollar pr pakke.

   L:)

 • Gro-Lise november 5, 2010 Reply

  Hei.
  Nå er jeg litt trøtt. Men kan du skrive eller linke til de eksakte produktene? Prøvde å lete litt der inne men det fantes jo flust med sorter. Fikk skikkelig lyst på sånn kake, hadde jo vært perfekt å ha i jula 🙂

  • line november 5, 2010 Reply

   Skal prøve å få gjort det:). Kaken er digg!

 • Gro-Lise november 5, 2010 Reply

  Og ellers hvis det er noe annet som er greit å ha fra den siden må du gjerne tipse meg om det også…. 🙂

  • line november 5, 2010 Reply

   I will:)

 • Gro-Lise november 5, 2010 Reply

  Takk 🙂

  Hvis det bli enklere før dæ så kan du godt bare sende det på mail te mæ.

  • line november 5, 2010 Reply

   Iherb er bare stort som du har merket. Skal sette meg ned å finne frem produktene:)

   • Gro-Lise november 5, 2010 Reply

    Æ leita når æ va litt meir våken og da fant æ dem, men dem va utsolgt 🙁

    • line november 5, 2010 Reply

     Så kjiiiipern:(. Men trur det supplerers ganske ofte. Følg med, får du bestilt innen et par uke- har du det iallefall før jul. Og karamell kaka i boks. Klæmmm

     • Gro-Lise november 5, 2010 Reply

      Ja no vente æ bare at dem skal få inn yacon syrup igjen 🙂
      Klæm te dæ åsså 🙂

 • Gro-Lise november 5, 2010 Reply

  No hadde dem inne begge produktan, så no har æ bestilt nokka på nett for første gang… Men glede mæ te kaka 😉 God helg Line 🙂

  • line november 5, 2010 Reply

   SUPERT! Æ har akkurat spist opp mi første kake. Ska bak ny rasjon når æ kommer hjæm fra Tønsberg. Go hælg te dæ åsså:)

 • Grethe november 5, 2010 Reply

  Jeg lurer på om du har prøvd stevia i pulverform som søtning og hvordan det fungerer? 🙂
  Kaka så kanongod ut, må nok prøve meg på en bestilling derfra ja! :p

  • line november 5, 2010 Reply

   Nei har ikke prøvd i pulverform, kun dråpe:). Kaken er snaaaaaddder:)

   • Grethe november 5, 2010 Reply

    Da var dråper bestilt, men yacon var dem tom for desverre.. Men jeg glemte å spørre om stevia og yacon er fruktosemalabsorbsjonsvennlig?
    Jeg har nettopp fått vite at jeg har det og glemmer det bort innimellom når jeg skal prøve nye ting.. Hehe.. 🙂

    • line november 5, 2010 Reply

     Både stevia og yacon inneholder fruktose, om jeg ikke tar helt feil. Men stevia er så konsentrert at det er snakk om mikroskopiske mengder. Tror det skal gå helt fint med stevia, kanskje det var et tegn at de var fri for yacon- den er ikke konsdentrert på samme måte:). God helg:), smil fra Line

     • Grethe november 5, 2010 Reply

      Aha, se der ja, var nok ikke meningen jeg skulle ha den nei.. Hehe.. Men da utgår vel den kaka med høye kneløft, eller er det noe annet jeg kan bruke eller kan det droppes?
      Tusen takk for at du svarer! 🙂
      God helg til deg også! 🙂

     • line november 5, 2010 Reply

      Jeg ville laget kaka med sukrin og stevia. Sjokoladen på toppen hadde vært best om det var hjemmelaget med sukrin. Vanlig sukker inneholder jo fruktose. Men 86% går kanskje bra? L:)

 • weronica november 5, 2010 Reply

  Hei Line 🙂

  Denne kaka skal prøves!! Venter på stevia fra iherb, og takker for linken til dem 🙂
  Jeg lurer på om du har oppskriften på fudge?

  Ha en fin lørdagskveld.
  🙂

  • line november 5, 2010 Reply

   Kaken er veldig, veldig god. Har bakt den 2 ganger nå:)

   Oppskriften på fudge kommer i morgen eller mandag. God lørdag til deg også. Klem

 • weronica november 5, 2010 Reply

  Så bra 🙂 Gleder meg.
  Nå er det jul snart, og da må godteskålene fylles 🙂 !! klem

  • line november 5, 2010 Reply

   Nå er de lagt ut:)

 • Hooney november 5, 2010 Reply

  Terningkast 6 🙂

  Denne kaken var kjempegod. Saftig mandelbunn, med herlig sjokolade på. Jeg blandet i litt Cocosafett og litt smør i sjokoladen og(en liten spiseskje av hver), tror det gjorde at den ble litt mykere å skjære og mer kokossmak. Nyyyyydelig. Synes dette er den lavkarbogoddisen som jeg synes har smakt mest som vanlig kake.

  Men akkurat den karamellsmaken fra Iherb synes jeg det blir lite smak av. Litt skuffet over den. Så tror kaken fint kan lages uten den.

  • line november 5, 2010 Reply

   Åh tror også kaken blir bedre med ekstra fett, synes den var litt tørr. Og enig med deg smaker ikke veldig mye karamell av stevia og yacons. Og kan nok fin lages uten:)

   Takk for gode tips!

   • Hooney november 5, 2010 Reply

    Jeg brukte til og med dobbel dose av de karamelldroppene. Men Yaconsirup er jeg fornøyd med. Bruker den blant annet til tyrkisk yoghurt.

    Kjøper sånn tykk yoghurt, stør over hakkete nøtter og Yaconsirup Nam 🙂 Er godt uten nøtter også, for de som ikke spiser det.

    • line november 5, 2010 Reply

     Åh yoghurt varianten hørtes nydelig ut. Jeg har en blanding med rista nøtter, kokosmasse, kanel etc- litt yacon over blir sikkert digg.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø