Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Kalendervinner 12.desember og mer pepperkaker.

Hei dere flotte mennesker

Som jeg skrev her om dagen likte ikke barna mine pepperkakene som jeg la ut oppskrift på for noen dager siden.
Her kommer oppskrift på en mer «barnevennlig variant»

Pepperkaker

Dette trenger du:

150 g smør
1 dl sirup, lys
1,5 dl rårørssukker, kan sikkert reduseres litt.
1 dl kremfløte
5 dl speltmel eller jyttemel (350 g)
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl spelt til utbaking

Slik gjør du:

Bland sirup, sukker og smør i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten. Rør i mel, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå i romtemperatur til du skal bake ut pepperkakene.

Kna deigen og kjevle ut leiven til 3 mm tykkelse. Stikk ut figurer.
Stek på plate med bakepapir på 175°C i 8-10 minutter. Avkjøl pepperkakene på rist.

Koser seg med pepperkakebaking.

Kalendervinner 12.desember ble Sanna, Hurra. Send meg adressen din på line@holdal.no.

 

Smil fra

  8 COMMENTS

 • Geirr Tangstad-Holdal desember 13, 2011 Reply

  Tipp topp tommel´n opp 🙂

  Takk for nok en flott oppskrift – med ekstra flotte bilder!

  Nå lages handleliste etter oppskriftene dine, for nå skal det lages gløgg, julemarsipan, brennes mandler og bakes pepperkake. Godt butikkene har oppe til kl 23 🙂

  • Line desember 13, 2011 Reply

   Takk kjære flinke onkel. Håper alt faller i smak:)

 • hannem desember 13, 2011 Reply

  Det neste som skal lages her er marsipan. Er visst litt treg av meg, men greit å vente litt, så det ikke blir ødelagt eller forsvinner før jul. Kjøpte denne ukes Hjemmet, der sto noen av oppskriftene fra Cecilies bok Fristende Lavkarbo, skal prøve ut et par av dem. Boka står på ønskelista mi.

  • Line desember 13, 2011 Reply

   Hanne jeg har ikke laget noe julegodt, og det med vilje. Desembern i fjor tok helt av, og det føltes ikke så greit i januar. Derfor blir det litt konfekt og marsipan, men det skal lages like før jul. 🙂

 • -m- desember 13, 2011 Reply

  Unga ser ihvertfall veldig fornøyd ut på bildene, falt de i smak og ble de \»søt nok\» for dem?

  • Line desember 13, 2011 Reply

   Ja det var bare positive ting som ble sagt om pepperkakene:)

 • Amalie desember 13, 2011 Reply

  Har bedre samvittighet når en spiser disse pepperkakene. Et sunnere alternativ! Takk!!

  • Line desember 13, 2011 Reply

   Så bra Amalie:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø