Drikke

Julegløgg, 6.desember.

I disse juletider smaker det nydelig med en varm kopp gløgg. Dessverre er de fleste gløgger full av sukker, men det har Janicke fra Sunn Familie gjort noe med. Etter å ha fått flere spørsmål om en sunnere gløgg de siste dagene, deler jeg denne nydelige oppskriften fra Janicke. Så fristende at den ble postet på VG nett forrige uke.

Dette trenger du:

400 g bringebær
100 g blåbær
1,5 l vann
2 dl sukrin
1 kanelstang
5 nellikspiker
1 liten bit frisk ingefær
2 knuste kardemommefrø

Slik gjør du:

Bland alt i en kjele og kok opp. La det stå å småkoke i 1 time under lokk. Sil av og hell på en flaske eller server.

Tilsette gjerne litt raspet økologisk appelsinskall. (husk å ikke få med det hvite)

Server med hakkede mandler, og eventuelt litt gojibær.

Tips: Hvis du ikke er glad i sukrinsmaken, prøv med tagatose.

 

NB

Litt spørsmål angående julekalenderen på Lilalife. Det trekkes en kalendervinner hver dag. Og den trekkes av kommentarene gjort den dagen. Jeg trekker også ut en av alle som har kommentert og delt 23.desember.

Smil fra

  37 COMMENTS

 • Den har jeg allerde lagret på pcen å gleder meg til å prøve den 😉

 • Lissi desember 6, 2011 Reply

  Denne skal jeg teste også 🙂

  Gløgg er jo godt og hører liksom desember til 🙂

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Ja det gjør det, søtt, varmt, rødt og godt <3

 • Happy desember 6, 2011 Reply

  Sitter og leser litt på nettet. Og for å si det mildt er jeg sjokket!!!! I Finland meiner noen at de skal ta barna bort fra foreldrene dersom de gir barna lavkarbomat. Hva med alle som får kun drittmat (pizza, brus osv) ? Hva er det som skjer? I Sverige får ikke barn tilrettelagt mat av helsemessige årsaker på skolen (anb fra lege) siden det er lavkarbo.. Men det er helt ok om det er av relgiøse grunner!!!!
  Hva i all verden er det som gjør at det er så krise å spise lavkarbo mat? Det må jo være snakk om enormt store penge-summer siden denne \»krigen\» pågår… Er verden så korupt at vi ikke kan ha tillit til legen vår eller myndighetene om at de vil oss det beste?? Er det virkelig slik at pengene styrer, helse og velvære kommer lengre ned på \»lista\»

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Kan jeg legge denne i et innlegg? For å få en liten diskusjon?

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Brukte dette i et innlegg, håper det er ok.

 • Ingrid Tilrem desember 6, 2011 Reply

  Så deilig å se en gløggoppskrift som ikke inneholder haugevis av sukker! Jeg koser meg gjerne med en kopp gløgg i adventstida, men kjæresten min er ikke så veldig glad i det, så kanskje denne oppskriften kan endre på det 😉

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Ja ikke sant. Lag gløggen putt en dash rødvin i så skal du se at kjæresten blir forført av nydelig gløgg hi hi:)

 • Janicke desember 6, 2011 Reply

  Å så søt du er 😀 Tusen takk!!

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Selv takk for herlig oppskrift 🙂

 • Hege desember 6, 2011 Reply

  Takk for alle gode tips! Jeg liker sidene dine:-)

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Tusen takk Hege:)

 • Bente Brendalsmo desember 6, 2011 Reply

  Da har jeg ikke noen unnskyldning for å ikke lage gløgg i år, denne ser kjempe deilig ut,)

 • Berit desember 6, 2011 Reply

  Happy: Jeg ble også sjokkert over den nyhetssaken der. Er det mer riktig barneoppdragelse å fore ungene med kneipbrød med sjokoladepålegg, billig-juice, saft, pasta, kjeks, og litt lørdagsgodt på fredag, lørdag og søndag selvfølgelig. Og litt kaker eller muffins innimellom, man må jo \»kose seg litt\»…
  Line: Blogg i vei! Skap oppstandelse og diskusjoner, det trenger vi.

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Vær trygg, jeg blogger i vei:)

 • Anja desember 6, 2011 Reply

  Veldig bra blogg du har, med masse spennende oppskrifter som må prøves ut 🙂

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Tusen takk for det:)

 • Gretha Gebhardt desember 6, 2011 Reply

  😉

 • Siri desember 6, 2011 Reply

  takk for oppskriften, jeg skal prøve å lage gløgg når jeg har bursdag i neste uke 😀

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Åh bursdag så koselig:). God grunn til å drikke mye gløgg:)

 • Elisabeth Pettersen desember 6, 2011 Reply

  Hva med å kalle maten noe annet enn lavkarbo??så får debatten en annen vending??hva med naturlig mat,basemat,kjernesunnmat eller ?????

  Jeg er så lei av den her fett karbo fokuset!!!

  Phuuu bare ei utblåsning….Takk førr goe matoppskrifter ;O))

  Ha en hjertens go førjulstid <3

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Helt enig! Vet ikke om dere lesere merker det, men jeg bruker sjelden lavkarbo. Som du sier det er snakk om ren, naturlig mat.

   Takk for utblåsningen:), hjertens god førjulstid til deg også:)

 • Maj-Renée desember 6, 2011 Reply

  Nammmm…..
  Og kanskje en dæsjh rødvin ;o))

  <3

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Ja det kan kun bli LYKKE!

 • Siv J. desember 6, 2011 Reply

  Julegløgg er så godt – så denne må vi prøve 🙂

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Ja det er nydelig!

 • Ann-Kristin desember 6, 2011 Reply

  Den gløggen må jeg nok teste ut! Hørtes god ut!

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Ja gjør den ikke:)

 • Eva desember 6, 2011 Reply

  Jeg har også laget denne gløggen, men la til litt ekstra krydder 😀 Den er kjempegod!! 🙂 Synes den ble ekstra god etter å ha stått i kjøleskapet i 2-3 dager faktisk.

  http://ullimaten.blogspot.com/2011/11/hjemmelaget-glgg.html

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Åh takk for tips:), er get link til din blogg? L:)

   • Line desember 6, 2011 Reply

    Er det.., skulle det stå:)

 • Lykkehjemmet desember 6, 2011 Reply

  Mmmm. Julestemning 🙂

 • Happy desember 6, 2011 Reply

  Klart det er ok at du postet det som ett innlegg;o)
  ..Litt seint svar, men bedre seint en aldri;o)
  Helt enig at det er sikkert lurt og ikke si lavkarbo, men naturlig mat. Fantastisk blogg Line! Ha en strålene dag;o)
  Ps. Såg linken som blei tipset om, Andreas sitt interjuv.. Godt forklart av ho (husker ikke navnet hennes)

  • Line desember 6, 2011 Reply

   Det er sant søta.:). Klem til deg

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø
 • - Dette ble min siste håndstående på noen uker. Litt mer grasiøs denne enn den jeg hadde i går. Da datt jeg mot spisebordet og knakk noen bein ja🤣 Måtte bli 41 år før jeg knakk mitt første bein- @runandrelax 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #ic_landscape #yogis #mountainyoga #yogadaily #nrk #nrknordland #ig_namaste