15/06

Gulrotmuffins

Disse ble laget litt på "slump" like før sønnen min skulle feire bursdag forrige uke. Jeg klarer meg fint uten kake, men så kom jeg på at to av de andre gjestene ikke tålte gluten. Jeg ønsker ikke å bruke de tradisjonelt glutenfrie meltypene, de er både høyglykemiske og blottet for næring. Jeg har bestilt cassavamel som er laget på en rot, det fungerte veldig godt. Melet er også perfekt til å lage tortillalefser med.

 

Til tross for at muffinsene er uten korn og nøtter, ble de super gode. Vil du ha de melkefrie kan du lage alternativ to til topping.

 

Dette trenger du til 8 muffins: 

 

 

 

 

( Kake doble oppskrift) 

 

2 egg

1 dl daddelsukker

1 1/2 dl cassavamel

3 dl gulrot 

0,7 klarnet smør

1 klype Salt

1 ts Kanel 

2 Ts Natron

 

Slik gjør du: 

 

Pisk egg og daddelsukker til eggedosis. Riv gulrot. Bland inn lunket klarnet smør, det tørre vendes forsiktig inn i røren, og til sist gulerøttene. Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 12-15 minutter. Følg med. 

 

 

Topping

 

100 gram Philadelphiaost

60 gram romtemperert smør

 

Pisk ost og smør luftig, tilsett daddelsukker etter smak og behov. Jeg knuste daddelsukker i en kaffekvern fra Bodum.

 

Det er også mulig å lage topping av Kokosyoghurt og denne, pluss litt søtning.

 

Lykke til.

 

Line Holdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *