Middag

Godsaker fra dypet.

Atskillige meter under havoverflaten svømmer det mange godsaker. Som for eksempel ueren.

 

Våren nærmer seg, og et tydelig tegn for meg er at jeg vil ha lettere mat med masse smak og farger. Sushi, koriander, chili, gode salater og wok er for tiden favoritter.

 

 

Her om dagen kjøpte jeg inn koriander for å bruke i en karriwok.  Etter å ha spist woken var min første tanke at det manglet noe. Og jeg hadde helt rett, for korianderen stod urørt på kjøkkenbenken. Middagen til dagen etter var allerede tatt opp, uerfilet. Min første tanke var at koriander og uerfilet, ikke var en god kombinasjon.  Men jeg  ga det en sjanse, og det angrer jeg ikke på.

 

Med litt kreativitet, gode råvarer og kjærlighet kan det lett trylles på kjøkkenet.

 

Lines asiatiske uerfilet.

 

DSC_0351

 

Dette trenger du:

 

4 porsjoner

 

6-700 gram uerfilet

Smør

½ squash

2 tomater

1/3 purre

1 koriander

Salt

Pepper

Sitron

 

1 lite hode sellerirot

½ blomkål

½ Chili, fjern frø om du ikke vil ha den for sterk

1-2 ss fersk ingefær

2 fedd hvitløk

Olje eller smør

Salt

Pepper

 

DSC_0356

 

Slik gjør du:

 

Legg fiskefileten som er skjært i passelige biter i en ildfast form, ha på salt og pepper. Kutt opp squah, purre og tomat. Fres squash og purre gylne i litt smør og tilsett tomatene.  Smak til med salt, pepper og sitron. Rør inn halvparken av korianderen, og ha denne blandingen over fisken. Stek på 225 grader i ca 12 minutter.

 

Sellerirotmos

 

Kutt opp sellerirot i biter og kok, etter 5 minutter kan du ha blomkålbitene i samme vann. Kok til det er blitt mørt. Hell av alt vann,mos med en stavmikser. Tilsett revet ingefær, finhakket chili og hvitløk. Ha også litt smør eller en god olje i. Smak til med salt og pepper.

 

Server fisken på mosen og rikelig med fersk koriander på toppen.

 

Alle varer levert av Eurospar på Trekanten.

 

Jeg kommer dessverre til å være sykemeldt en langt stund fremover. Men nå og da kan det dukke opp et lite innlegg fra meg.

 

Ønsker alle en fin påske.

 

  6 COMMENTS

 • Gry Hammer mars 22, 2013 Reply

  Å vann i munnen Line! Kjekt å ha deg til bake 🙂

 • HanneM mars 22, 2013 Reply

  Hei! 

  Så godt å se at det er livstegn her. Har savna deg. Håper det går bra med deg.

  Klem fra HanneM

 • Silje M mars 22, 2013 Reply

  God Påske:)

   

  Håper du har det bra!!

 • Hanne mars 22, 2013 Reply

  Dette så kjempe godt ut! God bedring og god påske 🙂

 • Finn K mars 22, 2013 Reply

  Hallo Line!

  Godt å ha deg tilbake. Håper du har det bra.

  Sjømat har, som du vet, aldri vært blant mine favoritter på matbordet, så dette er egentlig bare for å hilse på å fortelle deg at du har vært sterkt savnet. Livet uten Lilalife blir grått og trist:)

  Klem fra

  Finn.

 • elisabeth mars 22, 2013 Reply

  så fint å se deg tilbake, håper du blir frisk fort.. klem

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø