Søtt.., Dessert, Kake, til kaffen

Ekte vaniljeyoghurt med karamelliserte pinjekjerner

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om at det sjeldent brukes ekte vanilje i matvarer hvor vi forventer å finne det.
Les mer: Juksevanilje

Men trøsten er at man enkelt kan lage seg en naturlig vaniljeyoghurt, helt uten sukker og annen mat sminke.

Vanilje yoghurt med karamelliserte pistasjnøtter

Dette brukte jeg:

3 ss tyrkisk yoghurt

1 ts bourbon vanilje

1-2 ts sukrinmelis, smak deg frem ettersom hvor søtt du vil ha det

1 neve pinjekjerner

2 ts sukrin

Slik gjorde jeg:

Blandet yoghurt, vanilje og sukrinmelis. Hadde pinjekjernene på en panne sammen med sukrin på relativ høy varme. Følg godt med og rør. Når de er blitt så brune som du ønsker, ha pinjekjernene på et papir til de er blitt litt avkjølt. Ha nøttene så over yoghurten.

Vips har du en dessert eller et mellommåltid. Kan også brukes som et måltid i seg selv, men da ville jeg tilsatt litt mer nøtter og litt mer yoghurt.

Naturlig vanilje kjøpt på helsekost

I morgen:

Hvordan holde motivasjonen oppe til trening og sunn mat i disse førjulstidene.

Smil fra

  16 COMMENTS

 • Bente november 8, 2010 Reply

  Vaniljepulver er genialt 😀 Tips: du kan kjøpe det for en mye billigere påenge på gojiking.co.uk.

  • line november 8, 2010 Reply

   Tusen takk for tips Bente. så digg at vi kan dele erfaringer/tips med hverandre, love it!

 • Tonje november 8, 2010 Reply

  Åh, nå fikk jeg lyst på tyrkisk yoghurt! 🙂 Jeg har brukt vanilje-essens jeg.

  • line november 8, 2010 Reply

   Har selv bestilt vanilla extract fra iherb, men etter å ha lest nærmere på innholdet tror jeg ikke det er fra ekte vanilje. Er vanilje essensen fra borbon vanilje? Mye å sette seg inn i om man vil spise sunt, he he.

   • Tonje november 8, 2010 Reply

    Nei, tipper den er fullstendig fake!!!

    • line november 8, 2010 Reply

     He he:)

 • Grethe november 8, 2010 Reply

  Kan man bytte ut vaniljesukker i oppskrifter med vaniljepulver?

  • line november 8, 2010 Reply

   Det jeg brukte er vaniljepulver, men laget av ekte vaniljestang. :). Men smaken vil bli den samme vil jeg tro. Selv er jeg bare mest opptatt av å styre unna den vanlige varianten av vaniljesukker som består av: sukker, maisstivelse, vanillinin og etylvanillin- som er fake vanilje. Smil fra Line

 • hørtes veldig lekkert og «rent» ut 🙂 har ikke prøvd ekte vanilje.. jeg bruker essens(fake!) 🙂

  • line november 8, 2010 Reply

   Smaker amazing, rent og godt, hi hi

 • Kine - Get juicing november 8, 2010 Reply

  Sv: Ja, den fungerte veldi bra..jeg fikk litt hjep til å ta den da,er litt pysete for sånne ting;) men resultatet var ganske tydelig, så kan trygt anbefale den.

  Ekte vanilje er genialt!:)

  • line november 8, 2010 Reply

   Så bra Kine:):)! Ja ekte vanilje er super godt. L:)

 • Janicke Kittilsen november 8, 2010 Reply

  nam nam elsker ekte vanilje. Enkel og genial oppskrift 🙂

  • line november 8, 2010 Reply

   🙂

 • Hilja november 8, 2010 Reply

  Hei. Dette er en perfekt frokost med min hjemmelagde musli-blanding.
  Hvor lenge kan en ferdig laget vaniljeyoghurt holde seg i kjøleskapet tro? Like lenge som yoghurten den er laget av?

  • line november 8, 2010 Reply

   Så bra:). Ja vil tro den kan stå relativt lenge. Lykke til:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø
 • - Dette ble min siste håndstående på noen uker. Litt mer grasiøs denne enn den jeg hadde i går. Da datt jeg mot spisebordet og knakk noen bein ja🤣 Måtte bli 41 år før jeg knakk mitt første bein- @runandrelax 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #ic_landscape #yogis #mountainyoga #yogadaily #nrk #nrknordland #ig_namaste