Egg og bacon er en klassiker! Smaker godt, enkelt å lage og perfekt i LCHF sammenheng. Man får i seg godt med fett og proteiner, og holder blodsukkeret stabilt.

Men er dette noe man bør spise hver dag?

Når det gjelder bacon og annet bearbeidet kjøttpålegg spiser jeg det med måte. Disse produktene er tilsatt nitritt/nitrat. E 249, kaliumnitritt, E 250 natriumnitritt, E 251 kaliumnitrat.
Hensikten med nitritt/nitrat er at de virker effektivt mot dannelsen av botulismebakterier og at de er fargestabiliserende. Norske myndigheter har vært meget restriktive i sin godkjennelse av nitritt/nitrat som konserveringsmidler. Årsaken til dette er at nitrat reagerer raskt med aminer i kjøttprodukter og danner nitrosaminer. Noen av disse kan være kreftfremkallende.

Jeg personlig spiser bacon, og andre tilsvarende produkter med måte. Det er himlende godt, men jeg prøver å variere slik at jeg får i meg mest mulig naturlig mat.
Men det blir fort bacon i en eller annen variant 2-3 ganger i uka, og om man spiser litt bacon hver dag er det ikke det verste du kan spise. Hvis man ellers er flink med kosten sin, holder blodsukkeret stabilt og får tilført godt med antioksidanter er man langt på vei.

Tips:

Når man lager kjøtt til middag, feks kyllingfilet, mariner et par ekstra som du etter steking skjærer opp i tynne slices. Vips har du et naturlig og godt alternativ til pålegg!

paska-2010-106

Stek egg , noen skiver bacon og en enkel salat med avocado, rødløk og små tomat, mmm!!!

Smil fra Line

  2 COMMENTS

 • Henriette april 16, 2010 Reply

  Faren min lagde hjemmelaget bacon et par ganger! Hvis du har tilgang på et røykeri (eller du kan lage deg et selv ved bruk av et tørkeskap til klær;)kan du lage den beste røkelaksen, kaviaren, og som sagt bacon – røkt ribbe 🙂

  Alt dette smaker mye bedre enn kjøpt, og man får jo ikke alle tilsetningsstoffene heller 🙂

  • line april 16, 2010 Reply

   For en flink pappa du har, bestemoren min pleide gjøre det samme på hytta. Det var ekstra stas å spise det hun hadde laget. Takk for tips H:) L:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø