Brød

16.desember, julebrød uten sukker og korn.

Oh happy day!

 • Det er fredag.
 • Jeg fikk starte dagen med YOGA♥
 • Når Frida og Noah er ferdig på skolen blir det tur til byen med mamma. Frisør, ut å spise, bare kos!
 • Idol finale med mine små.
 • Besøk av lillesøster(da kommer rødvinflasken frem, og ungene går i seng).
 • Semifinale i VM, LYKKE!
Mye å glede seg over, for en god følelse! 
Her kommer reprise på julebrød fra i fjor. Utrolig at det kan bli så godt uten å inneholde verken sukker, gjær eller korn.
Har du ikke testet dette anbefaler jeg det på det varmeste♥. Har du noen gode sunne juleoppskrifter som du brenner inne med? Ønsker du å dele kan du sende det til line@holdal.no. Jeg deler gladelig på bloggen.
Julebrød

Dette trenger du:

8 egg

1 boks kesam

3 ss bakepulver

100 g sesamfrø

120 g kokosmel

100 g solsikkemel (kverner solsikkekjerner selv)

2 ss fiberhusk

2 dl fløte

0,5 dl vann

Litt salt

3-2 ss sukrin

2 ts kardemommen

Litt gojiibær, jeg brukte en god neve

Slik gjør du:

Pisk eggene lett og bland inn alle ingrediensene. Fyll i to brødformer (husk bakepapir). Stekes på 180 grader (i bunnen av ovnen) i ca 50 min.

Brødet må avkjøles før man skjærer i det.

Tips:

Muffins

Lag muffins av samme røren, men uten sukrin og kardemomme.
Stekes 12-15 minutter midt i ovnen på 225 grader.
Her kan man også tilsette feks fetaostbiter, vanlig ost, skinke, urter, spinat, bare å bruke fantasien.

Smil fra

  27 COMMENTS

 • Elin I. desember 16, 2011 Reply

  God fredag til deg og dine, Line! Kos dere masse!
  Og så kan jeg kose meg med de flote oppskriftene du deler med oss. 😉
  Men nå skal jeg kaste meg rundt og \»kose\» meg med siste eksamen før jul om bare noen timer… Hjelp! *klynk*
  Som gammel håndbalspiller over mange år kan jeg kjenne det krible i hele kroppen når VM følges. Gud, så spennede! Heia Norge!

  • Line desember 16, 2011 Reply

   Masse lykke til på eksamen Elin, og hurra det ble finale. JIPPI

 • Kristel Høygård desember 16, 2011 Reply

  Fredager er alltid de beste dagene synes jeg. Julebord på oss idag – hele helga i en annen by! Deilig. Gleder meg til mye deilig mat:)

  • Line desember 16, 2011 Reply

   Håper julebord go besøk i annen by ble vellykket:)

 • Susanne desember 16, 2011 Reply

  Du har så mange flott oppskrifter Line! Tusen takk for at du deler med oss. 🙂
  Fredagen din høres super ut. Kos deg og riktig god helg!

  • Line desember 16, 2011 Reply

   Tusen takk Susanne. Hadde en flott fredag. Håper helgen din har vært fin. L:)

 • Hanne desember 16, 2011 Reply

  Jeg har prøvd flere lavkarbo muffins, men de har nesten blitt litt kvalemne. Nå fikk jeg håpet tilbake om å finne den perfekte oppskriften, hehe. Tusen takk 😀

  • Line desember 16, 2011 Reply

   :), håper jeg ikke skuffer

 • hannem desember 16, 2011 Reply

  Upps! Jeg har visst litt julebrød igjen fra i fjor… Det med gojibær falt ikke helt i smak hos familien, og selv syns jeg en sjokoladebit til kaffen er det aller beste! 🙂 Idag skal \»gubben\» på julebrikke på jobb, så ungene og jeg går på kafé og spiser julemat. Ikke byens dyreste sted, men greit nok til den prisen og vi blir mette. Og så gleder vi oss til den beste julematen i selve jula. 🙂

  • Line desember 16, 2011 Reply

   He he bra ikke alle har lik smak:). Håper dere koste dere på kafe. L:)

 • Berit Bergsholm Immerstein desember 16, 2011 Reply

  Dette hørtes godt ut. Kosetur til byen er ikke å forakte!!

  • Line desember 16, 2011 Reply

   Vi kosa oss masse:))

 • Annie desember 16, 2011 Reply

  Åi dette brødet skal jeg prøve idag. er i bakemodus:-) Kos dere – fredag er herlige dager!

  klem

  • Line desember 16, 2011 Reply

   Fortsatt god helg Annie:)

 • Liv desember 16, 2011 Reply

  Så nyydelig ut! En god helg til deg go dine!!

 • Liv desember 16, 2011 Reply

  Så nydelig ut! God helg til deg og dine!!

  • Line desember 16, 2011 Reply

   God helg Liv:), og gratulerer!

 • Hege desember 16, 2011 Reply

  Det er så hyggelig at du deler gode oppskrifter med oss. TAKK!

  • Line desember 16, 2011 Reply

   Synes det er så hyggelig at du leser bloggen min, takk <3

 • Happy desember 16, 2011 Reply

  God fredag, den beste dagen i uka;o)
  Tusen, tusen takk for den fine gaven jeg fikk i posten i dag (udos choice) Gleder meg til å bruke det. Du er så snill Line, og det er så gøyt å lese alle de nye oppskriften du kommer med!!! Ha en strålende helg til deg og dine, nyt den;o)

  • Line desember 16, 2011 Reply

   Ja den er herlig, synd den forsvinner så fort. Bare hyggelig søte snille Britt Iren, håper du får nytte av det. Nyt resten av helgen.

 • Lissi desember 16, 2011 Reply

  Dette hørtes spennende ut, men blir det altså et brød som man kan ha pålegg på? Eller mer som julekake med smør og ost? Tenkte å lage brød å ta men til mamma på 1.juledag og den årlige julebrunchen -men da må det i såfall kunne brukes som brød (eks til roastbigg, eggerøre, laks osv) 🙂

  • Line desember 16, 2011 Reply

   Ja som et vanlig julebrød som man kan ha pålegg på, veldig godt:). Men det er jo søtlig som et julebrød skal være 🙂

 • Mary-Ann desember 16, 2011 Reply

  Dette brødet bakte jeg i dag, utrolig godt:) Jeg tok 60g bakeprod, 30 g mandelmel og 30 g kokosmel i mitt og byttet ut solsikkemel med havregryn 🙂 Takk for inspirasjon!

  • Line desember 16, 2011 Reply

   Så flott at det falt i smak:), og det som er så bra er at selv om man gjør noen endringer blir det stort sett bra:)

 • berit desember 16, 2011 Reply

  hei, dette julebrødet smakte svært godt!! jeg byttet kesam med tyrkisk yoghurt og brukte laktosefri fløte.. følger bloggen din daglig men er ikke flink til å kommentere… men du skal vite at du er en av mine favoritter blant bloggere:) å så må jeg si at det er svært positivt at du har oppskrifter uten melk og gluten! selv har jeg gått helt bort fra gluten og kornprodukter og planteoljer/margariner og har fått bedre helse og mere energi etter dette.
  klem fra mei

  • Line desember 16, 2011 Reply

   Så deilig med en egen vri:). Så koselig at du følger bloggen, og hurra for at jeg er en favoritt. SMELT <3. Og fantastisk at flere oppdager gevinsten med å kutte korn og dårlig plantefett. God jul Berit:)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø