Kjøtt Middag

14.desember, medisterkaker.

Som med ribbe har jeg aldri vært en stor tilhenger av medisterkaker. Men i utgangspunktet er jeg glad i alle smakene som er i, derfor bestemte jeg for å trø til å lage det fra bunnen en gang for alle. Håpet var at det skulle smake bedre uten alle de rare ingrediensene som puttes i. Jeg ble forbløffet over hvor fantastisk godt det ble, og tro det eller ei SUPER enkelt å lage.

Bjørn ristet litt oppgitt på hodet da jeg kom hjem med indrefilet av svin for å lage medisterkaker, og jeg må bare understreke at man ikke trenger indrefilet. Det viktigste er at det er svinekjøtt, og gjerne med masse fett.

Medisterkaker

Dette trenger du:

Til 3-4 personer

600 gram svinekjøtt

1 økologisk egg

2 ss smakløs cocosa

1, 5 dl fløte

1, 5 dl vann

2 ts fiberhusk

1/2 ts muskat

1/2 ts ingefær

1/2 ts pepper

2 ts salt

slik gjør du:

Kjøttet og fløten bør ha samme temperatur. Kjør kjøttet i en kjøkkenmaskin sammen med salt.
Spe med fløte og vann, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Rør 2/3 av vœsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer. Tilsett fiberhusk og krydder. Spe i resten av væsken. Form til runde kaker, som brunes og stekes i panne, og trekk dem i vann eller kraft.

Jeg serverte med hjemmelaget rødkål, brokkoli, gulrot og smeltet hjemmelaget meierismør.
Enkel hverdagsLYKKE♥

Smil fra

  17 COMMENTS

 • Janicke desember 14, 2011 Reply

  Hjemmelaget medisterkaker er fantastisk…spesielt svigemor sine som vi i år får på julaften 😀

  • Line desember 14, 2011 Reply

   Flink svigermor du har da:)

 • Sukkerspinnengelen desember 14, 2011 Reply

  Lekker vintermat. Jeg trudde det skulle v

 • Sukkerspinnengelen desember 14, 2011 Reply

  Hva skjedde her??

  jeg trudde det skulle være ister i medisterkaker – ‘med ister’. Ikke?

  • Line desember 14, 2011 Reply

   Jeg brukte ikke det, men det minnet meg på en ting jeg hadde glemt. Nemlog smakløs cocosa, hadde 2 ss av det, og kjøttet jeg hadde var mye fett på rundt:)

 • Elin I. desember 14, 2011 Reply

  Opp gjennom hele barndommen (og enda) har jeg aldri likt verken ribbe eller pinnekj

  • Elin I. desember 14, 2011 Reply

   Oi det datt ut!

   Opp gjennom hele barndommen (og enda) har jeg verken likt ribbe eller pinnekjøtt. RART!!
   Men det som gikk ned på høykant var medisterkakene!
   …Og litt svor da, om den var sprø. 😉
   Jeg husker dette sååå godt. Pleide å spørre mamma: \»Vi skal vel ha sånne ekstra gode kjøttkaker i år også?\»

   Ha en nyyydelig 14. desember. 🙂

   • Line desember 14, 2011 Reply

    Hi hi, det er mange barn som ikke er så glad i kjøtt. Jeg var heller ikke det, så på julaften husker jeg at jeg spiste grillpølser med ketchup. Vræl:)))

    L:)

    • Elin I. desember 14, 2011 Reply

     Hehe: For ikke å glemme pølsene ja! 😉

 • Hege desember 14, 2011 Reply

  Ser fristende ut.

 • Amalie desember 14, 2011 Reply

  Medisterkaker h

 • Amalie desember 14, 2011 Reply

  Medisterkaker h

 • Gro-Lise desember 14, 2011 Reply

  S

 • Gro-Lise desember 14, 2011 Reply

  Er nok bare meg og min maskin det er noe rart med….

  • Line desember 14, 2011 Reply

   Det virker som om det er flere som har hatt problemer, hva skjer? 😉

 • hannem desember 14, 2011 Reply

  F

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • - Uforglemmelig minne fra Lofoten og Uttakleiv i sommer. Vil du være med meg dit i juni 2018? Fjellturer, yoga, oppleve Lofoten, nyte livet, bli kjent med nye mennesker? 2 ledige plasser. Link i bio- utakleiv #lofoten #toplofotenphoto #yogalife #yogalove #vestvågøy #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #naturs #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_#tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #rsa_ladis #rsa_nature #royalsnappingartist #mittlofoten
 • - November, og her i Bodø er det mørketid med stor M. Ikke min favorittid på året, men alt handler om hvordan man møter det. En stor fordel med å jobbe selvstendig er at jeg kommer meg ut og får litt dagslys😍 Og jeg lever lenge på gode minner som her fra Italia❣️-
 • - Nyter Spania og @akinonresort i fulle drag. Ny tur i april 2018, et du med? Yoga, fjelltur, nydelig mat som er gluten og sukkerfri, men likevel sinnssyk god😍, kos, avslapping, energi! Møt sommeren 2018 ladet ➡️info i Bio - #akinon #lilalife #natural #paleo #naturallife #tradisjonskost
 • - Jeg har brukt mange år på å ha dårlig selvtillit, og aldri vært bra nok. De dagene er over, jeg føler akkurat det bilde utstråler! Og husk du er god nok som du er! - #strong #ontop #naturalliving #lilalife #life #yoga 
#kvarven #kjerringøy #autumn #bodø #norway #hiking #alpinebabes #tv_living #visitbodo #elskerbodø #landscapethopography #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_living #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #yogis #yogadaily #nrk #ig_namaste
 • - Nydelig sunn sjokoladechiapudding/ healthy chocolate chiapudding, sooo good😍➡️link i bio - #healthy #naturalfood #paleo #lovelife #healthychocolate #lilalife
 • - Sånn føler jeg meg nå! Selv om jeg ligger litt utladet i en hotellseng i Oslo med knekt fot, kunne jeg like gjerne vært på en fjelltopp i Lofoten som her. Jeg har det så bra! Endelig er jeg tilbake der jeg hører hjemme, etter mange år med maaange nedturer. Fra nå av blir dere nødt til å måtte høre meg skravle mye ernæring, oljer og livsstil. Og gjett om jeg gleder meg. Neste stopp på reisen er foredrag i Porsgrunn hos @withlovebymoen og det er FULLT😍. Deretter rett på ✈️ til @akinonresort for å holde kurs 🙏🏻😍- #himmeltinden #hauklandstranda #lofoten #naturalliving #health #doterra #lofotenislands #yogadaily #yogisofinstagram #yogalove #nature #beach #norway #objects_and_landscapes #tv_landscapes #tv_landscapes #tv_lifestyle #rsa_ladies #instagram #ig_nature #water_captures #ig_captures #ig_captures_landscape #ig_captures_sky #rsa_nature #royalsnappingartist #yogaeverydamnday #yogalover
 • - For en dag! Helt nydelig å holde foredrag for flere hundre engasjerte tilskuere. I anledningen nydelig kjole fra @missmayanorway - #lillemåne #høstkonferanse #aip #healthyfood #natural #levdegfrisk
 • - Min fascinasjon for oljer øker for hver dag. I går slo jeg foten min kraftig, men optimistisk som jeg er tenker jeg ja ja det går bra. Jeg har smurt foten med doTerra oljer og ikke brukt en smertestillende. Jeg har sovet natten igjennom og ja hatt det greit, til tross for at det faktisk var brudd. Vil du vite mer om oljene, send meg en Mail line@holdal.no #doterralove #doterra #doterralife #bodø #allnatural #essentialoil #health #rsa_nature #elskerbodø